Kunst og underholdningBilledkunst

Maleri Bosch "Garden of Earthly Delights": mesterværkets historie

Hieronymus Bosch (1450-1516) kan betragtes som forløber for surrealisme, så underlige væsner blev født i hans sind. Hans maleri - en afspejling af middelalderlige hemmelige esoteriske doktriner: alkymi, astrologi, sort magi. Hvordan kom han ikke på inkvisitionens ild, som i sin tid fik fuld styrke, især i Spanien? Folket i dette land var særlig stærk religiøs fanatik. Og alligevel er det meste af hans arbejde i Spanien. Datoer de fleste af værkerne ikke, og kunstneren selv gav ikke navn til dem. Ingen ved, hvordan Boschs maleri "The Garden of Earthly Delights" hedder, foto Hvilket er repræsenteret her, af kunstneren selv.

kunder

Ud over kunder i hjemmet havde den dybt religiøse kunstner højtstående fans af sine værker. I udlandet var der mindst tre malerier i samlingen af den venetianske kardinal Domenico Grimani. I 1504 bestilte kongen af Castilien, den smukke Philip, arbejdet "The Court of God, der sidder i paradis og helvede". I 1516 hans søster Margarita af Østrig - "The Temptation of St. Antonia ". Samtidige troede på, at maleren gav en rimelig fortolkning af helvede eller satire for alle de syndige. De syv vigtigste triptikker, takket være hvilke han modtog posthumous berømmelse, bevares i mange museer rundt om i verden. I Prado er lagret billedet af Bosch "Jordens jordens have". Dette arbejde har et utroligt antal fortolkninger af kunstkritikere. Hvor mange mennesker - så mange meninger.

historie

Nogen mener, at billedet af Bosch "The Earthly Delights Garden" - arbejder tidligt, nogen - sent. Når man studerer egetræspaneler, som den er skrevet på, kan den dateres ca. 1480-1490 år. I Prado er datoen 1500-1505 under triptik.

De første ejere af arbejdet var medlemmer af huset Nassau (Tyskland). Gennem Wilhelm vendte hun tilbage til Holland. I deres palads i Bruxelles blev hun besøgt af Boschs første biograf, som rejste til kardinal Luis Aragons retinue i 1517. Han forlod en detaljeret beskrivelse af triptiet, hvilket ikke tillader tvivl om, at der for ham virkelig var et billede af Bosch "Jordens Guds Have".

Det blev arvet af Wilhelm Rene de Chalons søn, da den gik i hænderne på Alba under krigen i Flandern. Endvidere forlod hertugen hende til sin uægte søn Don Fernando, dekanen for St. John's Orden. Spansk King Philip II, ved navn Reasonable, købte den og sendte den til Escorial klosteret den 8. juli 1593. Det er næsten i kongeslottet.

Arbejdet beskrives som maleri på et træ med to blade. Et godt billede blev skrevet af Bosch - "Jordens behagelige have". Billedets størrelse: den centrale panel - 220 x 194 cm, sidepanelerne - 220 x 97,5 cm. Den spanske teolog Jose de Siguenza gav hende en detaljeret beskrivelse og fortolkning. Selv da blev det værdsat som det mest geniale og dygtige arbejde, du kan forestille dig. I oversigten over 1700 hedder det "verdens skabelse". I 1857 vises sit nuværende navn - "Garden of Earthly Delights". I 1939 blev overførslen af lærredet overført til Prado. Der er billedet op til nutiden.

Lukket triptik

De lukkede døre viser en kloden i en gennemsigtig kugle, der symboliserer universets skrøbelighed. Der er ingen mennesker eller dyr på den. Malet i grå, hvide og sorte farver betyder det, at der stadig ikke er nogen sol eller måne, og skaber en skarp kontrast til den lyse verden, når triptiet åbnes. Dette er skabelsens tredje dag. Nummeret 3 blev anset for fuldstændigt og perfekt, fordi det i sig selv indeholder både begyndelsen og slutningen. Når skodderne lukkes, så er dette en enhed, det vil sige absolutte perfektion. I øverste venstre hjørne er der et billede af Gud med en tiara og en bibel på knæene. Øverst kan du læse sætningen på latin fra salme 33, som i oversættelse betyder: "Han sagde, og det var gjort. Han befalede, og alt blev skabt. " Andre fortolkninger repræsenterer Jorden efter oversvømmelsen.

