BilerLastbiler

Hånd Wrench ( "chopper") til lastbiler. Autotool

Svinge hånd - et kraftfuldt nøgle, som i dag anvendes til at løsne og stramme af forskellige forbindelser. forskel fra den traditionelle nøgle, denne enhed giver imidlertid stort set at øge det drejningsmoment, som fremmer processen med demontering, for eksempel de samme hjul i lastbiler. Dette værktøj kan spare bilister i situationer, hvor et presserende behov for at skrue de magtfulde forbindelser.

Former og typer af enheder

Nøgle til lastbiler - er et værktøj til en smal applikation. Men den mængde arbejde, der kan gøres med det, ganske imponerende. Der findes flere typer af udstyr. Således ifølge princippet om handling Der skelnes mellem:

  • pneumatisk;
  • hydraulisk;
  • elektriske;
  • mekaniske anordninger.

Pneumatik har den mest kompakte størrelse og et gennemsnitligt niveau på hastighed og præcision. Disse modeller er uundværlige i værksteder og servicestationer.

Hydrauliske værktøjer har den højeste effektivitet, ikke vibrerer under drift, har en enorm ressource og høj slidstyrke. Det er mere stationært udstyr, som er på en eller anden måde og ulempe. Alene størrelsen af enheden gør det rent et professionelt værktøj.

Elektriske modeller - høj hastighed med høj nøjagtighed uden vibrationer. Skelne mellem netværksenheder og opbevaring. Alt dette udstyr er meget effektiv, men hvis du skal skifte hjul på vejen på en stor lastbil, og derefter, ak, de mobile elektriske modeller kan ikke gøre det.

Værktøj til lastbiler

For problemerne i den måde, den mekaniske system er mest egnede. sine chauffører kaldet "skruenøgle-mølle." Den kaldenavn er et værktøj modtaget for sin lighed med den berømte køkken værktøj.

Med titlen skruenøgle let kan løsnes selv de mest komplicerede skruer. Med alle fordelene ved elværktøj, er mekanisk løsning blevet den mest populære.

Udpegelse af en mekanisk indretning

Hver lastbilchauffør ved, at processen med at løsne hjulmøtrikkerne, der holder hjulet på navet, er det meget sværere og tungere end vride. At etablere et hjul, kan du meget hurtigt og nemt. For at dette skal være tilstrækkelig enkel hjulnøglen. Hvis du skal fjerne det, så at skrue rattet nødder, vi nødt til at anvende den lange del af røret og førerens vægt, som møtrikken ofte næsten perfekt stadig tage en stærk smag til hårnålen.

Grunden til dette ligger i korrosive processer, og især forbindelse struktur, og mere præcist, gevindprofilen. Mellem møtrikken og bolten danner en lille rille i som gennemtrænger en fri fugtighed.

Ofte forsøger at fjerne disken og fjerne hjulet nødder umedgørlig kun føre til svigt af nitter og behovet for mere alvorlige reparation aktiviteter, end det var planlagt. Særlig berørt af dette kun lastbiler. Fasteners vende sure meget hurtigere, og disse møtrikker på hjulene meget mere. Og for at lette fjernelse og installation af drev på lastbilerne, er det værd at anvende en mekanisk nøgle.

Dette værktøj har længe været værdsat i maskinindustrien, jernbanen, diverse bygværker, men først for nylig begyndte at blive brugt til bilreparationer. I en meget kort periode denne enhed var i stand til at vinde en masse popularitet blandt bilister. Og da det kan købes til en overkommelig pris, er de mange chauffører, som kører på vejene i landet.

Hvordan fungerer "chopper" for nødder

I hjertet af denne enhed er en særlig mekanisme - multiplikator. Den er designet til at konvertere drejningsmoment.

Hvad er multiplikatoren? Denne planetgear. Det konverterer hurtigt rotation, med ringe eller ingen anvendelse af indsats på den del af den person, i en langsom, men mange gange forøget. Udløste mekanisme med en speciel håndtag - ja, Wrench "chopper" er dette navn med god grund.

Designet værktøj er nogen big deal.

Kernen er et cylindrisk legeme af stål, der vedlagt planetgearet. På den ene del af huset er en drivaksel med en firkantet ende til montering på håndtaget, på den anden side er en udgangsaksel - den er indstillet til at arbejde med et hoved fastgørelsesanordninger. Derudover struktur har et stop løftestang - det hjælper til at forhindre drejning under brug.

materialer

Da i færd med at løsne hjulet elementer twirl hånd oplever alvorlig stress, er hvert stykke lavet af høj kvalitet legeret stål legeringer. Desuden er nogle komponenter lavet af hærdet stål. Dette forklarer den store masse af værktøjet - i den fuldt samlede form af vægten kan være fra 5 til 10 kg eller mere.

