Mad og drikkevarerHovedret

Hvad gør hveden? Hvede Braga. brødhvede

Hvede - Dronningen af korn. For hende har det altid blevet behandlet med respekt. Hendes ører, korn og produkter fremstillet af det, selv betragtet som helligt i mange nationer. Det kan dyrkes næsten overalt. Ikke underligt hvede spredt over alle kontinenter på kloden. Den er opdelt i hårde og bløde sorter. I dag ser vi på, hvad de gør fra hvede og hvorfor det er så populært. Efter kornet er meget alsidig og kan bruges i mange situationer. Mel, korn, pasta, kager og endda vodka og øl - det er ikke den fulde liste over produkter fremstillet af dette korn. Det er dens vigtigste værdi. Vi nævner også, om at bruge hvedekim. Fordel og skade lægernes råd om sagen vil blive diskuteret nedenfor.

ernæringsmæssige kvalitet

Hvede indeholder mere end 60 procent stivelse, 22% protein. Der er det fedt og fiber. Hveden fandt mange sunde mineraler, såsom calcium, phosphor, magnesium, kalium og vitaminer, især B-gruppen Næsten alt proteinet af denne kornart absorberes af kroppen. Derfor er det lavet særlige ernæringsmæssige korn for en sund morgenmad. Den mest grundlæggende protein, som findes i hvede - gluten. På den ene side, er det nyttigt, men der er mange mennesker, for hvem dette stof er et stærkt allergen. Derfor er små børn op til et år anbefales ikke til grød af korn, som er baseret på hvedemel.

typer af hvede

For at kunne svare på spørgsmålet, der er lavet af hvede, i begyndelsen skal du overveje forskellene mellem hendes bløde og hårde sorter. Sidstnævnte har et meget højt indhold af protein. En hvedemel kan være cremefarvet. Korn fra hendes hårde trummerum, men det viser sig dejen er meget elastisk. Blød hvede har lidt protein. Mel viser det sig smuldrende og produkter - meget bud. Derfor bagere og konditorer virkelig sætte pris på det. Ikke for ingenting er lavet af denne mel gør de mest lækre desserter. Den forfader alle moderne sorter af hvede anses for at være stavet. Dens dyrket i det gamle Egypten. Det er svært at frigøre korn fra skallen, det indeholder flere vitaminer og mineraler end de nuværende typer af korn og glutenfri, tværtimod, lavere. Nu i kommerciel målestok er det ikke vokse, selv om meget ernæringseksperter anbefaler, er denne plante.

brød

Hvad gør hveden? Primært mel. Og fra hendes bage brød. Han er den mest nærende og lækker. På de kvaliteter af brød det overgår enhver anden mel. Men til produktion af brød med en blød hvedesorter. Dens kalorie - 242 kalorier per 100 gram af produktet.

Folk har længe været ikke forestille mig et liv uden brød. Han har altid været betragtet som den vigtigste reception. Selv i evangeliet taler om "livets brød." Ja, og i mange kulturer har det en hellig status og blev et symbol på mad. Udover hvedebrød er ikke bare velsmagende, men også nyttig. Det er spist til morgenmad, tage med dig på arbejde eller vandreture i form af sandwiches. Men den mest nyttige brød - er lavet af høj kvalitet, ubehandlet med mel kemikalier hvede, renset vand og naturlig surdej. I butikkerne er ofte tilføjes det samme produkt konserveringsmidler, vegetabilsk olie, gær, mælk, æg. Ja, og mel i en raffineret brød. Det vil sige, fjernet fra det alle næringsstoffer. Derfor er det bedst at bage brødet selv. Efter alt, hvis du styre hele processen med fremstilling.

gryn

Men kun brød fra hvede er på vores bord. De fleste af disse korn korn er lavet. Det er af mange typer. Den mest berømte i vores område - semulje. Det gryn, groft mel. Det bruges ikke kun for fremstillingen af den berømte semulje, men også en lang række gryderetter, dumplings, buddinger og kager. Det er opnået det meste fra blød hvede.