Åbn triptiet

Maleren giver os tre gaver. Det venstre panel er billedet af Eden fra den sidste skabelsesdag med Adam og Eva. Den centrale del er frenzyen af alle kødelige fornøjelser, der viser, at en person har mistet nåden. Til højre ser seeren Helvede, en apokalyptisk og grusom, hvor mennesket er evigt dømt til at holde sig for synder.

Venstre panel: Edens Have

Før os er det jordiske paradis. Men det er ikke typisk og ikke unikt. I centrum er Gud åbenbaret af en eller anden grund i form af Jesus Kristus. Han holder Eva ved hånden og knæler for den løgnige Adam.

Teologerne på den tid var opstemt debatterende om kvinden havde en sjæl. Når mennesket blev skabt, åndede Gud en sjæl ind i Adam, men efter oprettelsen af Eva blev det ikke sagt. Derfor tillod denne stilhed mange at tro på, at en kvinde slet ikke har sjæl. Hvis en mand stadig kan modstå den synd, der fylder den centrale del, holder kvinden sig ikke tilbage fra synden: hun har ingen sjæl, og hun er fuld af djævel fristelse. Dette vil være en af overgangene fra paradis til synd. Kvinde synder: insekter og krybdyr, der kryber langs jorden, samt amfibier og fisk, der flyder i vandet. Manden er heller ikke syndløs - hans syndige tanker flyver af sorte fugle, insekter og flagermus.

Paradis og død

I midten er en springvand som en lyserosfalus, og der er en ugle der tjener ondt og symboliserer her ikke visdom, men dumhed og åndelig blindhed og hensynsløshed af alt jordisk. Desuden er Bestiary Bosch fyldt med rovdyr og fortærer deres ofre. Men er det muligt sådan en ting i Paradis, hvor alle lever fredeligt og ikke kender døden?

Træer i Paradis

Godtræet, der ligger ved siden af Adam, er dækket af druer, som symboliserer kødelige fornøjelser. Træet af den forbudte frugt var omgivet af slanger. Eden har alt at gå til det syndige liv på Jorden.

Central gate

Her går menneskeheden, der giver efter lyst, direkte til fortabelse. Rummet er fyldt med sindssyge, som fejede hele verden. Dette er hedenske orgier. Der er et sex show i alle former. Erotiske episoder sameksisterer med heteroseksuelle og homoseksuelle scener. Der er også onanister. Seksuelle forbindelser mellem mennesker, dyr og planter.

Frugter og bær

Alle bær og frugter (kirsebær, hindbær, druer og "jordbær" - en klar moderne konnotation), forståelige for en middelalder mand, er tegn på seksuelle fornøjelser. Samtidig symboliserer disse frugter transience, fordi de i løbet af få dage røber. Selv fuglen til venstre symboliserer umoral og depravity.

Mærkelige gennemsigtige og uigennemsigtige skibe

De er tydeligvis taget fra alkymi og ligner bobler og til halvkugler. Disse er fælder til en person, hvorfra han aldrig kommer ud.

Reservoirer og floder

Den runde dam i centrum er fyldt mest med kvindelige figurer. En kavalkat af mandlige ryttere på dyr taget fra bestiary (leoparder, panter, løver, bjørne, enhjørninger, hjorte, æsler, griffiner), som fortolkes som lystens symboler, passerer den i en cyklus af lidenskaber. Dernæst er en dam med en blå bold, hvor der er plads til uanstændige handlinger af lystige figurer.

Og dette er ikke alt, der er afbildet i Hieronymus Bosch. "Jordens behagelige have" - et billede der ikke viser mænds og kvinders udviklede seksuelle organer. Måske forsøgte denne maler at understrege, at hele menneskeheden er en og er involveret i synden.

