FormationSprog

Attributive klausul: eksempler. Sætninger med attributive underordning: eksempler

Typer af underordne forbindelse, den sætning, analyse af forslag, meddelelser tilbud - alt syntaksen af det russiske sprog. Attributive klausul - et eksempel på et af de mest komplekse problemstillinger i studiet af russisk syntaks.

Klausul: definitionen

En integreret del af en kompleks sætning - paranasalt del. Paranasalt kaldes den del af en kompleks sætning, som er afhængig af de vigtigste. På sidelinjen af liggende hvide sne, når de gik til landsbyen. Her er det vigtigste forslag var sne på markerne. Fra det bliver bedt om at de afhængige dele: lægge (hvornår?) Når de gik til landsbyen. Paranasale del - er et særskilt forslag, da det har en prsedikativ grundlag. Men at kommunikere med den primære sigt er semantisk og grammatisk, kan det ikke eksistere uafhængigt af hinanden. Dette adskiller sig en stor del af en kompleks sætning i den underordnede. Således klausul - en del af en kompleks sætning, afhængig af den vigtigste del.

Clause: typer

Syntaksen af det russiske sprog er der fire typer af ledsætninger. Se afhængig del er bestemt af de spørgsmål, som den vigtigste klausul.

Typer paranasale dele
navn værdi eksempel
nøglen til Fra et enkelt ord i de vigtigste klausul stiller spørgsmålet hvad? På det tidspunkt førte han ensemblet, hvor han spillede Ilyin. (Ensemble (hvordan?), Hvor han spillede Ilyin)
izjasnitelnyh Fra et enkelt ord i de vigtigste klausul spørger skrå tilfælde: hvad? hvad? hvad? hvad? Hvem? til hvem? af hvem? taler om? Forestil dig, hvordan det ville blive glad! (Forestille (hvad?) Hun ville være glad)
adverbial Fra et enkelt ord i de vigtigste klausul spørger omstændighederne: hvor? hvornår? hvorfra? hvordan? Hvorfor? og andre Han gjorde, hvad kujoner gør. (Jeg trådte (hvordan?) Som kujoner gør)
Tilslutning Fra alle vigtige forslag til at stille nogen spørgsmål. Der var en stærk vind, hvorfor og annullerede flyvninger. (Flyvninger aflyst (hvorfor?), Fordi der var en stærk vind)

Korrekt afgøre, hvilken type bisætning - den opgave, der konfronterer eleverne.

Attributive underordning af forslaget

Kompleks sætning (CPR) med adventive attributive, hvorpå eksempler er givet i tabellen består af to eller flere dele, hvor hovedparten kendetegnet paranasalt. Nøglen til en del refererer til et ord af de vigtigste klausul. Dette er enten et substantiv eller stedord. Attributive klausul - et eksempel på dannelsen af attributive relationer mellem master og slave enheder. Et ord fra den vigtigste del af aftalen med en bisætning. F.eks Victor så på havet, i den enorme mængde af et skib, der er vist. (Hav (hvad?), I den enorme mængde af et skib, der er vist).

Attributive klausul: Funktioner

Der er nogle funktioner i NGN med attributive underordning. Eksempler på tabeller vil bidrage til at forstå.

Sætninger med attributive underordning: eksempler og funktioner
Egenskaber eksempler
Attributive klausul er knyttet til de vigtigste klausul, som regel allierede ord (en person, der, hvad, hvor, hvordan, og andre).

Det rystede billedet (hvad?), Der hang i stuen.

By (hvad?), Hvor magnolier vokse, huskede ham til gode.

I den vigtigste del CPR kan være forbundet med den allierede demonstrative stedord ordene, så er denne anden.

I byen (hvad?), Hvor vi hvilede en masse historiske monumenter.

Fra æbleplantage var en smag (hvad?), Som kun er i de varme dage i maj.

Attributive klausul skal følge umiddelbart efter ordet den modificerer.

Foto (hvad?), Der ligger i sin notesbog, blev præsenteret for ham af Olga.

Day (hvad?), Når de mødtes, de husker alt.

Attributive klausul (eksempel sætninger med fagforeningen, at ordet) kan adskilles fra de vigtigste ordforslag fra andre medlemmer.

