Intellektuelle udviklingReligion

Krishna - er, at en guddom? Hvem er den Hare Krishna

For at forstå de nye mestre for Europa (og især Rusland) religiøs bevægelse, er det nødvendigt at vide, hvad der er Krishna. Det er Gud, profeten eller en af de mange afguder af den hinduistiske gudeverden? Lad os forstå dette. Er Hare Krishna tilhængere af monoteisme eller polyteisme de bekender? De siger, at kulten fra Indien. Men gør Hare Krishna siger, at de tror på én Gud. Desuden hævder de, at mellem deres religion og kristendom er ikke nogen fundamental forskel. Efter alt, selv navnene på Messias var ens. Krishna og Kristus, ifølge nogle tilhængere af kulten, det er to sider af den samme Gud. Hvad? Vi lærer af denne artikel.

Hvem er Krishna?

Billeder trykt i religiøs litteratur, er ofte vores øjne en menneskelig figur med en mærkelig hudfarve. Den sanskrit ord "Krishna" betyder mørkeblå. Og i de religiøse tekster til hudfarve Guds beskrives som "ligner de blå skyer." Så ham og portrætteret i siderne af "Bhagavad Gita", den bog, som uden tvivl blive kaldt "Bibel Krishnaism".

Men Gud er også et tegn på andre religiøse tekster. Dette er den "Bhagavata Purana", "Vishnu Purana", "Mahabharata" og "Harivamsha". Og så til det europæiske forvirring. I nogle tekster, Krishna - en charmerende dreng, legende stjæle olie fra sin mor, i den anden - køer og cowherd perfekt kæreste eller en modig kriger, der giver instruktion til sin ven Arjuna. Men frem for alt, er han den ottende avatar af Vishnu. Og sidstnævnte - en af de vigtigste af guderne i den hinduistiske gudeverden.

Historie Krishna

Ifølge de hellige tekster, i den fjerde årtusinde f.Kr. til den materielle verden fra den åndelige nedstammer Vishnu, at blive født i menneskelig form, i Mathura som den ottende barn af Vasudeva og hans kone, prinsesse Devaki. Han kom for at åbenbare for folk deres religiøse principper og for at vise den guddommelige lov. I en episode af Krishnas fødsel kan spores virkelig mange ligheder med den livshistorie af Jesus Kristus. Så blev hans mors bror forudsagt, at han ville dø i hænderne på den ottende nevø. Og Kongen gjorde alt for at dræbe et barn af sin søster. En lidt anden måde end Kristus, Krishna undslap døden. Det var en mystisk overførsel barnet at fremme forældre - hyrden Nanda og hans kone Yasoda. I denne periode af livet Krishna er portrætteret som den ideelle unge mand spiller med piger røgter og hans elskede Radha. Da han voksede op, vendte han tilbage til Mathura, dræbte hans onkel og hans bedstefar vendte tilbage til tronen. Derefter Krishna blev venner med Prins Arjuna og gav ham moralsk instruktion før slaget ved Kurukshetra. Men jægeren med den veltalende navnet "alderdom" (Jara) stak ham med hans pil.

De attributter og navne på Krishna

Forskellige grene og undervisning inden for hinduismen give denne guddom andre navne. Avatar af Vishnu kaldes ofte Govinda Gopala eller. Disse navne peger direkte til Hyrdinden og perfekt elsker. Og for folk i Orissa Krishna - Jagannath er. Ved mere end tusind navne på Vishnu, mange af dem er iboende i sin avatar. Men Hare Krishna har sin egen fortolkning af navnet på den guddom. Hvis du gør en accent på bogstavet "a", der er navnet oversættes som "mørkeblå". Og hvis "og" derefter Krishna betyder "attraktiv". Fra denne fortolkning afhænger af guddom og attributter. Govinda er afbildet som en smuk mørklødede unge mand, ofte med en fløjte. Han står i en afslappet positur med benene krydsede. Ofte han er malet i et samfund elsker Radha. Men nogle gange Krishna manifestere guddommelige egenskaber Vishnu - en masse hænder, hoveder eller chakra.

Fra polyteisme til monoteisme

De tidligste beviser for eksistensen af dyrkelsen af karakteren af den hinduistiske Olympus hører til det femte århundrede f.Kr.. Men efterhånden Krishnas kvalitet begyndte at tildele det blandt de andre guder. I det niende århundrede e.Kr., dens kult blev meget populær i det sydlige Indien. Og i hundrede år dannet og krystalliseret religiøse skoler såsom shrinathji (Rajasthan), Vithoba (Maharashtra) og Jagannath (Orissa). Krishna udstyret med sådanne kvaliteter som "evig ungdom", "strålende glød", "sandhed". Og endelig, i den endelige fremstilling - Gaudiya Vaishnavism - han er krediteret med den egenskab ved én Gud - den såkaldte absolutte sandhed.

Vestlige Hare Krishna: hvem er de?

I 66:e år af forrige århundrede prædikant grundlagde Bhaktivedanta Swami Prabhupada den religiøse organisation "Hare Krishna." Han gjorde vilje hans mentor Bhakti Siddhanta Saraswati og flyttede fundamentet Naude Vaishnavism til det engelske sprog. Mens romersk kristendom i krise. Nye tendenser fanget sulten Sacrum dens eksotisme. Stifterne af "Hare Krishna," først indspillet i USA, så lignende organisationer begyndte at dukke op i Vesteuropa. Med faldet af de såkaldte Iron Curtain trossamfund begyndte at dukke op i det område af det tidligere Sovjetunionen. Men disse mennesker i hvide og safran gevandter, barberede sit hoved - ikke de eneste, der tror på Krishna. "Hare" - blot en af de mange trosretninger inden Vaishnavism. De kalder den øverste guddom Krishna, det Absolutte.

kult

Som i alle hinduistiske religioner, er tilhængere af denne lære går i ashrammen. Dette er ikke et tempel i den kristne forstand. Ashram kan være en fælles lejlighed eller hus. Det er et sted, hvor fællesskabet bliver ansat under vejledning af en guru i åndelig praksis. Ordet "ashram" betyder "beskyttelse". Det vil sige, at komme i pleje, hvilket gør at tiltrække Krishna. Billeder, der viser de ashrams, viser, at der er en skulptur af en guddom, ofte ikke er én, men med en ven Radha. Det er for øvrigt er forbundet med den kvindelige alter ego Krishna. Guddom troende præsenteret prasadam - den rituelle måltid, som er forberedt til Guds kærlighed og hans børn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.