SundhedMental sundhed

Capgras syndrom: symptomer, behandling, fotos

Capgras syndrom - en forholdsvis sjælden psykisk sygdom. Mennesker, der lider af denne afvigelse, sikker på, at en bestemt person fra hans inderkreds podmenon dobbelt. Mistanke kunne falde på min mor, bror, børn. Hertil kommer, at i nogle tilfælde, at patienten overbeviser folk om eksistensen af sin egen dobbelt, som ifølge ham, og skyldig i handlinger angiveligt udført på dens vegne.

Essensen af sygdommen

Psykisk lidelse er opkaldt efter en berømt fransk læge. Det var Zhan Mari Zhozef Kapgra først bemærket en afvigelse i deres patienter, identificeret og beskrevet det. Psykiateren observerede hvordan særlige individuelle beskylder sin ven, at han er en bedrager. Meget ofte er disse sager, han er optaget blandt berygtet arbejdsnarkoman, som på grund af kronisk træthed , og konstant spænding anklaget deres kolleger eller forretningspartnere, der ikke er reelle, falske.

Capgras syndrom kaldes også vrangforestillinger identifikation. I den videnskabelige litteratur er det også kendt som en illusion af en negativ dobbelt. Erfarne eksperter siger: den bizarre opførsel af den syge er undertiden ledsaget af den overbevisning, at en nær slægtning, såsom ægtefælle, stjålet af udlændinge og erstatte den med en nøjagtig kopi. Bemærkninger om det faktum, at kvinder er stadig de samme udseende, vaner, karakter, demeanor og tale mønstre, er det ikke imponerende og påvirker ikke opfattelsen. Og tværtimod kan forværre symptomerne. Manden begynder at tro, at hele verden bor i double, og lægen er ingen undtagelse.

kliniske billede

Capgras syndrom - en paranoid besættelse. Det er af to slags:

  • Person er sikker på, at før ham - en dobbelt. Han ser ham, tale til ham, argumenterer med modstander kan røre det og så videre. Han viser det til lægen, det vil sige, at objektet er synligt for alle, uden undtagelse.
  • Patienten ikke fysisk se tvillingerne. Men det føles konstant hans tilstedeværelse i nærheden. I dette tilfælde, det dobbelte er usynlig, ikke kun for ham, men også for samfundet.

Hvad er mest interessant: mistanken om patienten kan falde ikke kun på en bestemt person, men et dyr eller en genstand. Hallucinationer har personlighedsforstyrrelser ikke overholdes. Ofte folk selv indse, at syge og unormal virkelighedsopfattelse, falsk. Læger har bemærket, at sygdommen oftest rammer kvinder. Nogle gange er det ledsaget af skizofreni eller bageste område af den højre hjernehalvdel skade, som er ansvarlig for anerkendelse af folks ansigter og livløse objekter.

specifikke eksempler

Som allerede nævnt, Capgras syndrom manifesterer sig som mennesker, der har ansvaret, at de er tvillinger, eller navngivning selv som sådan. Psykiatere siger, at de fleste ofte falder under åben mistanke kone. Kvinde, træt af familielivet, tolerere tyrannisk mand, der lider af fødselsdepression, gået tabt som følge af de tragiske begivenheder i barnets nægter at gå i seng med den påståede svindler. Hun lukkede sig selv på sit værelse med en nøgle, køber en pistol til at beskytte. Samtidig er andre familiemedlemmer, erfarer hun godt. Årsagen til denne adfærd er ikke kun de ovenfor beskrevne omstændigheder, men også forskellige traumer og neuroser.

Hvis patienten er overbevist om eksistensen af sin egen dobbelt, tilskriver han til ham alle hans dårlige gerninger. Sommetider han selv specifikt shkodnichaet ikke huske det. Meget ofte patienten bebrejder forældrene, at de kastede sin tvillingebror, stadig i sin vorden, blev det sendt til vedtagelse i et andet land. Men nu han voksede op og ønskede at "rekruttere" en patient, gøre ham ansvarlig for deres forbrydelser eller andre lovovertrædelser. Af den måde, er denne afvigelse ledsaget af alvorlige psykiske sygdomme og tilstande, så det kaldes ofte ikke er et syndrom, et symptom på en sygdom.

symptomer

Capgras syndrom begynder at gøre fremskridt efter 30 års alderen. Inden da, kan han være i en hvilende eller latent, tilstand. Selvom videnskaben der er tilfælde, hvor syge teenagere eller endda børn. For eksempel i psykiatrien tilfælde, hvor de første tegn på sygdommen dukkede op i 15-årig pige. Hun sad med sin bror og far i caféen og pludselig sagde, at hendes mad hælde medicin. Allerede i den medicinske etablering tog hun sin mor for en bedrager, og natten sygeplejersken kaldte sin far, der kom kun for at forårsage hendes fysiske og psykiske lidelser.

