FormationSprog

Meningsfuld del af ordet. Stavning væsentlige dele af ord

Morfem for morfem analyse af ord - en af de mest vanskelige, og dog hvor korrekt plukket en meningsfuld del af et ord, afhænger af dets korrekte stavemåde. Morpheme involveret i dannelsen af nye ord, er deres navne markeret med orddannelse. At studere ordene 5. klasse, så i den syvende, bliver de gentaget i studiet af temaet "Ord dannelse". Som du kan se, viden morphemics - en af de byggesten, der kan bygges sprog. Spelling bestemt position i forhold til andre morfemer, stress og leksikale betydning fonemer, der udgør. Det betyder væsentlig del af ordet, hvad de er, hvordan man skriver, beskriver i denne artikel.

Morphemics - videnskab om ordklasser

Morphemics del af videnskaben om sproget som en disciplin, der studerer den betydelige del af ordet individuelt, såvel som sammensætningen af token. Morpheme - en væsentlig del af ordet, der bestemmer dens værdi. Roden og endelsen, præfiks og enden, fundamentet - det er morpheme.

Opdel ordene på den rolle, det ord, samt om situationen i forhold til hinanden. Root - dette er den vigtigste del af de meningsfulde ord. Uden den kan token ikke eksisterer. Han er der altid. Andre dele af talen kaldes anbringer. Afhængig af positionen, er de opdelt i præfikser (stående foran roden) og suffikser (placeret efter root) og fleksion. De adskiller sig i den rolle, som spilles.

Nogle morpheme involveret i dannelsen af nye ord, suffiks, præfiks. Andre (fleksion) danner grammatiske former.

Hvad betyder det væsentlig del af ordet? Svaret er simpelt - de påvirker dets værdi, grammatiske eller leksikalske. Du kan opdele ord i dele, stavelser eller stavelser gruppe. Men forestillingen om vigtigheden af forholdet, de har vil ikke.

root

Lad os starte med den vigtigste del, uden hvilken ingen tanke af ordet - dens rod. Den konkluderede den vigtigste leksikalske betydning.

Med begrebet morpheme nært beslægtede - samme rod ord. Disse er poletter, der har de samme rødder. Af beslægtede ord dannede reder, store og små. Således som det hedder i gær bare én rod ord - gær. Og ordet stjerne reden meget mere: en stjerne, en stjerne, interstellare, konstellation, og mange andre.

For at isolere roden er nødvendigt at definere den leksikalske betydning af ordet. Så kan lignende klingende ord har forskellige rødder: frosten i henhold til let frost og støvregn i værdien af støvregn. I det første tilfælde af indfødte -moroz-, i den anden - -moros-. Som du kan se, væsentlige dele af stave ord og især rødderne, afhænger i høj grad af deres beslutsomhed og leksikalsk betydning.

Der er også multi-værdsat rødder. Så -vod- rod mindst to betydninger. Hvis vi taler om ord til at køre, produktion, dirigent, bly, dette rod angiver en handling. I ord af vandet, vandet, roden af dykkeren værdi -vod- betegner tilslutning til vand.

orfogrammy root

Root - en meningsfuld del af ordet, en stavemåde, der skal tages med forsigtighed. Efter alt, konkluderes det grundlæggende leksikalsk betydning. Der er flere orfogramm denne morpheme. De er forbundet til de skiftende lyden af vokaler og konsonanter, samt de grafemer, der scannes stærk position.

Rødder med vekslende vokaler til at huske. Generelt kan opdeles i flere punkter:

 1. Kontroller placeringen af stress. Så i rødderne -gar - / - gor- skriftlig brev og en stresset, i alle andre tilfælde - af: brænde, tan. De samme rødder -zar - / - Zor; -klan - / - klon-; -tvar - / - kreative.
 2. Kontrolleret efterfulgt af et bogstav. It rødder -lag- (a) / - false; -kas- (a) / - CBS; -rast - / - Rasch - / - ROS-, samt talrige rødder med vekslen e / og: -ber - / - Øl; -Der - / - direktivæn-; Perot - / - PIR og andre. Eksempler: tro / sætte; touch / berøring; plante / dyrke / senge; tage / jeg tage væk.
 3. Kontrolleret accent. Slå op ord, lyden var tryksvage: win - win. Sidste - verifikation ord, hvor bogstavet e står i chok stilling.

Med hensyn til de unpronounceable konsonanter, er at tjekke det ønskede bogstav, du har brug for at finde ord til en gruppe af godt brug for blev hørt: Ærlig - ære. Det andet ord - verifikation.

slutter

End - formativ del af ordet. Det udtrykker sin grammatiske betydning (køn, antal, sag). Det kan være nul.

Som nogle dele af talen ikke indebærer ændringer i den grammatiske form - de har ingen ende. Læg i disse dele af talen nul slutning - en bommert. Det viser, at folk ikke forstår, at dette er udtryk for en meningsfuld del af ordet. Det er de dele af talen, såsom:

 • Biord.
 • Gerund-.
 • En lille gruppe af invariable adjektiver (beige).
 • Den sammenlignende grad af adjektiver.
 • En lille gruppe af besiddende pronominer (det, dem).

Således i ordet "hjem" - et nul slutning, som i ordet "baglæns" ende der, fordi det er et adverbium - uforanderlig del af talen.

