ForretningHuman Resource Management

Fra at arbejdsglæden er afhængig?

Arbejdsglæde - denne vurderingspersonale betingelser for processen og resultatet af arbejdet. Det kan være placeret mellem "vildt forelsket" og "ikke kan lide". Alle ved, personale effektivitet afhænger af niveauet af tilfredshed.

En af de vigtigste komponenter i den menneskelige motivation til at arbejde er bare arbejdsvilkår. For at øge vilje arbejdere til den kvalitative udøvelsen af deres hverv, er det nødvendigt at fjerne de faktorer, der reducerer deres arbejdsglæde. Men det er ikke nok. Det er nødvendigt at skabe de betingelser, hvorunder det ville være interessant og behageligt at arbejde (for eksempel bevæger sig op ad karrierestigen, væksten i lønningerne, anerkendelse af succes og så videre.).

Reduktion af tilfredshed fører uundgåeligt til et fald i produktiviteten. Manifest uvilje mod at arbejde kan:

 • sen;

 • konflikter på arbejdspladsen;

 • handlinger, der bringer skade på virksomheden;

 • ændre arbejdspladsen;

 • irritabilitet;

 • meget mere.

For at forhindre en sådan reduktion, er det nødvendigt at vide, hvad konsekvenserne for medarbejdertilfredshed. De vigtigste faktorer:

 1. arbejdets indhold. Perspektiv, som kræver engagement, interessant arbejde, med en sandsynlighed for succes (herunder personlige) øger medarbejdertilfredsheden, mens kedeligt og ensformigt, tværtimod sænker den.

 2. Fysiske arbejdsvilkår (temperatur, lys, støj, etc.). Hvad de er bedre, vil de underordnede være mere tilfredse med arbejdet.

 3. underordnet egenskab. Jo højere uddannelsesniveau og medarbejder selvværd, jo højere tilfredshed. bringer også større tilfredshed arbejde, der svarer til en persons evne.

 4. Virkning på trivsel har et socialt miljø. Jo større forståelse, støtte og bistand i teamet, at jo større ønske at arbejde.

 5. Velorganiseret styringssystem i virksomheden bidrager til medarbejdertilfredshed.

 6. En vigtig faktor er indtjening (aktualitet, validitet, etc.).

 7. Det øger arbejdsglæden mulighed for læring og udvikling.

For at øge motivationen af medarbejdere , der er nødvendige for at overveje alle de faktorer, der er anført ovenfor.

Der er en anden metode til at øge tilfredshed og dermed effektiviteten af arbejdskraft. Det ligger i det faktum, at ved at vælge medarbejdere, skal der tages hensyn til kriterier som locus af kontrol, self-efficacy og positiv affektivitet.

Locus kontrol er ekstern og intern. En person, der mener, at alt, hvad der sker med ham, afhænger af ham, har en intern locus af kontrol. Men den person, der mener, at begivenheder forekommer til dem - dette er resultatet af eksterne faktorer, har en ekstern locus af kontrol. Det er klart, at en person med en intern locus af kontrol, mere effektiv medarbejder.

Self-efficacy - en selvtillid, beslutsomhed og engagement. Folk, der har en høj grad af self-efficacy, - gode arbejdere, der viser den højeste arbejdsproduktivitet.

Nå, endelig, hvad der er den positive affektivitet? Mennesker med positiv affektivitet er domineret af positive følelser, og folk med negativ affektivitet henholdsvis negativ. Det er naturligt at antage, at de positive følelser øger tilfredsstillende arbejdsmiljø. Tilstedeværelsen af negative stemning det reducerer.

Hvis personalet består hovedsageligt af folk med høj affektivitet, intern locus af kontrol og høj self-efficacy, og tilfredshed med arbejdet i et team vil være højere. Desuden er der er såkaldte forurening effekt. Den består i, at hvis en person falder i samfundet positivt sind, munter, selvmotiverende mennesker, så selv nogen tid senere rekrutteret sådanne kvaliteter. På den anden side, når der beskæftiger sig med negative mennesker, der er imprægneret med de samme negative følelser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.