HobbyKortspil

Carte Blanche - en komplet handlefrihed. Hvad er meningen med dette ord?

Brugen af udenlandske ord og udtryk er blevet en del af vores liv. I det moderne samfund, oftere og oftere at sige, at det ikke altid er muligt at fortolke uden specialviden. Et sådant udtryk er en "carte blanche". Hvad er konceptet i hvilke tilfælde dets anvendelse er relevant, hvad er dens oprindelse?

koncepter oplysningskrav

Så definerer vi betydningen af "carte blanche". Hvis vi vender os til ordbogen af det russiske sprog (encyklopædiske, finansielle, Ozhegova, Efraim), fortolkningerne er temmelig ens.

Ifølge de fleste kilder, carte blanche - det er ren form, underskrevet af en autoriseret person, enhver anden person, der giver den fordel, at fylde teksten i dette dokument. Giv carte blanche i overført betydning - give nogen ubegrænsede muligheder, perfekt handlefrihed.

Dette udtryk refererer til de ubegrænsede muligheder, at hovedstolen har evnen til at formidle en betroet person, der på dens vegne kan foretage virksomhedsdrift. I bredere forstand, dette udtryk repræsenterer begrebet absolut frihed eller ubegrænset ret til at foretage enhver handling efter eget skøn.

det er en blankocheck, som kan fyldes med sin ejer - en version til udtrykket "carte blanche" værdi.

Oprindelsen af udtrykket

Ifølge oversættelser fra fransk, carte blanche (carte blanche) - "tom formular".

Der er en teori om, at udtrykket dukkede op i Frankrig for lang tid siden, og hvis den form, der blev overdraget til visse repræsentanter for den franske adel som et symbol på det eksklusive tillid kongen, der repræsenterer et blankt stykke papir med en underskrift og den personlige segl af kejseren. Ved at udfylde et papir med sit eget, ejeren var i stand til at foretage og modtage næsten alt, hvad han ønskede, i navnet på Hans Majestæt.

Carte Blanche - det er bogstaveligt talt en hvid blank kort. Ifølge en anden version, carte blanche (på fransk) - den såkaldte hvide kreditkort. Disse kort udsender store butikker, så kunderne med et sådant kreditkort, betaler alle deres egne opkøb i salgsstedet, kun i slutningen af måneden. For en anden version af carte blanche - en underskrevet bankcheck uden at angive beløbet.

Anvendelse i hverdagen

I det russiske sprog ofte sige "give carte blanche", hvilket betyder, gør det muligt at operere efter eget skøn, giver uendelige muligheder, perfekt handlefrihed. Brugen af dette udtryk er muligt både i hverdagen og i erhvervslivet.

For eksempel, hvis du siger, at nogen er givet carte blanche, ville det betyde, at en bestemt person absolut handlefrihed.

Rigtigt og forkert brug

Det skal bemærkes, at der ofte lov til at høre, at nogen er givet carte blanche. Ordet "fuld" i dette tilfælde at anvende for, som et carte blanche allerede har i tankerne uhindret beføjelser. Følgelig med udtrykket "blankocheck" forkert og uacceptabel brugen af udtrykket "fuld", "absolutte" og deres synonymer.

Et eksempel på den korrekte brug af udtrykket: "Direktøren gav mig carte blanche til at udvikle et nyt projekt."

Et eksempel på en fejlagtig brug af "Leader gav mig carte blanche til at implementere et nyt projekt."

Det er i øvrigt værd at bemærke, at på fransk, er dette udtryk anvendes i den feminine form, men i den russiske sprog bruges i form af en mandlig. Skrivning dataord er også anderledes: på russisk det er stavet med en bindestreg, og den franske - hver for sig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.