ForretningLedelse

Gantt - din assistent i planlægningen. Hvad er et Gantt-diagram, og hvordan man kan gøre det?

Figur Gantt (Gantt anetræ) - en af de mest populære værktøjer til at illustrere tidsplan i projektledelse.

Hvad er det?

Gantt-diagrammet skal illustrere de forskellige faser af arbejdet på området for små og mellemstore virksomheder. Visuelt viser et simpelt sæt af strimler bestående af to hovedakser: Interior og tid. Hver periode tilskrives en bestemt opgave, der skal udføres.

I diagrammet, ud over basisenheden kan udgøre en særlig ekstra søjle viser procentdelen af arbejdet. Specielle bemærkninger - Milepæle - bruges til at vælge to eller flere opgaver og demonstrere rækkefølgen af deres udførelse.

Gantt-diagram er en slags standard inden for projektledelse, det er med dens hjælp er det muligt at vise udviklingen i strukturen af alle projektets faser tydeligt.

Hvad er Gantt-diagrammet?

I betragtning af, at de fleste af de mennesker er det visuelle, diagrammet gør det muligt at løse en af de vigtigste opgaver og vise de ansatte om, hvad der skal arbejde, hvilke ressourcer der anvendes i processen, og den hastighed, hvormed at udføre visse opgaver. Alle oplysninger leveres i komprimeret form, uden brug af komplicerede tabeller, og en enorm mængde af tekst. I dette tilfælde, essensen er klar og forståelig for alle, uden undtagelse, at deltagerne i projektet.

Brug af søkortet forenkler projektledelse og lille skala gør det muligt altid at holde medarbejdere under kontrol.

Historien om den første graf

Den første format af diagrammet blev udviklet og testet af Henry L. Gantt i begyndelsen af det tyvende århundrede. Forsker hyret til at styre bygning af skibe til brug i den første verdenskrig. Særlige tidsplan tillod ham at koordinere arbejdet i flere ingeniører, kontrollerende opgaver inden for den givne tidsramme. Gant startes direkte fra overførslen af alle nødvendige opgaver og planlægning i overensstemmelse med de disponible midler.

Et vigtigt skridt var demonstration af afhængigheden af en fra de andre opgaver. Hertil kommer, Gant fremhævet for hver enkelt periode, hvor han var nødt til at fuldføre en bestemt type aktivitet, påpegede hvem og hvad der vil ske på baggrund af den tildelte tid til projektet.

Konstruktion af et Gantt-diagram udføres under anvendelse af en vertikal akse, der repræsenterer forskellige opgaver, såvel som vandret, repræsenterer tiden.

Gantt-diagram i den moderne verden

Denne planlægning metode ikke mister relevans for denne dag, fordi det giver dig mulighed for at give en grafisk repræsentation af produktionsplanen, letter overvågningen af fremskridtene i gennemførelsen af opgaverne. Gantt-diagram blev så kraftfuldt analytisk værktøj, der er næsten 100 år ikke undergår nogen ændringer. Kun i 90'erne i sidste århundrede med henblik på en mere detaljeret beskrivelse af forholdet i sine kommunikationslinjer er blevet indført mellem forskellige opgaver:

 • "Finish-start" - i realiteten kan ikke begynde, før afslutningen af handling A;
 • "Start-slut" - Handlingen kan ikke starte, så længe handlingen ikke starter A;
 • "Start-start" - handlinger begynder tidligst den af A;
 • "Finish-til-slut" - Aktionen skal afsluttes tidligst i slutningen effekten af A.

Der er tegn på, at Gantt-diagrammet anvendes i konstruktionen af sådan et stort ingeniørarbejde ligesom Hoover Dam (Las Vegas, 1939) og Eisenhower motorvejen systemet (som omfatter de fleste af de større byer i USA).

Instruktioner: hvordan man opbygger et Gantt-diagram i 5 trin?

Herefter vil vi se på reglerne for konstruktion af en Gantt-diagram og forsøge at skabe det selv i Microsoft Excel regneark.

Trin 1: Dataindsamling

For at tegne en graf, har vi brug for følgende oplysninger:

 • koordinaterne for alle datasæt (dermed må begynde hver af søjler);
 • navnet på hvert trin;
 • varigheden af hver fase.

For nemheds skyld, vi træder dem direkte ind i det relevante felt i tabellen. Når vi har indtastet alle de nødvendige oplysninger, kan du begynde at oprette diagrammet selv.

Vigtigt: Sørg for, at alle de dataformater er angivet korrekt: især det drejer sig om datoer.

Trin 2: Dannelse af layoutet

Så vi kender formålet med planlægning og nøgledata, baseret på hvor vi vil bygge tidsplan. Nu i vinduet regneark, er vi nødt til at gå til afsnittet "Indsæt -> Chart" og derefter klikke på punktet "regerede". Vi har brug for ikke den sædvanlige, men med ophobning, som kun det gav et andet sæt af data, som i dette tilfælde vil være den primære.

Trin 3. Slet alle unødvendige

For at kunne gøre dette, giver programmet specialværktøj. På diagram, der vises på skærmen, du har brug for at rense musen over den blå stribe, klik på højre knap og vælg "Format dataserie" fra menuen. Det vil vise et vindue, hvor vi har brug for at gå til "Fill", og vælg "Ingen fyld". Efter dette, vil diagrammet se ud som følger:

Trin 4. sidste hånd

Da, som standard, er alle data i denne graf arrangeret i rækkefølge fra bunden op, er vi nødt til lidt ændre det. For at gøre dette, vi klikker med højre museknap på den kategori akse (den ene nær, hvor vi ser en liste over job), gå til vinduet "Format akse". Åbn straks ønskede fane til os - "aksen parametre." Markér feltet "Omvendt rækkefølgen af kategorier." Faktisk Gantt-diagrammet er klar, er det stadig kun et par nyttige ting.