Dette er ikke en komplet beskrivelse af centralpanelet. Fordi du kan beskrive Paradisets fire floder og 2 Mesopotamier, og fraværet af sygdomme, dødsfald, ældre, børn og Eva i det nederste venstre hjørne, som efterlod fristelsen, og nu går folk nøgne og ikke skammer sig.

farve

Den grønne farve dominerer. Han blev et symbol på venlighed, blå repræsenterer jorden og dens fornøjelser (spiser blåbær og frugt, spiller i blåt vand). Rød, som altid, er lidenskab. Den guddommelige lyserød bliver livets kilde.

Højre fløj: musikalsk helvede

Den øverste del af højre triptych er lavet i mørke kontrasterende toner med de to tidligere blade. Toppen er dyster, nervøs. Nattens dyster er gennemboret af blinklys fra flammen. Fra de brændende huse flyver ud strømme af ild. Fra dens refleksioner bliver vandet skarlagen, som blod. Branden er ved at ødelægge alt. Overalt kaos og forvirring.

Den centrale del er en åben æggeskal med et menneskeligt hoved. Hun ser direkte på seeren. På hovedet er en disk med dansende syndige sjæle under sækkepibe. Inde i det menneskelige træ er sjælen i hekser og dæmoners samfund. Før dig - et fragment af billedet af Bosch "The Earthly Delights Garden". Årsagerne til, at der er mange musikinstrumenter i helvede, er tydelige. Musik er en lunefuld syndig underholdning, der skubber folk til kødelige fornøjelser. Derfor blev musikinstrumenter torturinstrumenter: En synder er korsfæstet på harpe, på den anden af ryggen med rødt, strygte noter, den tredje er bundet til lutten.

Ikke overset af gluttons. Monsteret med fuglens hoved fortærer gluttons.

Et svin i en non's tøj forlader ikke sin hjælpeløse mand, obsessiv.

Den uudtømmelige fantasi af I. Bosch giver en enorm straf for jordiske synder. Det er ikke tilfældigt, at Adu lægger stor vægt på Bosch. I middelalderen, for at styre flokken, blev styrket, eller i stedet voksede til en utrolig størrelse, djævelens figur. Helvede og djævel regerede højeste i verden, og kun appel til kirkens tjenere kunne naturligvis for penge, frelse dem fra dem. Jo mere syndige synderne er afbildet, jo flere penge kirken vil modtage.

Jesus selv kunne ikke antage, at en engel ville blive til et monster, og i stedet for at synge kærlighed og venlighed mod sin nabo, ville kirken kun tale velsignende om synder. Og jo bedre prædiken, jo mere i hans prædiken er talen om den forventende synder af uundgåelige straffe.

Med en stor modvilje mod synden skrev Jerome Bosch, "The Earthly Delights Garden". Beskrivelsen af billedet er angivet ovenfor. Det er meget beskedent, fordi ingen vil være i stand til fuldt ud at afsløre alle billederne. Dette arbejde beder om eftertænksom overvejelse om det. Kun Boschs "Garden of Earthly Delights" af høj kvalitet vil give mulighed for at overveje absolut alle detaljer. Hieronymus Bosch forlod os ikke for mange af hans værker. Dette er kun 25 malerier og 8 tegninger. Utvivlsomt er de største værker, som Bosch skrev, mesterværker:

  • "Voz Sena", Madrid, Escorial.
  • "Korsfæstet martyr", Doges 'Palace, Venedig.
  • "Garden of earthly pleasures", Madrid, Prado.
  • "Seneste dom", Wien.
  • "Hellige Hermitter", Doges 'Palace, Venedig.
  • "Saint Anthony's fristelse", Lissabon.
  • "Tilbedelse af Magi", Madrid, Prado.

Disse er alle store altertertyptykker. Deres symbolik er ikke altid forståelig i vor tid, men samtidige af Bosch læser dem som en åben bog.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.