ForretningIndustri

Fødevareindustrien i Rusland: udvikling og udfordringer

En person har et behov, som altid og under alle forhold har brug for at tilfredsstille. Uanset hvem du er, uanset hvad social status ikke tager uden en god, fødevarer af god kvalitet, du ikke kan gøre. Intet under, at i lang tid fødevareindustrien i en eller anden form har været fundamentet for økonomien i mange lande.

Vores land er ingen undtagelse. Jeg må sige, at fødevareindustrien i Rusland altid har været en veludviklet, som vores stat næsten altid er en landbrugs magt. Det resulterende råmateriale skulle bearbejdes til opbevaring eller distribution, så den tilsvarende sektor i økonomien hurtigt har udviklet sig. Derudover har Rusland ikke haft en eneste fredelig århundrede, at forsyne hæren med kvalitetsfødevarer bør tage sig af hele tiden.

En kort historie

Først ramte fødevareindustrien i Rusland har modtaget under Første Verdenskrig, og den dystre tid af borgerkrigen det endelig knust. I sammenligning med 1900 faldt produktionen af produkter, når i fem gange. Men allerede ved 1927, industrien er næsten helt tilbage til sit tidligere niveau, så kun behøver at tilfredsstille landets unge, hun ikke var i stand til.

Industrialisering magt, en kraftig stigning i opbygning og etablering af produktion i alle dele af Sovjetunionen ført til behovet for en radikal revision af fødevareindustrien, som har eksisteret hidtil. Relevansen af dette var højere, bliver de mere høj kvalitet råvarer begyndt at vise kollektiviseret landbrugskooperativer og kollektivbrug. Omtrent i de samme år, departementerne Statistik tal bragt de gennemsnitlige behov hos mennesker af forskellige erhverv i næringsstoffer og visse kategorier af produkter.

Under den Fædrelandskrig på 1941 til 1945 næsten hele fødevareindustrien i Rusland, som ligger i den centrale del af staten, igen, blev det ødelagt. Kun sparer rettidig evakuering af de fleste af de virksomheder i Østen. Af den måde, har takket være denne omstændighed i Kasakhstan i dag avancerede i området købmand industrien.

Det skal bemærkes, at den dag, fødevareindustrien i Rusland, som fejres den 19. oktober, bare det samme i mange henseender er skabt til minde om den heroiske arbejdskraft af arbejdere i industrien, der giver en konstant forsyning af fødevarer til den bageste og til fronten.

efterkrigstidens problemer

Efter fem år, mange sektorer af økonomien, herunder fødevareindustrien, er blevet restaureret til sin oprindelige, førkrigsniveauet. Det er bare vi har sagt, at før industrien ikke kunne opfylde de øgede behov for en hastigt voksende og udviklingslande. Faktisk var situationen endnu værre. Det faktum, at befolkningen i landdistrikterne fodre næsten udelukkende de produkter, der dyrkes i haven. Industriprodukter folk næsten ikke købe.

På det tidspunkt, landet presserende behov som mange arbejdere. Naturlige "kandidater" på deres rolle var bare de samme landmænd. Det er bare transportere dem til byen kunne ikke, som i dette tilfælde, at antallet af mennesker, der spiser fødevarer kunne stige hurtigt. Selvfølgelig kunne denne situation føre til sult. Presserende behov for at omlægge industrien til de nye standarder. Uvurderlig bistand er gjort basale fødevarer institutter i Rusland (Moskva, Kuban), hvor eksperter har udviklet en række programmer eftermontering industri.

Desværre blev den lokale tilgang til at løse dette problem valgt helt forkert. Kolkhoz indeholder forbudte kvæg i personlige gårde, eller juridisk begrænset hans nummer. Det blev antaget, at i dette tilfælde i høj grad øge produktiviteten. Selvfølgelig, for at nå dette mål er konstant stigende sats for industriel produktion. Så vidt planteavl er at øge udbyttet af korn myndigheder besluttede at begynde at pløje humus i Kasakhstan.

