BilerBiler

Diagnosticering af bilen med hænderne - hvordan man gør?

Hvis din bil pludselig begyndte at opføre sig uforudsigeligt, "spise" mere olie eller benzin, den bedste vej ud af denne situation, vil bede en fuld diagnose. Det er også bruges til at kontrollere enheder og enheder før en lang tur. Men hvert år fabrikanter producerer mere og mere kompleks i konstruktion køretøjer, bemanding deres vægt nogle gange unødvendige elektronik.

Hurtigt identificere problemet i disse køretøjer vil kun tillade diagnostik køretøj. det er meget muligt at lave deres egne hænder. Hvordan - se senere i denne artikel.

Scannere til diagnostik af biler og deres karakteristika

I øjeblikket næsten alle moderne garager og tankstationer har i deres arsenal af værktøjer specialværktøj til maskiner - scannere og testere. På nuværende tidspunkt i Rusland brugte følgende udstyr til diagnostik af biler:

 • -scannere;
 • Motor-testere.

For at forstå funktionerne i hver af dem anser disse enheder hver for sig.

Scannere diagnosekoder

Så der præsenterer en diagnosekode scanner? Denne anordning ligner en elektronisk mikroprocessor baseret enhed, som gør det muligt at læse datakoder af den elektroniske styreenhed hukommelse (ECU) i digital form. Tilslut scanneren direkte til den diagnostiske stik. Afhængigt af konfigurationen, denne enhed kan du:

 • dechifrere koden i tekstform;
 • læse fejlkoder fra hukommelsen, og at klassificere dem på settet og faktiske;
 • visning fortolkningen af den elektroniske enhed de aktuelle værdier af alle signaler fra sensorerne;
 • Aktivering af visse køretøjer systemelementer (IAC, dyser, etc.);
 • overskrive værdien i hukommelsen blok koefficienter.

Motor-tester

Og nu til de motor-testere. Disse anordninger repræsenterer en universel elektronisk diagnostiske scannere, der anvendes til måling af parametre for forbrændingsmotoren. Information af interesse er målt ved hjælp af specielle prober og sensorer, der ofte følger med enheden. Takket være motor-tester, har du mulighed for at måle følgende karakteristika:

 1. olietemperatur.
 2. Aktuel batterispænding.
 3. motorens omdrejningstal.
 4. Nuværende startmotor og generator.
 5. Spændingskredsløbet i tændingssystemet.
 6. Det tryk eller vakuum i indsugningsmanifolden og så videre. D.

Moderne motor-testere har i sit design digitale oscilloskoper, hvorved præcist identificerer mange af de ovennævnte data. Desuden kan denne information blive vist i grafisk form. Men hvordan man kan identificere fejlen / fejl i systemet, ikke bruger scanneren til diagnostik af biler? Ud af denne situation er - det hedder diagnostik Bluetooth-køretøjer. Hvad er essensen af processen, diskuteret nedenfor.

Gratis Køretøj diagnostik ved hjælp af en standard smartphone - virkelighed eller myte?

For nylig, meget populær blandt bilister nyder at kontrollere den tekniske tilstand af maskinen gennem en tablet eller telefon, som er fyldt med et særligt program.

Sikkert du har mødt på internettet et foto eller en video, hvor en PDA eller tablet bruges som en on-board computer - viser den nøjagtige motorhastighed, brændstofforbrug, frostvæske temperatur og meget mere. Nu kan disse enheder tjene ikke kun sensorer, men også scannere, der er til at diagnosticere køretøjet via en særlig trådløs enhed (adaptere til bil diagnostik vist på billedet nedenfor).

En sådan indretning er forbundet til standard diagnostiske sokkel af bilen (normalt er det den venstre side af ratstammen) og derefter transmitterer information via Bluetooth og fejlkoder i motoren ECU og andre systemer.

Desuden scanne dit køretøj, smartphone ikke kun præcist at fastslå fejlkode, men også at give en fuldstændig beskrivelse af ham og dekryptering. Desuden kan denne fremgangsmåde anvendes på farten - ved kørsel uden svigt enheden vil læse informationen fra styreenheden.

Sådan bruger dette værktøj?

