ForretningIndustri

Flydende atomkraftværker, akademiker Lomonosov. Flydende atomkraftværk i Krim. Flydende atomkraftværk i Rusland

Flydende atomkraftværker i Rusland - projekt af indenlandske designere til at skabe mobile lav-kraftværker. Udviklingen involveret selskabet "Rosatom", firmaet "Baltic Plant", "Lav energi" og en række andre organisationer.

historiske oplysninger

I de indledende faser af udviklingen af atomkraft industrien betragtes primært i forhold til den militære industri. Men i de sidste par årtier er det blevet mere åbenlyse fordele af mobile kilder, der er egnede til brug i fjerntliggende og ubebyggede områder. I vid udstrækning prioriteringer ændring skyldtes udviklingen af nuklear teknologi civile, installation reaktorer på flådefartøjer, isbrydere, ubåde.

For første gang begyndte mobile enheder til at bruge USA. De giver energi til Panamakanalen og den amerikanske forskning base i Antarktis.

Relativt nylig i medierne blev bedt om det flydende atomkraftværk på Krim vil blive installeret der. Udtalelser om denne sag er forskellige. Imidlertid er der rapporteret ansøgninger fra statsejede selskab, der koordinerer programmet, med hensyn til dette spørgsmål. Nogle eksperter siger, at det flydende kraftværk i Krim nukleare ikke er nødvendig. De forklarer deres holdning om, at sådanne anlæg er beregnet til drift i fjerntliggende, utilgængelige områder. Halvøen forsyning kan udføres på andre måder. For eksempel er den magt bro bygget fra fastlandet.

indenlandske Industri

Ifølge den føderale målprogram "energieffektive økonomi" 2002-2005 ,. og frem til 2010 blev udbuddet afholdt på skabelsen af energibesparende PAES. I midten af maj 2006 vinderen var virksomheden "Sevmash". Det følgende år, 2007, har den Nizhny Novgorod State Technical University administrationen og Atomenergiagentur Federal enige om, at instituttet vil fungere som en base for universitetet uddannelse af de professionelle. I 2008 projektkoordinatorerne meddelt, at en del af ordrer på enheder og enheder vil blive overført til de baltiske Skibsværft. Men planten "Sevmash" senere bekendtgjorde, at den flydende atomkraftværk vil blive lagt på 5 måneder senere end planlagt. I den forbindelse blev den baltiske Skibsværft udleveret ordren helt.

Byggestart

Som meddelt i 2010, den stedfortrædende leder af "RosEnergoAtom" Sergey Zavyalov, blev den første flydende atomkraftværk oprettet i henhold til tidsplanen. Villighed installation var planlagt til udgangen af 2012, mens produktionen i driften antaget i 2013. I juni 2010 blev det lanceret på den første enhed. Det skete på Baltic Skibsværft. Men mens turbinen generator og reaktoren er ikke fastlagt. Installation arbejde skulle udføre på en flydende strøm enhed. I september 2011 den positive afslutning af den økologiske ekspertise med projektet var i Pevek. Han er i øjeblikket i den fase af begrundelse for investeringer. Ved udgangen af september - begyndelsen af oktober 2013 damp enheder vejer 220 tons, blev udgivet på udkastet OKBM. Afrikantov, blev transporteret til aptering kaj fra beddingen af den sjette afdeling af planten Østersøen. Der i nærvær af "RosEnergoAtom" flydekran, blev de fyldt i reaktoren rummene. I overensstemmelse med betingelserne i kontrakten, skal plante St. Petersborg passere PEB er forberedt til transport til det sted, hvor operationen, September 9, 2016 seneste nyheder på den flydende atomkraftværk indikerer, at det skal være fuldt operationelt i 2018.

nøgleprojekt

I en serie af mobile transportable planter af lav effekt kerne anses for at være flydende NPP "akademiker Lomonosov". Den maksimale kapacitet på mere end 70 MW. Installationen omfatter to KLT-40S. Chefdesigner for JSC retsakter "OKBM. Afrikantov". Det samme selskab er en stor producent og leverandør af udstyr reaktor planter. Det omfatter især pumper, håndtering brændstof maskiner, MI CPS, hjælpestoffer maskiner og så videre. Flydende NPP "akademiker Lomonosov" blev skabt på grundlag af den række af apparatet anvendes i isbrydere, gennemprøvet over en lang driftstid i arktiske forhold.