Det var dengang, og det viste sig, at der for den normale drift af dyrkede arealer er kronisk mangel på kvalificerede specialister. Faktisk viste det sig, at kun 40% af det samlede dyrkede areal kunne anvendes i overensstemmelse med for landbruget. På grund af denne frugtbarhed jordbunden hurtigt droppet, hvilket i sidste ende førte til behovet for at købe korn i udlandet.

omstrukturering

I begyndelsen af 90-erne af fødevareindustrien i Rusland var det ikke i den bedste tilstand. På grund af den nu legendariske dårlig ledelse, er økonomien mistet op til 40% af det færdige produkt og et værdifuldt råstof. I perioden 1970-1986 faldet støt medicinsk og fysiologisk forsyning af mange professioner. Faktisk er det normalt i denne henseende blev fodret kun repræsentanterne for partiledelsen, militær, sejlere, piloter og astronauter.

I begyndelsen af 1991, befolkningens behov i grøntsager, brød og pasta dækket med omkring 80-90%. Som for sukker, fedt, kød, mælk og fjerkræ, var tallet knap 55-60% i bedste fald. Hvem er ikke bekendt at blive en af kendetegnene ved den sene Sovjetunionen kø efter "mangelfulde" produkter? Alle fødevarer institutter i Rusland i disse år oplevet en katastrofal mangel på personale, den hastigt faldende niveau for uddannelse af eksperter produceret.

Efter 1991 begyndte et hurtigt fald i den samlede produktion. Nogle fødevareindustrien reduceret produktionsmængde med 60%. Markedsforholdene hurtigt forværret yderligere på grund af det faktum, at potentielle købere simpelthen ikke har midlerne til at købe produkter fra indenlandske producenter. Alt dette sker på baggrund af en kraftig strøm af billige importerede varer, som floden flød gennem den åbnede grænsen. Hver produktion af fødevareindustrien i Rusland i disse år blev simpelthen tvunget til at ty til en ulempe for sig selv dumping designet til at holde i det mindste nogle købsinteresse i deres produkter.

Statens teknisk komponent industri

Ved begyndelsen af 90'erne og i dette område, det var meget trist. Fysisk, en masse udstyr er forældet allerede halvt, og som en moralsk "slitage", at han gjorde, var ekstraordinært. Den voksende teknologiske tilbageståenhed og finansiel ustabilitet i økonomien yderligere forværret allerede ikke den mest geniale placering af den indenlandske fødevareindustrien.

Som følge heraf har den russiske produktion ikke været i stand til at give sin egen befolkning med mad. Situationen var mere alvorlig end de fleste organer sanitære-epidemiologiske tjenester viste en komplet uoverensstemmelse af mange importerede varer, selv de mest grundlæggende normer. Trommestikker Salmonella - ikke den værste af, hvad der blev derefter fundet. Naturligvis, kvaliteten af råvarer som hun fik fødevareindustrien i Rusland. 2014 i denne henseende er meget bedre, vores kroppe af sundheds-epidemiologiske kontrolarbejde meget sværere.

Komponenterne i fødevareindustrien i Rusland

En af de vigtigste søjler i denne industri i vores land (og verden) er husdyr. Dens noget, vi vil nu diskutere. Denne sektor af økonomien giver mindst 60% af værdifulde råstoffer, hvorfra den indenlandske fødevarer produktion. Ak, der er få områder i Rusland, hvor naturen giver mulighed for at opdrætte kødkvæg. En af dem er Kaukasus. Den sociale situation der er sådan, at genopretning af industrien (relativ) kun blev muligt i de senere år.

I overensstemmelse hermed alle for nylig mindst 60% af de behov, som befolkningen i samme oksekød helt bæres af import, fordi der lider fødevareindustrien i Rusland. 2014 var præget af indførelsen af vestlige sanktioner. Mærkeligt nok, men det er den sidstnævnte omstændighed tillader os at håbe på forsigtighed af de myndigheder, som måske stadig være opmærksomme på deres egne producenter.

kvægavl

I vores land, er udviklet i to retninger: mejeri og kød og mejeriprodukter kvægavl. Udviklet kun i den europæiske del af Rusland, hvor klimaet og fødevareforsyning gøre produktionen rentabel nok.