Hvordan er diagnosen af køretøjet med hånden under anvendelse af fremgangsmåden beskrevet ovenfor? Brug din mobiltelefon eller tablet som diagnostisk udstyr er ikke kun praktisk, men også meget enkel. For at gøre dette, er du nødt til at sætte ind i bilen adapter, og tilslut derefter sidstnævnte via Bluetooth med din tablet eller PDA og aktivere det ønskede program.

Brug denne metode kan stort set alle ejere af køretøjer fremstillet siden 1996. Som for mærker, kan køretøjet diagnose gøres med deres egne hænder for absolut ethvert køretøj. Dette er den "Toyota", "Kia", "Peugeot", "Hyundai", "General Motors" og mange andre.

Hvis maskinen ikke er udstyret med en speciel port (for eksempel, hvis køretøjet diagnostik 2109 de), så du kan bruge DATA-kabel adapter som et alternativ. Desuden dagens sortiment giver dig mulighed for at vælge hvilket som helst produkt, begyndende med de billige kinesiske, slutter med pålidelige og gennemprøvede modeller. Kabel vælges separat for den særlige mærke af køretøj. Diagnosticering er stadig i høj grad afhængig af programmet, uploade til din smartphone.

Rådgivning fra erfarne bilister

Mange bilister rådes til at bruge softwaren Torque Pro-softwaren. Med dette værktøj kan du se alle køretøjets parametre i realtid, herunder at producere et komplet diagnose med brug af GPS-tracker eller uden ham. Interfacet gør det muligt at videregive titlen skærmen ydeevne med en række sensorer.

Funktioner som software på platform "Android" telefoner. På andet operativsystem testprogrammer kan også arbejde, men lad os tale om dem lidt senere.

Hvilke muligheder er åbne for bilister ved hjælp af denne diagnostiske udstyr (telefon + software + adapter)?

Det er nødvendigt at bemærke den høje funktionalitet af softwaren, da det er din smartphone som følger:

 1. Vis alle grundlæggende egenskaber og parametre for forbrændingsmotoren.
 2. Læs koder fra den elektroniske styreenhed hukommelse.
 3. Dekodning af fejl og til at fjerne dem fra lagerenheden.
 4. Gem diagnostiske rapporter og output statuskode.

Nogle programmer har også den funktion til automatisk at oprette en SMS-besked med fejlkode, der kan sendes til master på stationen.

Sådan diagnosticere gennem Java eller Windows Mobile?

På telefoner med operativsystemet mest anvendte check-motor værktøj. Ifølge dens funktionalitet, at programmet er i stand til følgende:

 1. Vis forbrændingsmotor parametre i realtid.
 2. Dekodning og fjernelse af fejl, der opstår fra lagerenheden.
 3. Send SMS-beskeder med koden af problemet.

Som du kan se, et sæt af funktioner mellem de to programmer er meget ens, men på grund af vanskeligheder i overgangen fra det ene software (eller telefon) til en anden, vil ikke være - den algoritme af deres arbejde er næsten den samme.

Diagnosticering af bilen med hænderne - det er ikke kun let, men endda sjovt. Det er meget nyttigt at have i lommen en mobil scanner, fordi du kan bruge det næsten hver dag. Dette er især nødvendigt at gøre i tilfælde, der gjorde bilen diagnostik før køb - her vil du være i stand til at afsløre skjulte fejl og bede om en rabat fra sælgeren (hvis du køber / sælger biler i det sekundære marked).

konklusion

Afslutningsvis skal det bemærkes, at på grund af tilstedeværelsen af det ønskede program, en smartphone og et særligt behov for en adapter i en professionel diagnose af bilen til tankstationen du simpelthen forsvinde, og derfor vil du ikke hele tiden bruge penge på disse tjenester. Den oprindelige pris for en computer diagnostisk maskinen starter med et mærke på fem hundrede rubler.

Hver gang ved hjælp af en smartphone og en adapter, spare dig dette beløb, samtidig få erfaring med computerudstyr. Enig, det er bedre for de penge til at købe et nyt par stearinlys eller vinduesviskere på forruden, du betaler for de samme ydelser til en anden person.

Så vi regnet ud, hvordan man laver en bil diagnostik egne hænder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.