Mad og drikkevarerHovedret

Cassia kanel, og hvordan man kan skelne dem fra hinanden

Kanel - Denne aromatiske krydderi som er meget udbredt i madlavning. Det er værdsat siden oldtiden for sine helbredende egenskaber. Duften af kanel, mange er forbundet med hygge og varme, lækre hjemmelavede kager. Derfor er de fleste husmødre konstant købe dette krydderi. Men kun hvis de får den kanel? Mest sandsynligt, næsten ingen ved, at der er to identiske krydderier - Cassia og kanel. Hvordan at skelne dem, er du nødt til at forstå. Efter alt, den mest almindelige i salget er Cassia - dårlig kvalitet og ofte skadelige erstatning af dette krydderi.

fordele af kanel

Ikke tilfældigt dette krydderi kendt og populær siden oldtiden. Den blev brugt ikke kun i madlavning, men også i medicin. Man mente, at kanel lindrer og giver ro, varme og kolde godbidder. Hertil kommer, dette krydderi er forfriskende, giver en god stemning og forbedrer hukommelsen. Den indeholder en masse af mangan, calcium, jern og fibre. En særlig stof eugenol accelererer vævsregeneration og sårheling.

Moderne medicin har vist terapeutisk værdi af kanel. Dette krydderi har følgende egenskaber:

 • stimulerer hjernens aktivitet;
 • Det tynder blodet;
 • Det ødelægger bakterier og vira;
 • Det hæmmer væksten af svampe organismer;
 • normaliserer glucoseniveauer;
 • reducerer inflammation;
 • Det rydder luftvejene af slim;
 • bremse aldringsprocessen;
 • Det bekæmper flatulens, forbedrer fordøjelsen;
 • Det renser kroppen af toksiner og salte.

Sådan bruger kanel

De mest almindeligt anvendte dette krydderi i madlavningen. Alle er velkendt duft af bagning med kanel, som er forbundet med komfort og sindsro. Men i denne sæson med succes også føjet til desserter, drikkevarer, salater, hovedretter. Især populær kaffe med kanel, æbletærte eller bagt kylling.

Der er flere opskrifter bruger kanel til at behandle en række sygdomme:

 • halv teskefuld pulver og en knivspids sort peber at gøre et glas med kogende vand, køle lidt, tilsæt en skefuld honning og drikke influenza eller forkølelse;
 • hvis du blander en skefuld honning og en halv skefuld kanel, denne blanding hjælper med tilstoppet næse og hoste;
 • infusion af kanel og honning, som anvendt på tom mave, hjælper med at reducere vægten;
 • en kop yoghurt med en teskefuld kanel om morgenen hjælper med at etablere fordøjelsen og normalisere blodtryk.

Du kan bruge kanel i kosmetologi. Ved blanding af pulveret med honning det lysner huden, hvilket gør det mere mørt. Når føjet til hår maske accelererer deres vækst.

typer af kanel

Dette krydderi er meget værdsat og udbredt. Men processen med at få denne kanel er meget tidskrævende, og træerne, barken af, som er lagt for sin produktion, vokser kun i et par steder. Derfor er de fleste ofte i salg af blød og cassia og kanel. Hvordan at skelne dem fra hinanden, meget få mennesker kender. Normalt mennesker ikke klar over, at der er 4 typer af kanel, hvoraf kun den ene er virkelig værdifuldt:

 • Ceylon kanel, eller kinamon - det er en rigtig dyrt krydderi;
 • Indonesisk eller kinesisk cassia;
 • Malabar brun eller kanel træ, også kaldet "cassia vera";
 • kanel eller kanel krydderi.

Desuden er salget af, samt i fødevareproduktion anvendes ofte erstatning kanel: Cinnamomum burmesisk eller laurbær og kanel ekstrakt.

Ceylon kanel

Og cassia og kanel er reelle krydret smag og gøre kager mere smag. Men er de fordele kun krydre med træ dyrket i Ceylon, øen Sri Lanka og det sydlige Indien. Det er den mest værdifulde form for kanel - Ceylon. Hun har en rig delikat smag og lys brun. Kanelstænger sådan tynde og skrøbelige, let smuldret.

For sin produktion anvendes unge træer i alderen 1-2 år. Da de fjerner et tyndt lag af den indre bark. Hendes soltørrede og hånd-indpakket i et rør. Derefter blev den skåret i stænger med en længde omkring 12 cm eller formales til pulver.

Karakteristik af Cassia

På trods af, at denne særlige krydderi i 90% af tilfældene præsenteret i vores butikker, få mennesker kender navnet. Hvad er Cassia, mest kendt kokke og dem, der er alvorligt engageret i deres helbred. Dette krydderi er lavet af træer, kanel relateret, men med små forskelle. De vokser i Vietnam, Indonesien og Kina. Til fremstilling af cassia tage hele barkstykker fra træerne alder af ikke mindre end 7 år. Derfor denne stang opnået krydderier sådan stiv og ru, og duften af dens skarpe og bitter.