Krupa nyttige i, at behandlingen af kornet er ikke fritaget for alle de skaller. Hans grind og knuse. Og fra semulje grød kog, og føje den til salater. Fra det kan også være ovn bagning. I asiatiske og afrikanske lande er meget almindeligt anden type hvedekerner - couscous. For at få det, hvede dyppet i vand, så jorden, rullede ind i miniature kugler og tørret. Populær og en anden type korn - bulgur. Til dens fremstilling hvedekerner behandles med damp, og dermed bevarer de mest værdifulde egenskaber. Af bulgur pilaf ofte gør. Det kan nemt erstatte ris. Vi couscous neutral smag, det er ofte kombineret med grøntsager, kød, fisk, krydderier. Bulgur er bedst at varme op olien eller fedtet. Så smager det fuldt afsløret. Til fremstilling af bulgur og couscous anvendelse hård hvede.

gær

Denne biologiske bagepulver er faktisk en svamp eller en mikroorganisme. Det er oftest lavet af hvedemel. I produktion flydende gær, hvorigennem brødet bages i en industriel målestok. I husstanden vi står dybest set med ekstruderet og tørt produkt. En sådan gær for at aktivere. Grundlæggende blev de opløst i varmt vand eller mælk. Nogle gange, for at undgå bagning skål med tilsætning af kemikalier, mennesker gør fra hvede gær i hjemmet. Denne proces er ganske tidskrævende. Men brødet er den mest "hjem". Gær er lavet af god mel. Halv kop den omrøres med 150 g varmt vand og lad i tre dage. Temperaturen bør være stuetemperatur. Hver dag, hældes i en blanding af en skefuld varmt vand. Så er det koge over svag varme, og når køligt, tilføje en anden skefuld mel. Blandingen henstår i to dage. I løbet af denne periode blev der yderligere tilføjet en skefuld mel. Endelig blandingen dækket med et håndklæde og vente i to dage mere. Gær er klar, men de holdes kort.

vodka

Hvede Braga - eller, i daglig tale, måneskin - det er en af de mest populære alkoholiske drik i de østlige slaver til det nittende århundrede. Brød vodka selv overvejet et lægemiddel. Dette er en stærk drik. I det mindste bør det være 32 grader alkohol. Den er lavet af vilde gær fra kornet ved at insistere med tilføjelse af sukker. Bedste kvalitet bryg - det er hvede-øl. For sin forberedelse tage 4 kg bønner, hæld vand og tilsæt 800 gram sukker. Hvede henstilles i 5 dage i mørke uden låg, og hvornår de skal begynde gæring, forberede sirup. Den er kogt i et volumen af 1 kg sukker per 5 liter vand og hældt i starteren. Derefter beholderen dækket med et låg, sætte en vandtætning og opretholde rumtemperaturen til 6 dage dannede et must. Der filtreres og destilleres brug af en enhed. Da den resulterende drik er meget stærk (80 grader), så er det fortyndes med vand.

Hvilket gør hvede pasta?

Det ser ud til, at svaret på dette spørgsmål er meget enkelt. Denne wienerbrød af forskellige former, og før du spiser dem kogt. Men den virkelige pasta fra hvede - italiensk, eller i det mindste forberedt på opskriften af landet. De bør kun fremstilles af mel og vand. Hvede bruges til at gøre dem hård. Selvfølgelig er pasta tilsættes ofte æg, grøntsager, mælk. Men det vil være ikke helt rigtigt. Den pasta fra hård hvede har mange nyttige for kroppen af protein, ingen fedt, og næringsstoffer er i balance. Derfor, fra sådanne produkter ikke får fedt, og kroppen får dermed alle nødvendige. I andre lande, herunder Rusland, er ofte fremstillet med tilsætning af pasta mel blødeste. Dette er pasta. Hvis du bruger dem, især med fede saucer, virkelig, du kan hurtigt få overvægt.

Hvedekim: den fordele, skader og lægehjælp

Dette produkt er ofte betragtes som afgørende for en sund kost. Læger og forskere diskuterer, hvordan det er nyttigt for organismen, og om skaden. Det er en kendsgerning, at i hvedekim, indeholder ikke kun de samme næringsstoffer og værdifulde stoffer, der i kornet, men i meget større mængder. Dette gælder især for jern. Dette skyldes, at frøet er "levende", og enzymer, at det indeholder begynde at nedbryde proteiner, kulhydrater og fedt. Så de rykke gør alt dette skal opfylde vores mave-tarmkanalen. Vi bliver bare nødt til at lære det hele. Derfor er dem, der spiser hvedekim, får en kæmpe ladning af livlighed og energi. Den skade er et sådant produkt kan bringe børn op til 12 år, patienter med mavesår, er allergisk over for gluten, samt for nylig gennemgået kirurgi. Lægerne siger også, at wheatgrass indeholder store mængder protein pektin, som dårligt kan påvirke stofskiftet.

Hvad er lavet af vinterhvede

Denne type af korn proteinindhold overstiger fjederen. Men blandt de 22 arter af vinterhvede kun få er hårdt, resten - til det bløde. Så dybest set, fra hendes lave brød, kager, desserter. Hvad er lavet af vinterhvede endnu? Fra det opnås velsmagende boller. Men pasta er god kun få sorter af kornet. Dybest set ud pasta fra det. Gryn af vinterhvede er forskellig fra farven på foråret - det er bleg gul eller grå nuance.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.