Rummet, hvori galleriet var godt dækket.

Aftener i feriebyen høre havet, mod hvilke de skrigende måger.

korrelative klausuler

I komplekse sætninger med attributive underordning af den del der er en anden funktion. Hvis hoveddelen CPR emne eller en del af en forbindelse navneord prædikat udtrykt ved bestemmelse af den nominelle eller demonstrative pronomen der påvirker paranasale attributive del er en sådan del kaldet korrelativ (stedord-attributive). Det vil sige, forslag, der har et forhold mellem pronominer i den vigtigste del og EU talen i et afhængighedsforhold - det giver, hvor der er en stedord-attributive klausuler.

Eksempler: Han fik at vide kun var n Nødvendige reservedele (forhold der M +). Kvinden svor så højt, at hun havde hørt hele området (forholdet, således at +). Svaret var, hvad der var meget spørgsmål (forholdet så hvordan +). Kaptajnens stemme var så højt og stærk, at hele den del på en gang hørt og bygge (forholdet sådan, at +). Et karakteristisk træk ved stedord-attributive paranasalt er, at de kan gå forud den vigtigste klausul: Hvem ikke var på søen, havde han ikke se den sande skønhed i naturen.

Adverbielle attributive: Eksempler på litteratur

Varianter af komplekse sætninger med attributive underordning af den indstillede del. Forfattere bruger dem aktivt i deres værker. For eksempel IA Bunin: Nord amt byen (? A), hvor min familie boede ... var langt væk fra mig. I det tidlige daggry (hvad?), Når selv råber og haner i sort ulmende hytter raspahnesh bruges til boksen ...

AS Pushkin: på et minut vejen skred kvarter forsvandt i mørket (hvad?) ... hvorigennem hvide flager af sne fløj ... Berastau svarede med den samme iver (hvordan?), Hvad er kæden med Bjørn buer efter ordre fra deres mestre Leader .

T. Dreiser: Vi får lige at trøste mig med den tanke, at den menneskelige evolution aldrig vil stoppe ... På hendes følelser kom oversvømmelser tilbage (hvad?), Der føler udstødt (hvad?).

Adverbial attributive bud (eksempler fra litteraturen er illustreret) indført yderligere bibetydning vigtigste ord besidder bred beskrivende evne gør det muligt for arbejde til forfatteren farverigt og pålideligt beskrive et bestemt objekt.

Overtrædelse af konstruere sætninger med attributive klausul

Undersøgelsen papir til jobbet opfylde det russiske sprog, som er forkert at spise attributive klausul. Et eksempel på denne opgave: W inovnik kom til byen, som var ansvarlig for at finansiere projektet. Forslaget til adskillelse af den underordnet den vigtigste semantiske skift indtraf. Det er nødvendigt at se fejlen og korrekt brug attributive klausul. Eksempel: En tjenestemand, der var ansvarlig for finansieringen af projektet, kom til byen. Forslaget rettet fejlen. De tale-sprog medier og kreative værker af studerende der er andre fejl i brugen af sætninger med attributive underordning. Eksempler og fejlegenskaber er angivet i tabellen.

Fejl i attributive paranasalt
eksempel fejl Kendetegn Revideret
Hun blev reddet af hvem hun hjulpet i fortiden. Uberettiget udeladelse af en demonstrativ pronomen Hun reddede den, som hun hjalp i fortiden.
Narhval - unikke pattedyr, der lever i Karahavet. Forkert koordinering af EU tale til de vigtigste ord Narhval - et unikt dyr, der lever i Karahavet.
Folk har åbnet munden i overraskelse, som blev ramt af bevægelse. logiske og semantiske forbindelser ikke er opfyldt Folk, der er blevet ramt ved at flytte handling, åbnede munden i forbavselse.

Attributive klausul og participium

Forslag, hvor der participium, semantisk ligner sammensatte sætninger, hvor der er en underordnet attributive. Eksempler: Eg plantet af oldefar, forvandlet til et stort træ. - Eg,, der sætter oldefar forvandlet til et stort træ. To lignende forslag har forskellige nuancer af betydning. Den grafiske stil foretrækkes participium sætning, der er mere beskrivende og udtryksfuld karakter. I dagligdags tale attributive klausul bruges oftere end participium.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.