tid

Lavet af virksomheder og forskningsinstitutioner "Rosatom" projektaktiviteter har vist muligheden for at opbygge på grundlag af allerede udviklede marine reaktor strømkilder af en kvalitativt ny klasse. De vil blive anvendt til produktion af afsaltet vand, elektricitet, indenlandske og industriel varme. Anslået forekomst af flydende atomkraft fra 3,5 til 70, og mere MW. De er beregnet til at sikre, at de havnebyer, store industrivirksomheder, der producerer gas og olie komplekser placeret i hylden zone.

Specificitet

Mobile NPP er enkeltstående objekter. De er helt på et skibsværft som en selvkørende fartøj. Færdige indstillinger transporteres ad søvejen eller flod til stedet for operationen. Kunden modtager objektet i drift. Flydende atomkraftværker omfatter en række overnatningsmuligheder og en komplet infrastruktur for indkvartering af personale, der deltager i drift og vedligeholdelse af anlægget. Således er en producent og leverandør opfylder orden "nøglefærdige". Opførelsen af fabrikken giver en maksimal reduktion af byggetid. Samtidig russiske flydende atomkraftværk opfylder alle internationale krav til kvalitet og sikkerhed.

fordele

Flydende NPP er bedst egnet til brug i fjerntliggende områder langs bredden af floder eller hav, langt fra de centrale forsyningsanlæg. I Rusland er det primært Fjernøsten og Far North. I disse regioner er der ingen enkelt energisystem. Hvor det er nødvendigt, økonomisk bæredygtige og pålidelige forsyningskilder. I øjeblikket er behov for snesevis af lav-kraftværker er værd i disse regioner er meget akut. Idriftsættelse af anlægget vil stimulere den økonomiske aktivitet og for at sikre et passende niveau af levende.

sikkerhed

Flydende NPP overholder alle internationale miljøkrav. Berigelse brændstof ikke overstiger grænsen for tilslutning til ikke-spredning. Da operationen forventes i de kystnære område af verden ocean, det er ganske relevant spørgsmål om stabiliteten af enheden for at blive udsat for ekstreme miljømæssige faktorer (tornadoer, tsunamier og så videre.).

"OKMB Afrikantov" har et kompleks af innovative teknologier, skyldes som flydende NPP kan modstå ethvert niveau af dynamisk belastning specificeret i projektet. Kørsel fremtidig installation skabt med en vis "sikkerhedsmargin". Den overstiger den maksimalt mulige belastning i operationsområdet. For eksempel er det forudsat sandsynligheden for virkningen af tsunami bølger, en kollision med kysten facilitet eller et andet skib. Efter 40 års drift af hovedenheden flydende nukleare anlæg vil blive erstattet af en ny. I dette tilfælde vil det gamle blive returneret til selskabet for genbrug teknologi. Under drift og efter det på det sted, hvor blev installeret et flydende kraftværk (nuklear) der vil være nogen miljøfarligt affald. Reparation og tankning vil blive udført i henhold til eksisterende nationale specialiserede virksomheder. De er til stede alt det nødvendige udstyr og kvalificeret personale er beskæftiget.

Den nukleare ekspert: flydende atomkraftværker. god fangst

I øjeblikket produceres en lang række artikler om emnet. Mange af dem er nogle af udviklingen af en række førende forskning og udvikling institutioner. For eksempel i 2015, dækkede han begrebet forskere fra Massachusetts Institute of Technology. Det menes, at den flydende atomkraftværk (foto installationen kan ses i artiklen) er en af de mest lovende muligheder for levering af bosættelser, der er ikke nok af kystnære ressourcer. Instituttet kombinerer to begreber ganske velkendte teknologi. Specifikt betragtes design af atomreaktoren og dybvandskulmule olieplatform.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.