Intellektuelle udviklingReligion

Hvem er gud HERREN?

Patron jødernes Gud HERREN - det er det gamle testamente gud, der havde mange navne. Hans kult eksisterede før tilslutningen af de jødiske stammer i Israel.

Dyrkelsen af guden HERREN

I første omgang folk æret den ene Gud HERREN, han boede i den jødiske stamme. Resten af de jødiske stammer hædret andre guder - Shaddai, Anata, Tammuz, Molok. HERREN så portrætteret som en tyr og løve. Efter efterkommere af Juda blev pionerer foreningen af alle Israels folk, at det var protektor guddom af hele kongeriget Israel. Jeg har ændret på samme tid, og dens udseende - tyren er nu forvandlet til en mand.

Jøder tror, at Gud HERREN boede på Mount Sinai, derfor, at der var og tilbedelse, som omfattede blod ofre er uundværlige. Offeret i denne sag, både dyr og mennesker, som dybest set er en fjende af det jødiske folk.

I dette tilfælde, HERREN ofte kommunikeret direkte med folk fra himlen ned en søjle af ild og lys. Især hans kærlighed brugte Moses - at han kaldte denne Gud for første gang hans navn, derefter hjalp føre sit folk ud af Egypten, ud, gav han tabletter med budene. Disse begivenheder er beskrevet i detaljer i det Gamle Testamente.

Det er interessant, at moderne forskere, der har studeret i detaljer og Det Nye Gamle Testamente siger, at i disse dele af Bibelen, er Jehova Gud beskrevet helt anderledes, og oddsene er også nogle af de store begivenheder som verdens skabelse. Derfor var der en enorm mængde af spekulationer om, hvem der havde denne højere magt. Ifølge versioner af forskerne var det krævende blod ofre, grusom dæmon.

Ifølge den anden udgave af guden var HERRE jordisk oprindelse. Der er flere forhold, der bevise denne teori:

  • billede af flyvende skiveformet anordning findes på kalkmalerierne af templer og gamle ikoner;
  • i bogen af Ezekiels beskrivelse af "Herrens Herlighed" er bemærkelsesværdigt ens til beskrivelsen af moderne fly;
  • gud HERRENs regler tyder på, at det kunne inficere mennesker alvorlige sygdomme, samt at helbrede den;
  • HERREN vender sig til de mennesker, "menneskenes sønner", mens distancerer sig fra dem.

I dag, folk æret den ene gud HERREN, er det kun den berygtede Jehovas Vidner.

Zapadnosemitskaya mytologi

Der er kilder, der siger, at Gud havde en kone, eller rettere, kun 2 ægtefæller. Det - Usher og Anat. Ifølge nogle forskere, de gamle jøder under overgangen til monoteisme var han den eneste gud, samtidig have en kone. En del af kilder indikerer, at det var Anat, den anden side - Usher. I Det Gamle Testamente, blev det nævnt at tilbede "Queen of Heaven" jøder - der kæmpede mod profeten Jeremias.

Samtidig, arkæologiske beviser tyder på, at dens kult var udbredt i Palæstina om VI århundrede f.Kr.. e. På trods af dette blandt forskere der er forvirring mellem navnene på de gudinder selv, adskiller i ugaritisk mytologi.

Overensstemmelse med andre guder

Mest sandsynligt, blev hans veneration spredt ikke i nogle gamle jøder i øvrigt, er det stadig forekommer i nogle zapadnosemitskih stammer. For eksempel er det angivet med fønikerne navngivne Yevo. Også, var han ansvarlig for den del af havet og var en protektor for Beirut, hvor teksterne blev senere opdaget, udelukkende dedikeret Yevo. De blev skabt under indflydelse af forskellige myter om stormen gud Ba'al-Haddad, søn af Ila.

Sidstnævnte navn på hebraisk blev overført i nominel form direkte til betydningen af "Gud", mens IIa funktioner absorberet HERREN. Protektor for den israelske forening af stammer, blev han betragtet i Palæstina og, mest sandsynligt, at der var en mæcen Edoms. Bekæmpelse med Leviathan og Hav (Yammu) og vinder en jordskredssejr. I Kana'an og Ugarit gud kaldet HERREN Yammu - han var en gud af havet, besejrede i slaget med Ba'al.

I Det Gamle Testamente

I Det Gamle Testamente HERREN (normalt i King James Version "Herre") - er en monoteistisk personlig Gud Israels folk, der førte jøderne ud af Egypten, og Moses gav den guddommelige lov. Det er interessant, at dyrkelsen af HERREN kontrasteres negativt om de andre kulter semitiske guder. I dette tilfælde historien om forholdet til beboerne i Israel af Gud udgør hovedhistorien i Det Gamle Testamente.

I Bibelen er HERREN faktisk involveret i livet i Israel og andre nationer, det giver befalinger, åbner profeterne, og straffer ulydighed. Opfattelsen af personligheden af den gammeltestamentlige Gud var forskellig i forskellige filosofiske og religiøse lære. For eksempel, Christian med hensyn til dens kontinuitet fremhæves i sammenligning med begrebet almægtig højere magt.

kristendommen

Navnet på HERREN i ortodoks kristendom sømmer sig alle 3 personer i Guddommen. Det er værd at bemærke, at Moses og profeterne under navnet HERREN er Guds Søn (før inkarnationen af Jesus). HERREN - lovgiveren, skaberen af verden, gud, beskytteren, den magtfulde og øverste indehaver. International Version hvor transmitterer tetragrammet ordet "Herren".

I den kristne verden udtale "Jehova" har været brugt i omkring 200 år, men i mange oversættelser af Bibelen i det russiske sprog er ret sjældne og erstattes af andre navne (for det meste på "Herre").

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.