ForretningIndustri

Ferrit kerne - hvad er det? Hvordan man laver en ferrit ring med hænderne?

Hver af os så på netledninger eller kabler, der passer elektroniske enheder små cylindre. De kan findes på de fleste konventionelle computersystemer, både på kontoret og i hjemmet, i enderne af de ledninger, der forbinder systemet enhed til tastatur, mus, skærm, printer, scanner, og så videre. D. Dette element kaldes "ferrit" (eller ferrit). I denne artikel vil vi forstå det formål, som producenterne af computer og højteknologi er udstyret med sine kabelprodukter nævnte elementer.

Hovedformålet med

Ferritring stand til at reducere indflydelsen af radiofrekvenser og elektromagnetisk interferens på signalet, som sendes via tråd. Lang signal og strømkabler som computeren, og andre el-udstyr har de parasitiske egenskaber, det vil sige, fungerer som en antenne. De meget effektivt udstråle til det udendørs miljø forskellige lyde, der genereres i enheden og dermed skabe forstyrrelser af stationer i radio og andet elektronisk udstyr. Omvendt tager interferens fra luften ved radiosendere, computer eller anden elektronisk enhed muligvis ikke korrekt. Det er at eliminere dette fænomen og bruge en ferrit ring at bære på strømforsyningen eller adapter kabel.

fysiske egenskaber

Ferrit er et ferromagnetisk, ikke-ledende, der er i virkeligheden er det en magnetisk isolator. Dette materiale skaber ikke hvirvelstrømme , og det er derfor meget hurtigt magnetiseringen vending - til rytmen hyppigheden af de eksterne elektromagnetiske felter. Denne egenskab ved materialet er grundlaget for en effektiv beskyttelse af elektroniske enheder. Ferrit ring slid på kablet er i stand til at skabe et stort fælles mode strømmen aktiv impedans.

Dette materiale er dannet af en kemisk forbindelse med jernoxider med andre metaller. Det har unikke magnetiske egenskaber og lav ledningsevne. Gennem denne ferritter har stort set ingen konkurrenter blandt andre magnetiske materialer i højfrekvensteknik. Ferrit 2000nm ringe i høj grad øge induktansen af kablet (flere hundrede eller tusinde gange), som tilvejebringer højfrekvent støj undertrykkelse. Elementet er monteret på ledningen under dens fremstilling eller skåret i to halvcirkler, passer over tråden umiddelbart efter dets fremstilling. Ferrit er pakket i en plastik. Hvis man skærer det, kan du se indersiden af et stykke metal.

Må ferrit nødvendig? Eller er det en anden skrøne?

Computere er meget "støjende" (i form af elektromagnetiske) enheder. Således bundkortet i kabinettet er i stand til at oscillere ved en frekvens på en kilohertz. Tastaturet har en mikrochip, som også virker ved høj frekvens. Alt dette fører til den såkaldte radiostøj generation i nærheden af anlægget. I de fleste tilfælde er de elimineres ved screening bord fra elektromagnetiske felter metalhus. Men en anden kilde til støj - det er kobbertråde, der forbinder de forskellige enheder. Faktisk virker de som lange antenner, der opfanger signaler fra andre kabel radio og tv-teknologi, og påvirke arbejdet i "hans" instrument. Ferritfiltret fjerner elektromagnetiske støjsignaler og radiospredning. Disse celler konvertere elektromagnetiske højfrekvente vibrationer til varmeenergi. Det er derfor, de er installeret i enderne af de fleste af kablerne.

Hvordan man vælger en ferrit

For at installere kablet på ferrit ring med hænderne, er du nødt til at forstå de typer af disse produkter. Efter alt, typen af tråd og dens tykkelse afhænger af, hvilken slags filter (fra hvad materiale) skal bruge. For eksempel er ringen monteret på flerlederkabel (netledning, data, video eller USB-interface), skaber en såkaldt fase transformer, som transmitterer signaler anti-fase i dette område, idet nyttige oplysninger, men afspejler også den fælles mode støj. I dette tilfælde bør du bruge ikke-absorberende ferrit for at undgå brud på transmission af information, og en høj ferromaterial. Men ferrit ringe på antennekablet er fortrinsvis valgt fra et materiale, der vil fjerne højfrekvent støj, snarere end afspejle dem tilbage i tråden. Som du kan se, kan forkert produkt forringe din enhed.

ferrit cylindre

Mest effektivt håndtere interferens tykke ferrit cylindre. Men husk på, at alt for voluminøse filtre er meget ubelejligt at bruge, og resultaterne af deres arbejde næppe i praksis vil være meget forskellig fra den lidt mindre i størrelse. Brug altid filtre optimale dimensioner: indvendig diameter bør ideelt sammenfaldende med dirigenten, og dens bredde skal være i overensstemmelse med bredden af kabelstik.

Glem ikke, at med den støj, hjælp til at bekæmpe ikke kun ferritter. For eksempel, anbefales det at bruge et kabel med et stort tværsnit leder bedre. Valg af længden af ledningen, ikke gør et stort udbud af længden mellem de tilsluttede enheder. Desuden kan støjkilden tjene dårlig kvalitet forbindelse ledninger og stik.

Mærkning ferrit ringe

Den mest udbredte form for optagelse mærkning ferrit ringe er som følger: K D × d × H, hvor:

- K - er en forkortelse af ordet "ring";

- D - ydre diameter af produktet;

- d - indre diameter af ferrit ring;

- H - højde af filteret.

Udover dimensionerne af produktet, mærkningen er krypteret form af ferromagnetisk materiale. Eksempel firmaer kan have følgende form: K-1 M20VN 4h2,5h1,6. Den anden halvdel svarer til de samlede dimensioner af ringen og den første krypterede indledende magnetisk permeabilitet (20 μ i). Ud over disse parametre, baggrundsbeskrivelsen, hver fabrikant angiver den kritiske frekvens, parametrene af hysteresesløjfen, resistivitet og Curie-temperatur for det pågældende produkt.

Som stadig bruge ferritperler

Udover den velkendte anvendelse som en høj beskyttelse frekvens, er ferromagnetiske materialer anvendes til fremstilling af transformatorer. De kan ofte ses i blok af computer strømforsyning udstyr. Det er velkendt, at transformeren på en ferrit ring er meget effektiv i balancerede blandere. Men ikke alle ved, at der er en mulighed for at "strække" balancering. Denne modifikation af transformatoren er stand til at udføre balancering operation mere nøjagtigt. Endvidere er transformere udbredte ferrit ringe til tilpasning output og indgangsimpedans stadier af transistorindretningers. I denne transformerende aktivitet og reaktans. På grund af den sidste enhed er det muligt at søge om en ændring i kapacitans tuning rækkevidde. "Trækstyrke" transformere operere godt ved frekvenser under 10 MHz.

konklusion

Der er interesseret i, hvordan sår ferrit alene, skal det bemærkes, at serien impedans, der indførte højfrekvente ferritkerne, kan du nemt stige, hvis du gør det et par omgange af lederen. Som foreslået elektrisk teori, vil et sådant system impedans stige med kvadratet på antallet af vindinger. Men det er i teorien, men i praksis er billedet noget anderledes på grund af ikke-linearitet af de ferromagnetiske materialer og tab i dem.

Et par omgange på kernen øger impedans på fire gange, som det bør være, men lidt mindre. Som et resultat, bør for at rumme flere omgange i kablet kunne filtrere vælges bevidst større ring størrelse. Hvis dette er uacceptabelt, og kablet skal være den samme længde, er det bedre at anvende flere filtre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.