Nyheder og SamfundKultur

Skandinavisk gud Odin

Kontroversiel figur af Odin er en af de vigtigste steder i den nordiske mytologi. En række forskere hævder, at en eller anden måde guden Odin er involveret ikke kun i hver epokegørende hændelse, men i de fleste små husstand episoder episke gamle vikinger: Man justerer begivenhed er deres parti enten som giver direkte eller indirekte støtte til de helte og ofte reparere dem forhindringer .

Form en lyse og maleriske. De gamle gav det har en gammel mand, men det giver ikke ham de svage og de fattige, men tværtimod - understreger hans visdom. Visdom af Odin, hvad der kaldes, består legender. Selv de karakteristiske ydre kendetegn hans - den enøjede - han er forpligtet til at anmode om at modtage hemmelig viden villigt at ofre sit venstre øje, det skandinaviske gud Odin var i stand til at drikke fra en magisk kilde til viden om Mimer. Ingen mindre udtryksfulde funktioner - bredskygget spidse hat eller hætte, poluzatenyayuschy ansigt, giver indtryk af hele mysteriet. En ledsagende hellige kammerater: to ravne rekognoscering, to hunde, vagt og sikker Semynoha hest Sleipnir.

Men den samme, for alle dens udseende af en præst, er skytshelgen for kriger. Det er mærkeligt, at denne funktion, blev han begavet med relativt sent, og var oprindeligt en vikingekriger egenhændigt førte Tor. Men da Odins popularitet voksede, og antallet af hans beundrere, der ønsker at se Guds visdom som deres protektor.
Gamle krigere troede, at Gud er én person ser hver kamp og personligt fremad heroisk faldet til Valhal - en særlig plads i skandinavisk paradis, hvor modige sjæle evigt feasting med guderne og forfædre. Men denne tro er ikke enestående, at have paralleller i mange andre hedenske religioner i verden af disse krigeriske tider. For eksempel i Rusland, blev denne funktion har fået overdraget en Perun og Perunitsa hjalp ham med at indsamle sjæle faldne soldater, der skal sendes til Irij.

Gud er Én, og havde et våben - fortryllede spyd Gungnir der kan ramme fjenden uden en forbier. Men på trods af den honorære titel af protektor for tropperne, har sine egne artefakt våben og magiske sne-hvide hest, man ikke deltager i kampene, ikke føre tropperne med ham. Han fungerer som inspirator, værge militær succes, guide tabte sjæle. Men altid primært våger over deres interesser i de episke skandinaver, er der mange eksempler på, hvordan man ikke hjælper helten, og føre til den visse død. Årsagen er enkel - i forventning om den dag, Ragnarok, når guder og helte har shlestnutsya i en hård kamp med de grusomme giganter, klog Man samler under sine vinger det bedste af det bedste, så de trådte sin himmelske hær. Denne tro er helt i overensstemmelse med filosofien vikingetidens krigere fra den tid, at militær succes er ikke konstant, at døden - er ikke en tragedie, og en af de stadier af stien, der fører til det næste liv.

Assisteret af en klare ansvar Frigg, hans kone. Ifølge de gamle legender, Odin temmelig stor familie: Frigg medmindre han har andre, yngre, hans kone og mange børn.

Én, gud mytologi af de gamle skandinaver, har ikke kun mange navne, som blev kendt for at andre europæiske kultur i sin tid, men også en masse "tvillingebrødre" i kulter af mange andre nationer. Tyskerne kaldte ham Wodan eller Wotan. I mytologien om gamle slaver entydig dobbelt Odin ikke, men du kan drage paralleller mellem ham og Veles, Svarog, Perun. En række forskere har fundet nogle ligheder mellem ham og indiske Shivvoy.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.