For at identificere enden korrekt, er det nødvendigt at ændre ordet om tilfælde, enkeltpersoner eller tal. Den del af talen, som i dette tilfælde varierer og vil ende: sunget - sang og sang og sang, eller på bjergene, men bjergene, s, th bjerge.

stavning endelser

Korrekthed er markeret ved afslutningen af skrivningen af substantiver som følger: Det er nødvendigt at bestemme deklinationen korrekt. Den første fald i dativ plural substantiver og prepositional involverer skrive slutter -e: en væg-e, væg-e. Det gælder ikke for substantiver ender på -iya.

Anden declension endelser -e kræver kun prepositional: et hus-e-e af skyen. Undtagelse - ord der ender på matchet / ie: et planetarium, en arv.

Tredje bøjning kræver afslutningen s plural substantiver i dativ, genitiv og prepositional: en datter af sin mor.

Med hensyn til de personlige slutninger af verbet, er det nødvendigt at bestemme den korrekte konjugering: i sidste ende I indeholder bogstavet e eller y (w) (-esh / -ete / Ym, etc.). Eksempler: PASH-spise pash-ete, pash ut.

I II konjugation - bogstaverne og og (I) (ish / -ite / -AT et al.). Eksempler: stretch-ish, ITE-stretching, strække-ny.

Den præfiks og suffiks

Enhver væsentlig del af talen er involveret i dannelsen af nye? Dette præfiks og suffiks. Konsol - er en væsentlig del af ordet, som står foran roden. Endelsen er bag dem. Så fra ordene fra en ven med hjælp af præfikser ikke fjende danner et ord, og hvis vi bruger -tuples endelse, får vi den ven ordet. Du kan bruge de to morfemer, så får du ordet samfund. Anvendte kaldes afledning præfiks, suffiks og platformers-suffiks metoder.

Ud over den formative funktion, kan suffikser have en støbning. Således for dannelsen af datid verbum suffiks bruges -L- (sang tælles).

Spelling suffikser af verber

Orfogrammy i endelsen er næsten på hver del af talen. Lad os undersøge de mest populære.

Verber har brug for at vide følgende regler:

 1. OVA suffikser - / - EVA-; -iva / -yva-. Stavekontrol på vej i den første person i den nuværende tid stående i ental. Hvis denne formular -s / -yuyu er suffikset spelt-OVA - / - vurde-. Ellers -iva - / - yva-.
 2. Suffikser verbum former - sakramenterne - bestemmes ved konjugeringen af verbet fra hvilken den foreliggende participium dannes. Den første omfatter konjugeringen -usch - / - yusch- sekund -asch - / - yasch-.

Stavning adjektiv endelse

adjektiv suffikser følge reglerne:

 1. -ev suffikser - / - bør kontrolleres IV- vægt. Den stærke position af brevet er skrevet, og i de svage - bogstavet e, for eksempel, smuk, slag .. -chiv suffikser - / - regnskyl skal skrives i chok, og tryksvage stilling.
 2. Stavning n og nn i adjektivet suffiks afhænger af strukturen af ord og anvendelsen af endelsen. Så et ord dannet af Misty suffix n af ordet tåge. Skrevet nn fordi nn ligger i knudepunktet af to morfemer. -onn adjektiv suffix - / - enn- altid skrevet med TT: revolutionerende liv.

Stavning suffiks substantiver

Optag for tilstedeværelsen orfogramm i endelsen - navneord. følgende regler:

 1. Hvis vi taler om et suffiks indikerer erhverv, før t, d, s, s, w skrevet -chik-. For eksempel, en pilot, en afhopper, asfalt, men det Lamplighter, færgemanden. Det skal også huskes, at -tel- endelse udelukkende er skrevet med e: lærer, pædagog.
 2. En stor gruppe af diminutive suffikser, kræver også anvendelsen af reglerne. Hvordan de er forbundet med stress, og med ændringen af ordet formular. -tuples suffikser - (- ek) Onokov (-enok-) afhænger af stress. Den stærke position altid skrevet om: Galchonok, kushachok, men den killing.
 3. Ændre udseendet og formen af ordet i følgende tilfælde: -ek- eller -ik- kontrol på følgende måde: sætte ord i genitiv. En rulle brevskrivning -ek-, ellers - -ik-. For eksempel: lomme (ingen lommer), nøglen (ingen nøgle). I det andet tilfælde brevet og venstre, så det er gemt i endelsen. -ets suffix - / - its- kontrollere, at bestemme løb. I de mænd vil -ets-, feminin og kastrat - -its-: bror, men det vand, der kjole.

stavning konsoller

I modsætning suffikser orfogrammy i konsoller er de samme for alle dele af talen.

 1. En del af set-top-bokse skal huske variationer af deres skriftligt ikke er på russisk. De fleste spredning: c; Observatoriet; Den relative; før; a. Eksempler: går rundt, slå ud, kravle, krybe.
 2. Forskellige konsoller ender på s / s er nødvendig for at kontrollere den lyd, som begynder med roden. Hvis man med en stemte konsonant eller vokal - skrive nogen af ellers - med. Invoke (s, som begynder med roden udtrykte) eller stige (root begynder med n døve lyd).
 3. Hvis roden begynder med, og det bør erstattes af s, i det tilfælde, hvor præfikset ender i en konsonant. Baggrund, tegning, naive.
 4. En særlig gruppe af præfikser præ- / pri-. Deres skrift er afhængig af den leksikalske betydning, at denne morpheme udtrykker. Så hvis vi taler om ufuldstændige intimitet og tilgang - vil blive skrevet pri-. For eksempel, kystnære (tæt ved havet), lidt åben (ikke helt åben), kommer (nærmer).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.