Hjem og familieBørn

Følsomme periode i førskolebørn

I udviklingen af ethvert barn er der et tidspunkt, hvor det er meget modtagelige for enhver form for aktivitet eller dannelsen af adfærd i almindelighed. Psykologer kalder det den følsomme periode, hvor den mest gunstige til at udvikle nogen færdigheder eller følelser, at tilegne sig en vis viden. Vi må huske på, at denne gang kommer og går, og hvis barnet ikke har magtet noget materiale, så senere vil han nødt til at gøre dette til en meget større indsats.

Følsomme periode med udvikling ikke kan tilgås, samt forsinkelse. Du kan kun drage fordel af den naturlige cyklus, for at skabe de mest gunstige betingelser for at mestre barnet den nødvendige viden og færdigheder, som det netop er på dette tidspunkt. Det skal bemærkes, at sådanne øjeblikke er alle de børn, og samtidig alt er meget individuelt, det vil sige, start- og sluttidspunkter for alle disse forskellige måder. Men psykologer identificeret omtrentlige aldersgruppe, som er kendetegnet ved udøvelse af en given aktivitet.

Hver følsomme periode har tre udviklingsfaser. Først - dette er begyndelsen eller langsom vækst. Normalt er det svært at se, om ikke at engagere sig målrettet med barnet. Endvidere er der en meget lys højdepunkt af udvikling, når barnet med glæde er engageret i denne aktivitet, og hun er meget interesseret i det. Så sker en gradvis nedgang. Det skal bemærkes, at flere af disse perioder kan forekomme på samme tid, peak de kan falde på forskellige tidspunkter.

Mange metoder til undervisning førskolebørn er baseret på den viden, at når det er det mest hensigtsmæssige tidspunkt for udvikling og uddannelse af den givne kvalitet eller adfærdstræk. Blandt dem er Montessori-systemet er i øjeblikket meget populære og har et stort antal tilhængere.

Så den længste varig periode af udviklingen af tale. Det begynder ved fødslen og varer 5-6 år. Den er opdelt i mindre etaper i seks måneder, for hvor barnet man opnå et resultat nogle nye færdigheder. Resultatet er en gradvis overgang fra den onomatopoietikon for sammenhængende tale, læsning og skrivning. I de første måneder efter fødslen, barnet hører talen adresseret til ham og forsøger at gentage visse lyde. Normalt er de første ord ytret omkring et år (de kan bestå af en enkelt stavelse og lidt ligne voksen tale), til 2-2,5 år starter den aktive dannelse af ordbogen. I normal udvikling, og regelmæssige klasser i en alder af 4 kan barnet bevidst bruger det, for at lære bogstaver og lyde. Det var på dette tidspunkt, kan barnet nødt til at lære at læse og skrive.

Følsom periode, hvor der er en aktiv sensorisk udvikling, kan tage flere år. Det starter allerede i den neonatale periode , og varer op til 5-5,5 år. Den består også af flere faser.

Maria Montessori, berømt pædagog, en gang identificerede følsomme periode i størrelsesordenen opfattelse. Toppen af sin normalt tegner sig for 2-2,5 år. Dette omfatter etableringen af ordningen for dagen (selvom i mange er det allerede dannet et år), og kommunikation med voksne og kammerater. Naturligvis skal rækkefølgen være i det rum, hvor barnet er. Det var på dette tidspunkt, er det allerede nu muligt at give ham en lille instruktion, at lære at rydde op efter et stykke legetøj, og så videre. D. Det er vigtigt at bemærke, at perioder med udvikling af barnet kan vare lidt mindre eller mere end det, fordi hver barn er anderledes.

Efter to år, næsten til skolebørnene begynder at lære sociale færdigheder. De er interesserede i det, og det er vigtigt i dette øjeblik at indgyde i dem færdigheder høflig adfærd, kultur for kommunikation. Også med årene op til 4 år er dannelsen af handlinger og bevægelser, hvilket er meget vigtigt, især for yderligere psykologiske udvikling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.