Ud fra dette kan vi konkludere, at det er absolut uventet personen har Capgras syndrom. Symptomer, men forvirring blandt mennesker og kolleger, manifesteret i form af aggressiv adfærd. For det første, en person er vred, fordi han ikke troede. For det andet flyver han ind i et raseri på grund af den imaginære trussel. Bange nogen eller noget, kan det også blive en neurasthenic, intimideret, forsigtig, deprimeret og apatisk. For det tredje, at patienten begynder at bruge vold mod nære slægtninge. Nogle gange er det endda kommer til mordet på alle pårørende og den efterfølgende selvmord.

årsager til

Det kliniske billede er beskrevet i detaljer af psykiatere fra hele verden. De er fagligt studeret Capgras syndrom: et foto af komplekse patienter, de mest vanvittige video monologer af en detaljeret analyse, konklusioner er korrekte. I stedet årsagerne til sygdommen er stadig uklare og ikke fuldt afklaret. Det siges, at det vigtigste chok bliver beskadiget bagsiden af højre hjernehalvdel, der styrer påvisning og genkendelse af forklædninger mennesker, udseendet af objekterne. alvorlige kvæstelser i hovedet eller mislykket operation kan føre til dette.

En anden hypotese hævder, at forekomsten af syndromet har en psykologisk snarere end fysisk grundlag. Det vil sige, det kan føre til meget alvorlig stress opleves af patienten. Ofte sygdommen begynder at gøre fremskridt længe efter tragedien indtraf. Det vil sige, efter ulykken kan tage et par måneder, år, endda årtier, før syndromet vil begynde at udvikle sig. Nogle psykiatere indrømmer, at tendensen til lidelse ligger stadig i livmoderen. Andre hævder: det bliver en konsekvens af svær barndom eller autoritære forældre.

De vigtigste former for syndromet

Lægerne siger, at denne sygdom er særligt tilbøjelige til mentalt ustabil person. Hertil kommer, de identificerer flere former af sygdommen:

  1. Fregoli illusion. Denne "spejl" version af de ovennævnte lidelser, når patienten "lærer" til fremmede mennesker i deres pårørende. Capgras syndrom og Fregoli meget lig sin essens og manifestation.
  2. Fænomen incubus - psykisk lidelse, når patienten begynder at forsikre, at i løbet af natten drømmer han kommer i seksuel kontakt med en imaginær kæreste.
  3. Fænomenet med vrangforestillinger tvekønnethed. Beskrevet i 1999. Først opdagede det ved den unge mand, der forsøgte at overbevise lægerne, at han er genstand for forfølgelsen af en litterær karakter, indgyde i de mennesker omkring dem.

Nogle mennesker siger, at i midten af deres liv er en anden person, der taler til dem, det styrer deres handlinger, og selv drak alle de vitale safter. Andre patienter nævne mikroorganismer, som de angiveligt inficeret.

Er det muligt at helbrede sygdommen?

Det hele afhænger af det grundlag, som udviklede Capgras syndrom. For eksempel, hvis det opdages, at patienten har skizofreni, da det kan hjælpe dig hurtigt. Korrekt ordineret medicin undertrykke selv den mest angst, konstant nye frygt og mistanke. Hvis årsagen til syndromet var leder skade, lægerne nogen tid, ikke ordinere behandling for syndromet, der giver hjernen mulighed for at tilpasse deres arbejde. I de fleste tilfælde den grå substans alene undertrykker de imaginære billeder, mushrooming i hans fantasi.

Med hensyn til stress oplevet, i hvilket tilfælde helbredelse af patienten kan være svært. Efter at have overlevet den tragiske begivenhed, er det så isoleret i sin imaginære verden, at det ikke er let at nå. Jo mere, så han ikke ønsker at blive "udvundet" fra dybet af fantasi. På trods af dette, ordination af psykotrope terapi hjælper med at kontrollere staten, hvilket gør det sikkert for det menneskelige samfund. Efter konstant obsessiv paranoia, han er i stand til at bringe stor skade ikke kun hans familie, men for mange andre mennesker. Sådanne patienter er potente killers, maniac og terrorister.

terapi

Dens varighed afhænger af graden af alvor, i form af sygdom, er det forsømmelse. Der kan argumenteres på følgende måde: næsten altid læger hjælpe patienter glemmer, hvad Capgras syndrom. Behandlingen kan fortsætte i flere år, men der er tidspunkter, hvor patienten slipper af sygdommen på bare ti uger. Under alle omstændigheder, lægen vejer alle funktionerne på sygdommen i den enkelte og tildeler individuel terapi. For eksempel, antiepileptisk medicin hjælpe med at fjerne delirium.

Behandlingen kan være rettet mod at etablere og mental modstand. Den skal modstå den falske misforståelser systemet. I disse tilfælde, meget effektive kognitive teknikker, der omfatter test opfattelsen af virkeligheden og reframing - procedurer med henblik på at nytænke virkeligheden, at omstruktureringen af at tænke i orden fjerne de forkerte psykologiske mønstre. Med den relative succes kan den også anvendes neuroleptika og andre terapeutiske metoder og midler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.