FormationUngdomsuddannelse og skoler

Centralafrika: Regionen, befolkningen og økonomien

Sort kontinent kan inddeles i fem historiske og geografiske regioner. En af dem - Afrika syd for Sahara. Hvori det hedder, det omfatter? Og så vidt de er udviklet i økonomisk henseende? Dette vil blive diskuteret i artiklen.

Korte geografiske karakteristika i Centralafrika

Regionen ligger i hjertet af kontinentet, i den indre fastland. På reserver af mineralressourcer - er et af de rigeste dele af verden. Men de kolonialister på det tidspunkt kun til "presse" den lokale rigdom, efterlod en tilbagestående økonomi og uopfyldte.

Afrika syd for Sahara - en region, der er kendetegnet ved glatte, slaboraschlenennym relief. I Congo-bassinet er flodlejet strømmende floder - den eponyme Congo Ogove, Julemand og andre. I tarme i regionen deponerede kobber, zink, cobalt malm og andre ædelmetaller samt diamanter. Ikke frataget Centralafrika og aflejringer af "sorte guld" - olie.

Inden Centralafrika, kan du se en række naturområder - savanne med flokke af vilde dyr, frodige mangrover, smukke galleri skove subequatorial. Meget store dele af regionen er oversvømmet.

Centralafrika: Regionen

Som regel en del af den historiske og geografiske område omfatter 12 uafhængige stater i Afrika. De er:

 • Tchad;
 • Cameroun;
 • CAR (Centralafrikanske Republik);
 • Ækvatorialguinea;
 • Gabon;
 • Congo;
 • Demokratiske Republik Congo ;
 • Rwanda;
 • Burundi;
 • Angola;
 • Zambia;
 • Malawi.

Nogle af disse lande - ganske små (fx Rwanda), mens andre har store områder (Tchad, Angola). De er alle vist på kortet nedenfor farve.

Nogle geografer anses for at Centralafrika og endda øen Saint Helena, beliggende i farvandene i Atlanterhavet.

Befolkning og religion

Befolkningen i Centralafrika - det er snesevis af forskellige etniske grupper, hver med sin egen kultur, traditioner og tro. Den mest almindelige af dem - folk i Yoruba, bantu, Hausa og Athar. Oplysninger om historien om disse og andre etniske grupper i den centrale del af kontinentet er meget sparsomme.

Næsten alle numeriske og små nationaliteter af Centralafrika tilhører den negroide race, og er kendetegnet ved sort hud, mørke øjne, meget brede næsebor og krøllet hår. I Congo-bækkenet er repræsentanter overraskes antropologisk typen - de såkaldte pygmæer, den gennemsnitlige vækst i som næppe når 142-145 centimeter.

Centrale afrikanske nationer i sin historie har oplevet mange ubehagelige øjeblikke. Denne århundrede af kolonisering og slavehandel, og militære uro. Regionen er stadig fremherskende lokale traditionelle overbevisninger og ritualer. Her og bekender sådanne religioner som islam eller kristendom.

Funktioner af den regionale økonomi

Europæiske kolonisatorer tilbage i Centralafrika, at sige det mildt, ikke særlig god arv - omkring et dusin baglæns og underudviklede økonomier. Kun to lande i regionen formået at skabe et fuldgyldigt produktion af smeltning af høj kvalitet ikke-jernholdige metaller. Dette DR Congo og Zambia. I mange lande, store mængder af fældet træ, der Ideen til eksport (Gabon, Ækvatorialguinea og andre).

Landbruget i regionen, primært lavteknologisk, og uproduktive. Her er aktivt voksende kakao, kaffe, tobak, gummi, bomuld og bananer.

En af de mest udviklede (industrialiserede) land i regionen kan kaldes Gabon. Staten lever på bekostning af udviklingen af en temmelig rige forekomster af olie og mangan malm, og tømmer eksport. Gabon - de mest urbaniserede lande i Afrika. I byerne boet her i næsten 75% af befolkningen. I Gabon, der er tre verdensklasse lufthavn, driver flere store havne.

Interessant land i regionen er Den Centralafrikanske Republik - et tyndt befolket stat, som ikke har nogen stikkontakt til havet. Det er hjemsted for i alt 600 tusind mennesker (til sammenligning: det er befolkningen i byen Khabarovsk). Den vigtigste rigdom af landet - store forekomster af diamanter, som udgør næsten halvdelen af den samlede eksport af den Centralafrikanske Republik. I republikkens der ingen jernbane. Men her ofte turister kommer takket være flere verdensberømte naturparker.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.