Valgmuligheder

Skruenøgle "kværn" kan købes som et sæt. Sætter leveres i handy plast tilfælde. Sættet kan være det værktøj håndtere aftagelige type to eller flere hoved adapter. Også hver for sig, kan du købe en række forskellige sæt af hoveder, der ikke går med værktøjet.

Fordele ved mekaniske skruenøgler

Da hovedparten af de assisterende truckere er gearkassen, det giver denne beslutning nogle alvorlige fordele. Enhver møtrik vil otkruchivatsya mere glat. Den væsentligste grund til, at den knækkede studs og fastsættelse bolte - det er ujævne indsats løsning. Er det tilstrækkeligt at selv en lille ryk for at bryde bolten. En manuel skruenøgle til lastbiler giver dig mulighed for at rotere det med ensartet kraft, ved lav hastighed, uden pludselige ryk og kraftige efterskælv. Med denne enhed, kan du glemme alt om problemet med knækkede ben.

Chaufføren vil være mindre træt, hvis det er at bruge dette udstyr. Derudover kan du spare en masse tid, og derfor reducere omkostningerne. Den største ulempe - den vægt, men mange affinde sig med det. Bedre at lade det tunge udstyr, der er lettere at arbejde end den ineffektive og traumatisk tandbøjle, forskellige stykker af rør og andre praktiske værktøjer.

tekniske egenskaber

Den vigtigste egenskab ved som er valgt Skruenøgle "chopper" - udvekslingsforhold multiplikator og drejningsmoment, der kan produceres i en specifik model. Tilgængelige er modeller med et forhold på 1:56 og 1:58.

Som for drejningsmoment, det er 2800 eller 3500 Nm.

Som allerede nævnt, bemandet beskrevet avtoinsturment to hoveder til de mest populære nødder - 30, 32 eller 32 og 33 mm. Men der er andre muligheder - for eksempel 24 og 27, 32 og 38 mm. Generelt er modellerne designet til brug med hovederne 24 til 60 mm.

strukturelle forskelle

Afhængig af design af alle nøgler er opdelt i flere typer ikke. Således kan stoparmen være bevægelig eller stationær. I sidstnævnte tilfælde vil den bevæge sig langs legemet, men den kan fastgøres på plads ved hjælp af en speciel mekanisme.

På enhedens multiplikator skelne skruenøgle lastbil med bærende eller med ærmet. Instrumenter, der er udstyret med de første elementer har indeks "P" i deres navn. Prisen på disse enheder er højere, men de er karakteriseret ved en høj grad af pålidelighed, holdbarhed og komfort i brug.

Modeller med ærmer - en simpel konstruktion, og ikke den slags holdbarhed, der er udstyret med et leje skruenøgle "kødhakkemaskine." Pris for lav. Værktøjet kan købes fra 2500 rubler. modeller adskiller sig også i antallet af hastigheder. Enheder med et forhold på 1:56 eller 1:58 har en eller to hastigheder. Tilgængelig reduceret udvekslingsforhold på 1: 3.

To hastigheder skruetrækker

Høje drejningsmoment kræves kun for at forstyrre møtrikken fra bolten eller tap. Brug derefter "kværn" er allerede urentabelt - processen bevæger sig langsomt. Hvis møtrikken bukkede under, meget lettere at bruge en nøgle.

Modeller, som har to hastigheder, er praktisk, fordi indretningen kan omkonfigureres ved høj hastighed og møtrikken er spundet flere gange hurtigere. Dette giver dig mulighed for at spare tid.

anvendelse af teknikker

Bare arbejde med skruenøgler - alle meget intuitive og forståelige selv for dem, der står over for en lignende først. Men der er en lille nuance, som bliver nødt til at vænne sig til. Håndtaget drejes i én retning, og hovedet - til en anden. Hvis du dreje knappen med uret, vil hovedet roterer mod uret - det skal ses i processen.

For at komme i gang, du har brug for fire enkle trin:

  1. Saml udstyr.
  2. Hovedet er sat på en møtrik.
  3. Stophåndtaget ligger tæt på møtrikken.
  4. Drej håndtaget, og når møtrikken var i stand til at forstyrre, kan du omkonfigurere den mekanisme til et lavere gear.

Dette instrument er intet nyskabende, men det kan i høj grad lette hjul udskiftning på vejen, for at spare tid, betyder det ikke strimmel af tråde og ikke skader den del af navet.

Så vi fandt ud af, hvad den manuelle skruenøgle til lastbiler og hvordan det bruges.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.