Den farlige Cassia

Man ville ikke forsøge at finde ud af, om du har købt ægte kanel, fordi duften fra en falsk stadig glædeligt. Men i virkeligheden, den konstante brug af cassia i fødevarer er farligt for helbredet. Den indeholder en meget stor mængde af tanniner, og vigtigst af alt - kumarin. Dets indhold er mere end den maksimalt 1.200 gange. I Cassia er til stede i en mængde på mere end 2 g / kg.

Coumarin også kendt som rottegift og er ganske giftigt for mennesker. Med hyppig brug, det ophobes og skader leveren og nyrerne. En person begynder hovedpine, fordøjelsesbesvær, svimmelhed. Det blev erfaret, at en farlig dosis af cumarin til førskole barnet er indeholdt i cookies med 4 "kanel". Voksen giftig allerede 6-7 mg Cassia, der er en femtedel af en teske.

De væsentligste forskelle fra Cassia kanel

Ved første øjekast, disse krydderier er ikke anderledes, og derfor var sådan et rod. De fleste mennesker kan ikke forestille mig, at salget repræsenterede og cassia og kanel. Hvad er forskellen mellem dem, kan det forstås ved at undersøge dem i detaljer skiltene. Da de fleste mennesker køber pulveret, er det nødvendigt at vide, hvordan de adskiller sig. Ægte kanel er lysere i farven, har en delikat behagelig smag, let sødlig. Cassia er mørkt, selv med et rødligt skær, det lugter mere skarpt blade bitter eftersmag.

Sticks af kanel og cassia

Det er i denne form, dette krydderi er mere nyttigt. Pulveret tilsættes ofte til mel eller stivelse, for at gøre det mere smuldrende. Udover opbevaring Grinded krydderi miste sin aroma og smag. Og stængerne lettere at sammenligne og Cassia kanel.

 • Det mest karakteristiske træk - det er udseende. Kanelstænger er lavet af en flerhed af meget tynde lag af tæt snoet til et rør. De strammede på begge sider og den side ligner horn en vædder. Cassia har en grov tekstur og en stor tykkelse, dog snoet dårlig. Det kan skrues på kun den ene side.
 • De adskiller sig i farve. Cassia har en rødbrun farve, ofte heterogene. I Ceylon kanel samme både inde og ude - lys brun.
 • tubulus tæthed - er også et tegn med særpræg. Cassia er et meget groft og fiberholdigt, dens hårde trummerum, det kan endda bryde kværn. En Ceylon kanel break endda hænder.

Hvordan man vælger en reel kanel

I de fleste tilfælde, folk får dette krydderi i en forseglet pose, hvorfor så ikke angive farven, endsige snuse det mislykkes. I dette tilfælde må vi først se på navn og land producenten. Denne Ceylon kanel produceret i Sri Lanka. Kina, Vietnam, Indonesien, og jo flere andre lande beskæftiget med produktion af Cassia. Samvittighedsfuld producent vil også angive den korrekte produktnavn: Cinnamomum zeylonicum - en rigtig kanel og Cinnamomum aromaticum - falsk.

Desuden ville det ikke skade at være opmærksom på prisen: den virkelige kanel kan ikke være billigt, er det som regel 5-10 gange dyrere end Cassia. Også vigtigt er holdbarheden. Efter et års opbevaring kanel mister sine egenskaber og smag.

Sådan kontrollere kvaliteten af huset af kanel

Og hvad med dem, der lige har lært, at der er kanel og cassia? Hvordan at skelne en falsk hjem allerede har købt produktet? Du kan se på farven, så det ikke var meget mørkt, lugtede. Men den mest informative måde - er at tage en lille pulver og et fald i en dråbe jod. Ægte kanel er næsten ændrer ikke farve, og Cassia bliver mørkeblå. Det kan også bestemmes efter smag. Kanel sød-krydret, har en mild smag og delikat aroma. Cassia lugter også stærkere, bitter og svie. Men hvis du hælde lidt kogende vand pulver, piller af kanel bliver geléagtige, rød-brun.

Nu ved du, at meget lignende Cassia og kanel. Hvordan at skelne dem? Hvis man holder sig til, så er du nødt til at forsøge at bryde dem. Ceylon kanel er skrøbelig, let brudt, og cassia, tæt og grov. Forfalskning vil være en stribe af tyk skorpe, lidt snoet, ofte med kun én hånd.

Nu ved du, at salget af eksisterende og Cassia og kanel. Hvordan at skelne dem huske ganske nemt. Så du kan nyde alle de gavnlige egenskaber af denne ædle kanel.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.