LovOverholdelse om regulering

Begrænsning af retsevne, fratagelse af retlig handleevne: basen, proceduren og konsekvenserne

Begrænsning af kapaciteten af en borger, anerkendelsen af en borger for uegnede - en proces, der i Rusland er der ikke så sjældent. I denne handling medfører nogle negative konsekvenser. For eksempel kan en person, der indtager delvist ret. Det vil sige, vil det ikke længere være i stand til at træffe beslutninger, enten helt eller delvist. Dette bør overvejes. Hvad du behøver at vide om begrænsning af retsevne, samt anerkendelse af menneskelige fuldstændig inkompetent?

ved lov

Faktisk behøver ikke være bange for de tidligere nævnte betingelser. Ja, kan disse begreber voksen alvorligt ødelægge livet. Men hver af os frivilligt eller ufrivilligt bekendt med dem.

Efter alt, ved lov, alle børn først uarbejdsdygtig - for deres handlinger fuldt ud svarer til de forældre eller juridiske repræsentanter. Med alderen kommer en delvis kapacitet, derefter til 18 år - komplet. Mennesket er i stand til at disponere over deres eget liv og til at tage ansvar for deres handlinger.

Faktisk begrænsning af retsevne, fratagelse af retsevne - er oversat af hans til "barn".

effekter

I vores land tidligere betragtet som en fuldstændigt ophør af handicap. Med andre ord, for borgerne i et konkret tilfælde, får status af en uarbejdsdygtig. Men i 2015 nogle ændringer i den russiske lovgivning. Og nu mange er kun delvist begrænset i deres rettigheder.

Hvad påvirker det? Hvad er konsekvensen af kapacitetsbegrænsning (anerkendelse uarbejdsdygtig borger)? Konsekvenserne afhænger af, hvilken form for status for en person modtager i løbet af anerkendelse. Fuld handicap - er den manglende evne til at udføre retssager. For eksempel vil en person ikke har ret til at disponere over deres pension. Alle transaktioner for uarbejdsdygtig gør juridiske repræsentant eller værge.

kapacitetsbegrænsning er mindre negative konsekvenser. Dette er kun et delvist forbud mod udførelse af juridiske transaktioner. Oftest sådanne handlinger er tilladt efter godkendelse af den juridiske repræsentant. Samtidig enkel husstand operationer kan gøres uden yderligere tilladelser.

Hvem kan genkende

Handicap, fratagelse af retlig handleevne - er handlinger, der kommer til live kun i forbindelse med visse individer. For eksempel er disse foranstaltninger ikke anvendes i Rusland med hensyn til mindreårige. De er, som nævnt indledningsvis uarbejdsdygtige og delvist begrænset i deres rettigheder.

Enhver voksen person, under visse omstændigheder, har ret til at anerkende den retsevne er delvist eller helt uarbejdsdygtig. Med andre ord, at foranstaltningen gælder kun for voksne. Uanset hvad er alderen - unge eller pensionering.

Årsagerne til anerkendelse af

Hvad du skal borger blev anerkendt inkompetent? I øjeblikket er der kun to reelle fundament i Rusland for at hjælpe med at bringe ideer til livet:

 • borger ikke er i stand til at være opmærksomme på deres egne handlinger kan ikke kontrollere dem;
 • en person har en vis form for psykisk sygdom.

I praksis for alle hvad der tidligere er sagt, kan du forstå utilstrækkelighed og faren for borgeren til andre. Stand eller begrænset i deres rettigheder kan genkendes og ældre, alder, eller rettere, en helbredstilstand. Hvis sygdommen ikke er for alvorlig, kan du kun håbe på at begrænse kapaciteten.

delvis kapacitet

Derfor er det ikke altid en person, hvis der ikke noget unormalt indsamles helt juridiske rettigheder. Nogle gange er der en delvis kapacitet. Med det, som det er blevet sagt, over for evnen til at udføre visse transaktioner uden godkendelse fra den juridiske repræsentant.

Det er klart, at en sådan anerkendelse er uarbejdsdygtige borgere. Årsager til dette er blevet opført. Og hvad med kapacitetsbegrænsning? Her, som regel også er der kun 2 betingelser:

 • tilstedeværelsen af en psykisk lidelse (ikke alvorlig);
 • mulighed for den person at realisere og styre deres operationer med hjælp fra andre.

Typisk iagttages den delvise kapacitet blandt de ældre og handicappede. Hvis en person er begrænset i deres rettigheder, betyder det ikke, at en person er utilstrækkelig.

Hvem kan søge om anerkendelse

Anerkendelse af ansigter delvist uduelige og inkompetente - det er ikke så enkle processer. Ikke alle kan finde anvendelse på de relevante myndigheder med anmodning om at begrænse menneskets rettigheder.

Der er en fælles liste over personer og organisationer, der har bemyndigelse til at begå handlingen. Hvad du behøver at vide om de ansøgere, der er kvalificerede til at skrive erklæringen, hvorefter det vil blive gjort begrænsende retsevne (anerkendelse uarbejdsdygtig borger)? For eksempel, for at få hjælp kan kontakte:

 • hustru;
 • mennesker, der lever med denne person;
 • brødre og søstre;
 • forældre;
 • voksne børn (eller emanciperede);
 • liv pleje;
 • psykiatriske hospitaler;
 • permanent plads for handicappede.

