Kunst og underholdningBilledkunst

Hvad er det mønster, og hvad hans magiske

Ornament - er frosset magiske evige rytmer. Han sludrer af stiliserede tegn, som er kodet menneskelige relationer, omverdenen og forståelse af det, om livet, om døden, om evigheden. Denne definition er noget poetisk, men ikke videnskabelig. Så hvad er det mønster, hvad angår geometri, kunst og endda semiotik som individuelle karakterer han udførte blandt andet den kommunikative funktion? Den enkleste form, og som udvikler en mere kompleks tegning, det samme for næsten alle afgrøder. Forskelle forekomme i den anden - i hyppigheden og karakteristika et bestemt symbol image. I nogle lande er mere ofte observeres følgende som symbol på solen, mens andre - ligesom spiralen et symbol på evigheden. Geometriske mønstre består af elementer såsom:

  • bugtet linje - symbolet på vand og foranderlighed i verden;
  • cirkel - sol tegn, og uendeligheden;
  • cross - et symbol på den mandlige (himlen) og kvindelige (jorden).

Alt, hvad der sker i verden er cyklisk, er underlagt rytmer, der gennemsyrer hele liv i naturen. Rhythm genererer oscillation. Og det er livet - så siger videnskaben. Dag og nat, sommer og vinter, ebbe og flod - alle kontrolleret af en fælles rytme. Mennesket har altid følt hans tilstedeværelse, han vidste om det, og denne viden er afspejlet i den ornament, som Det er et plan placeret på det rytmisk gentagne elementer. Grundlæggende kendskab til geometri nok til at forstå, at dette mønster som et sæt af grafiske tegn.

Kryds ligesom ornamental element og Ward

Med rette betragtes geometri grundlaget for enhver ornament, da hele verden og består af linjer og volumener. Men ud over den faktiske geometrisk mønster, der er vegetativ, zoomorphic, antropomorfe. Disse typer er kendetegnet baseret på udtrykt i dem. Gamle mennesker i almindelighed alle ting i verden opfattes som tegn på en skjult, uudviklet indhold, mystiske betydning. Ikke overraskende, de hedenske symboler så solidt forankret i alle religioner. På eksemplet med korset er let at forstå, at et sådant mønster som et udtryk for den guddommelige sandhed, som en særlig ritual attribut. For kristne, denne amulet, et symbol på Gud, opofrelse, omvendelse, frelse. Korset medlem som en magisk mønster til stede i ukrainsk broderi x og håndklæder, broderede skjorter i russisk, i nationaldragter af mange andre, ikke nødvendigvis kristne, nationer.

ornament i dag

I arkitektur og kunst og kunsthåndværk ornamenter tidligere anvendt som et element af magisk beskyttelse, og som dekoration. I dag magiske funktion negeret, konserveret kun dekorative. Traditionel arkitektonisk ornament hugget i sten, russisk tråd - i træet. Sjældnere støbt i guld, sølv, bronze. Anvendes som gips og ler. På den færdige ornament påføres overfladen maling farve er valgt i nøje overensstemmelse med den tradition. I moderne arkitektur, gør dette mønster ikke nyder stor popularitet, og når ty til det, ikke virkelig bekymrer sig om overholdelse af traditioner i kurver i tegn, og i farverne. Men indretningsarkitekter er meget glade for at udnytte sine dekorative muligheder, selv om den indsigt, at et sådant mønster, som regel, ikke har. Det viser sig, at i vores soveværelser, der er designet med den nyeste mode måde, meget ofte er der tegn på antagonister, det kvarter, som aldrig ville have tilladt vores forfædre. Og hvad ornament har magiske kræfter, og vi risikerer at falde ind under sin magt? Det er værd at overveje!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.