Trin 5: Formatering

Så vi fortsætter med at arbejde til tiden. Som du kan se, det ser endnu hjemlig, og nu vil vi ordne det ved hjælp af tabellen processorer:

 1. Træk et diagram til den ønskede størrelse ved hjælp af pilene i øverste højre hjørne.
 2. Vælg alle datoerne i tabellen, skal du klikke på teltet, højreklikke og gå til "Format yacheek-> Nummer." I dette afsnit præsenteres de grundlæggende numeriske formater, som vi arbejder. Til etiket ikke passer på hinanden, anbefaler vi at vælge en kortere version af optagelsen. Så igen højreklikke på aksen med datoerne på kortet, skal du vælge "Format Axis -> Nummer" og sætte et flueben ud for elementet "Kommunikation med kilden."
 3. Vælg legenden (se "Dato" og "varighed" til højre), og tryk på Delete-tasten på tastaturet.
 4. Åbn "Format Axis -> Indstillinger" og indstille minimum- og maksimumværdier (vi har sat december 15 samt mandag, og den 3. januar). Her kan vi sætte prisen på de vigtigste divisioner (nyttig i de tilfælde, hvor for eksempel, vil arbejde på projektet vare i flere uger eller måneder). I vores tilfælde er det mere bekvemt at forlade standardværdien (2,0).

Lidt eksperimenteren med formatering - og det er, hvad skønhed, vi har i sidste ende. Før du - det færdige Gantt-diagram. Det eksempel, som vi har givet, selvfølgelig, er meget enkel - men det er nok til at forstå essensen af denne metode til planlægning og demonstrere processen med udførelsen af visse opgaver.

Andre programmer til at skabe grafik

Selvfølgelig er der mange andre, mere avancerede programmer for at lette projektledelse. Gantt enhver kompleksitet kan let konstrueres ved anvendelse af applikationer såsom:

 • SchedRoll;
 • Gantt Designer;
 • Mindjet JCVGantt Pro;
 • Microsoft Project, og mange andre.

Derudover er der en række online-tjenester, der giver sine brugere mulighed for at ikke kun planlægge deres anliggender, men også for at modtage regelmæssige rapporter om den aktuelle status for e-mail-notifikation af opgaver. Men man kan ikke benægte det faktum, at fortroligheden af de data, der er lagret i netværket er i fare, og stationære software installeret direkte på brugerens computer, som regel har en meget bredere funktionalitet og pålidelig drift.

Fordele og ulemper ved metoden

Endelig er det værd at overveje i detaljer de vigtigste fordele og ulemper ved denne metode til planlægning og forvaltning.

Den største fordel er uden tvivl en grafisk præsentation af materialet. Som regel, at virksomhederne praktiske arbejde med Gantt diagrammer - de kan lide at være i stand til klart at identificere og markere faser af projektet. På grund af afgivelse af arbejdspladser i form af forskelligt farvede striber alle teammedlemmer er bogstaveligt talt et overblik deres opgaver.

Det skal også bemærkes, at Gantt-diagrammer er en stor præsentation værktøj, der er i stand til at demonstrere de vigtigste prioriteter i projektet. Det vil sige, så snart den styrende enhed tildele og distribuere alle de tilgængelige ressourcer, holdet straks lærer om det, og følg instruktionerne. Denne ejendom Gantt-diagram er meget nyttig for ledende medarbejdere - at bruge det, kan det være meget lettere at udvikle en detaljeret, kortfattet rapport om status for gennemførelsen af forskellige projekter.

Men som med enhver anden metode af planlægning, i Gantt har sine ulemper. En af dem - en misbrugsproblemer. Ganske ofte, i løbet af præsentationen af projekter fra lederne er der et behov for at vise nogle af disse jobs er relateret til hinanden. Desværre er formatet af selve diagrammet ikke tillade dette. Du kan omgå denne begrænsning, har ledere tyet til forskellige tricks: for eksempel føjes til den plan for særlige lodrette linjer, der viser de vigtigste afhængigheder. Men dette er kun en midlertidig løsning, ikke er i stand til at transmittere informationen i sin helhed.

En anden ulempe ved Gantt diagrammer kan kaldes deres manglende fleksibilitet. I dag projekter er ikke statiske - de konstant finder sted nogle ændringer, skift, mener, at diagrammet er simpelthen umuligt. Inden vi går videre til byggeriet tidsplanen, ledere nødt til at tælle alle detaljer, fordi der på den mindste ændring af evalueringen har brug for at gentegne "fra bunden" hele diagrammet. Og det er ikke at nævne det faktum, at muligheden for at illustrere en række forskellige måder på én gang, og der er ingen planlægning.

Uanset hvorfor du har brug et Gantt-diagram, programmet (selv de mest "avancerede") ikke være i stand til at vise værdien og ressourceforbrug af visse værker, deres essens. Så for meget store projekter er det sjældent brugt.

Ikke desto mindre er det ubestrideligt, at i praksis af projektstyring, denne metode er meget udbredt - i mere end et århundrede af use folk har haft mulighed for at kontrollere dets ydeevne og høj effektivitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.