At de har ret til at ansøge om anerkendelse af en slægtning eller en almindelig borger for uegnede eller delvist begrænset i deres rettigheder. Bare så ingen kan beskylde en borger i utilstrækkelighed. Også den angivne liste undertiden benævnt dem, der har lidt af utilstrækkelig menneskelig handling.

faktorer af indflydelse

Hvad er proceduren for fratagelse af juridisk kapacitet? Begrænsning af rettigheder - et alvorligt skridt, og en fuldstændig mangel på kapacitet betragtes som en ekstrem foranstaltning af menneskelig straf. Derfor er hver situation behandles særskilt. Hvad man skal kigge efter organer, der er rettet med det relevante program?

Der er flere faktorer, blandt dem er følgende punkter:

 • tilstedeværelse af psykiske lidelser eller psykiske lidelser;
 • forbindelsen mellem handlinger borgeren og indflydelse opførslen af sygdommen;
 • eventuelle faktorer, der kan bekræfte eller afkræfte muligheden for en person med ansvar for deres egne handlinger;
 • opnåelsen af en bestemt alder, som regel, når en borger anerkendt uarbejdsdygtig;
 • andre komponenter, der kan påvirke beslutningen (fx vidnesbyrd).

Faktisk at anerkende menneskets utilstrækkelig, det tager ganske alvorlig prøve. Efter alt, hvis det ikke er, så ingen vil være hverken helt otminat borgernes rettigheder, ikke begrænse dem.

hvor de skal gå

Hvordan er fratagelse af retlig handleevne? Grundene til, at du kan anvende på den pågældende organisation, er allerede kendt. Men hvad der ellers skal være opmærksom på borgerne om processen, der undersøges?

Tidligere har disse personer har ret til at appellere til den såkaldte retsmedicinsk undersøgelse. I hendes beslutning kommer anerkendelse af menneskets ude eller delvist i stand. I første omgang med den tilsvarende kulør er forpligtet til at gå til domstolene - District, bopæl. Eller til domstolene ved placeringen af det psykiatriske hospital, hvor der er en potentiel handicap. Kun på denne måde vil lykkes.

Hvordan er kapacitetsbegrænsning på borgeren / borger anerkendte uarbejdsdygtig? Proceduren er enkel. Det er nok til at gå til domstolene. En retsmedicinsk undersøgelse - en stor øjeblik i hele processen. Uden den er det umuligt, selv om den uhensigtsmæssige adfærd kan ses med det blotte øje.

Hvad skal der til for retten

Hvordan er kapacitetsbegrænsning og fratagelse af retsevne? Grunde og procedure, og konsekvenserne af dem, der er i stand til at omsætte idéer til praksis, er blevet forelagt for din opmærksomhed. Faktisk er den sædvanlige appel til domstolen er ikke nok. Bliver nødt til at forberede sig på forhånd.

Det kan kræve, at sagsøger? Selvfølgelig beviser, der kan pege på manglende evne til en person i tilstrækkelig grad at vurdere situationen. Blandt disse dokumenter er som regel:

 • afslutningen af den lægeundersøgelse (kan være første varetægtsfængsling);
 • hjælp fra sundhedspersonale om sundhed borgerne;
 • dokumenter vedrørende mellemstationer enhed på et psykiatrisk hospital;
 • papir, hvilket bekræfter den manglende evne af mennesket i tilstrækkelig grad vurdere deres aktiviteter: vidnesbyrd, materialer efterforskningsmyndighederne, indgåelse af forskellige organisationer.

Også, hvis en person er til fare for andre, og slog nogen slå eller skade, du skal medbringe til retten de relevante dokumenter, der bekræfter dette. Normalt er det de lægeerklæringer spiller en stor rolle i den endelige beslutning.

Hvordan er Domstolen

Begrænsning af retsevne, fratagelse af retsevne - en proces, der finder sted på en bestemt algoritme. Borgere, der deltager i forsøget, skal gå igennem følgende faser:

 • indsamling af beviser af utilstrækkelighed for sagsøgte;
 • indgive en klage (du får brug for et bevis for ansøgerens personlighed, hans snils og beviser);
 • sagsøgers præstationer;
 • bestemmelsen til den offentlige anklager og værgemål myndighed (de skal være til stede);
 • sagsøgte til at vidne med en begrundelse for sin adfærd;
 • læsning af den medicinske beviser og konklusionerne i denne eller andre organer;
 • hørelse vidner;
 • afklaring udstedt lægeerklæringer om status for den sagsøgte læge (hvis han blev inviteret, ikke nødvendigvis, men det er ønskeligt);
 • indførelsen af en beslutning om begrænsning eller fratagelse af retsevne.

Faktisk er den proces er yderst vanskeligt. Det ikke altid kommer til at genkende en person uarbejdsdygtig. Nogle gange, under retssagen fremgår det, at en borger forsøgte at dække over deres handlinger uhensigtsmæssig adfærd bevidst.

efter forsøget,

Nu forstår jeg, hvad det vil sige at genkende delvist stand eller ude i almindelighed. Så snart domstolen vil gøre en passende beslutning om at begynde nedtællingen - 1 måned. I løbet af de næste 30 dage, startende fra datoen for indgåelsen af en domstol, en borger har ret til sin appel til de højere domstole.

Efter denne periode person er blevet anerkendt for uegnede eller delvist stand. Værgemål over en borger etableret af de relevante myndigheder og værger skal udpeges inden for 3 måneder. Indtil dette sker, de begrænsede rettigheder eller helt uarbejdsdygtig opfylde værgemål.

Dette er, hvordan begrænsningen af retlige handleevne. borger anerkendelse uarbejdsdygtig - ansvarsfuldt job, der kræver seriøs handling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.