Indenlandske mejeriprodukter i de seneste år, kendetegnet ved en tilstrækkelig høj kvalitet. Problemet er den lille mængde tilskud, som staten sender til låntagning sektor. Teoretisk er det på grund af vores lands tiltrædelse af WTO, men Tyskland og Frankrig, er dette faktum ikke forhindre støtte deres egne landmænd. Til dato er der en paradoksal situation: på trods af, at landet er i stand til at levere ikke mindre end 89% af efterspørgslen efter mejeriprodukter på egen hånd, vil vi fortsætte med at købe det i udlandet.

På grund af dette i høj grad påvirket fødevareindustrien i Rusland. Rapport fra brancheeksperter i det seneste år viser, at landet på et fuldt selvbærende mælk er i stand til at gå gennem fem til syv år. I stedet indenlandske producenter igen efterladt uden statslige ordrer og finansiering.

Som for oksekød, er situationen endnu mere trist. Faktum er, at i vores land er der praktisk talt ingen mælkeproduktion som sådan. Alt kød af indenlandsk oprindelse, som vises på hylderne i vores butikker - fra malkekvæg. Det har så lave ernæringsmæssige egenskaber, at fødevareindustrien er råmaterialet udelukkende anvendes som et supplement til svinekød. Organiser produktionen af high-grade bøffer eller pølser kan ikke være ude af det, og efter alt, kunne disse produkter øge den russiske producenter indkomst.

svine-avl

Baseret på det foregående kan det konkluderes, at mindst 2/3 af den samlede efterspørgsel efter råt kød dækker nøjagtig gris. Indenlandsk produktion af det er af fin kvalitet og altid i høj efterspørgsel blandt forbrugerne. Problemet er, at svinekød - ret dyrt produkt, fordi for sin produktion kræver store tilskud til opførelsen af store svinefarme. Realiteterne er sådan, at staten investerer i dem ikke travlt, men foretrækker at finansiere udenlandske producenter. Egen mad og forarbejdningsindustrien i Rusland oplever en kronisk mangel på midler.

Fødevareindustrien i Rusland

Og nu ser på de vigtigste gren af fødevareindustrien i Rusland. Grundlaget for princippet om at placere behandlingen virksomheder i landet er sat på en gang to faktorer: råvarer og forbruger. I de fleste tilfælde er opførelsen af nye virksomheder orienteret om tilgængeligheden af råvarer, da udstedelsen af sin mad meget tiltrængt. Når trafikken på de mere eller mindre lange afstande kræver enorme omkostninger for at sikre dets sikkerhed, men fordi produktionen i sådanne forhold bliver simpelthen uøkonomisk.

Afhængigt af kombinationen af alle disse faktorer, eksperter er tre grene af fødevareindustrien, som er almindelige i Rusland:

  • Til råstofkilder tendens mælkeproduktion, stivelse og melasse, sukker og vegetabilsk olie, vegetabilske konserves. For eksempel produktionen af sukker har vi kun i Kaukasus og Centralasien Black Earth regioner, fordi et eller andet sted til at bære hundredtusindvis af tons råvarer, hvorfra et par dusin tonsvis af færdige produkter, er simpelthen urentable og tåbeligt. Der er også de største virksomheder i den russiske fødevareindustri (ASTON, "Yug Rusi"), der producerer vegetabilsk olie.
  • I modsætning hertil kan findes produktion af bageriindustrien i hele landet. Dette giver dig mulighed for at tage det til forbrugeren fødevareindustrien. Korn er relativt let at transportere, produktionen af færdige produkter fra råvarer er stor nok.
  • Blandet industrier: mel og kød. Primær behandling af råmaterialer fremstillet i umiddelbar nærhed af sin generation, og derefter de halvfabrikata sendes til endelig behandling. Et perfekt eksempel - en fisk. Frysetørres det udføres af en anden trawler. Salt som en sild, for eksempel producere, selv i Udmurtia hvorfra til den nærmeste havet mere end tusind kilometer.

Andre karakteristika af industrien

Generelt er den hjemlige fødevareindustri indeholder hundredvis af produktionsforløb, er meget komplekse. Det vigtigste er de grundlæggende sorter. Deres produkter er råmaterialet til mere avancerede industrier. Ved en sådan produktion omfatter: fræsning industri, produktion af råsukker, fremstillingen og den efterfølgende afkøling mælk.

For dem er det muligt at klassificere alle fødevareproducerende virksomheder i Rusland, der er specialiseret i at udvikle fisk eller slagtning. Men her allerede nødt til at skelne mellem sektorer: den samme oksekød kan straks gå til butikkerne, og kan anvendes til fremstilling af pølser, forloren hare, osv Disse sidstnævnte processer der betragtes som de vigtigste, som følge af deres performance produkter bringer .. broderparten af overskuddet til producenten.

Vigtige aspekter af produktionen

Fødevareindustrien både i vores land opfylder behovene for millioner af forbrugere. Dette skyldes et stort udvalg af virksomheder, hvoraf nogle allerede er på markedet mere end hundrede år (Nestle, for eksempel). Det særlige ved denne industri er, at du nødt til konstant at finde nogle nye smag og frigivelse form, da forbrugernes interesser skal opretholdes. Det er for sidstnævnte årsag, moderne købmand industri er interesseret i opfindelsen af nye emballager og metoder til dens udførelse.

Kort sagt, fødevareindustrien, ikke kun i vores land, men også i udlandet, giver beskæftigelse til tusindvis af mennesker, der er involveret i produktionen af glas, papir, plast og metalemballage. På mange måder det forårsager og arten af råmaterialet placering af industri: den samme øl er bedre til at hælde i umiddelbar nærhed af de planter, hvor tilgængelige, plast- og glasflasker. Tag dem gennem halvdelen af landet - det er dyrt.

De vigtigste omkostninger til fødevareindustrien

Hvis vi taler om rentabiliteten af denne type produktion, de betydelige omkostninger for fødevareindustrien i Rusland skyldes at købe af moderne pakkelinjer og maskiner, priserne på som ikke er særlig demokratisk. Meget store omkostninger på professionelle print design pakker. Tilføj til, at betalingerne designere, marketingfolk, udgifter til certificering og markedsføring af sine produkter. Således er den moderne fødevareindustri - industrien er meget, meget dyrt.

De væsentligste problemer af fødevareindustrien i vores land

Generelt har vi talt om mange af dem. Således er udviklingen af fødevareindustrien i Rusland er meget kompliceret på grund af den næsten fuldstændige mangel på statsstøtte til industrien. Omkostninger til opsætning af produktionen masse (se ovenfor), skat - endnu mere, og den reelle interesse for de første personer i staten i at sikre sin selvforsyning af landet ikke.

Vi må ikke glemme, at der er et par store aktører i branchen, der styrer markedet af fødevarer over hele verden. Disse virksomheder er kendt for alle, "Nestle", "Coca-Cola", "Unilever", og andre. Så næsten alle de kulsyreholdige vand som anlægget producerer, hvis aktier ejes af "Coca-Cola". Samme er situationen med chokolade: selv indenlandske køb slik, er du sponsorerer den schweiziske "Nestle".

Selvfølgelig er disse selskaber Russisk fødevareindustrien, i en vis forstand til gavn som betalt til det føderale budget en masse skatter. Bagsiden af medaljen er, at man kun indenlandske produktion af kulsyreholdigt vand er næsten helt dræbt, da mindre virksomheder er simpelthen umuligt at konkurrere med sådanne "hvaler" af den globale industri. Her er de største problemer i den russiske fødevareindustri.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.