Nyheder og SamfundNatur

Sonoran Desert: beskrivelse, historie og interessante fakta

Hvad er en smuk ørken og hvordan at værdsætte denne skønhed? Men ser man på de billeder af Sonoran Desert, lavet af dem, der har været der, du ved, hun er virkelig smuk! Dens kuperet terræn, usædvanlige vegetation repræsenteret ved en række træer og buske, kaktusser dens mangfoldighed er simpelthen fantastisk. Dagens rundtur i hendes billeder og artiklen vil bekræfte - ørkenen er smukt!

Verden af i ørkenen

Sandy-stenørken af Sonora er i den subtropiske zone med USA syd-vest til nord-vest for Mexico, som dækker en del af det store bassin og Colorado River downstream facetteret (eller ikke sige) blide og stejle bjerge. Ved foden af bjergene ligger sandet vaskes bort af stærke luftstrømme fra skråninger ned, danner bayadas, som oversat fra spansk betyder "bakker". Heterogen landskab i ørkenen. Ca. ¼ af ørkenen besat af lave bakker og små bjerge. Afhængigt af proceduren optælling, som bruges til at bestemme stort område kilder viser forskellige værdier ørkenområde, men ikke mindre end 260 m². km og ikke mere end 355 kvadratmeter. km. Sonoran Desert er så stor, at nogle gange er det omtales som en gruppe med titler Yuma ørken, Juha, Colorado og andre.

klima

Barske ørkenklima. Nedbør er sjælden. I vinteren regn fra december til marts. Nærheden af ørkenen til bjergene og den dannede over ørkenen ejendommelige type sommervejr med byger af kraftig regn og tordenvejr hav, raser fra juli til september. Fugt i ørkenen ikke forsinkes på grund af den høje temperatur og vandet fordamper hurtigt. Temperaturen altid positiv, selv i vintermånederne, kan det være + 30 ° C, den maksimale sommer + 40 ° C. Men den gennemsnitlige amplitude af de høje temperaturer fra + 40 ° C indtil dag + 2 ° C om natten.

ørken Flora

Dvuhsezonnaya nedbør mønster i ørkenen i Sonora fører til en stigning i sin række plantearter mere end i nogen anden ørken i verden. Den indeholder planteslægter og arter af Agave familie, familien af palmer, kaktus familie, bælgplanter familien, og mange andre. Desert - det eneste sted i verden, hvor der vokser den berømte Saguaro kaktus, fiskekrog, figenkaktus, nat blomstrende krop og orgelpiber. Kaktus giver stof til mange fugle og pattedyr i ørkenen. De ser meget imponerende under blomstring, dækket med røde, lyserøde, gule og hvide blomster. Oftest blomstrende kaktus fra slutningen af marts til juni afhængigt af typen af kaktus og sæsonbetonede temperaturer. Wildflowers Sonoran Desert omfatter ørkensand Verbena, ørken solsikke og natlysolie. Alle planter lange rødder, er de på udkig efter vand, kaster i jorden til ti meter.

interessant faktum

University of Arizona forskere, der forsker tilstedeværelsen af livet i næsten golde og varme ørken, gjort en overraskende opdagelse. Livløse sekvenser tilsyneladende bor sands stort antal bakterier - mikroorganismer forbedre jordens overfladetemperatur ved 10 ° C ved deres aktivitet. Da ørkenen dækker mere end 20% af planetens overflade, de konklusioner, komme af sig selv, en vigtig rolle i den globale termiske regime af planeten spille Desert mikroorganismer. Sonora - er ingen undtagelse i denne proces. Jo flere mikroorganismer i jorden og sand i ørkenen, de mørkere lag af ørken jord blevet. Mikroorganismer isoleret i løbet af levetiden stsitonemin jord. Det er ham, der gør jorden mørke og det sker på grund af absorptionen af bølger af grøn og gul sollys.

Den revne i Sonoran Desert

Som bemærket ovenfor, naturlige fænomener og påvirker mikroorganismerne forekommer på planeten ændringer. Kraftig nedbør, især efter tørken, og tropiske storme bidrager til dannelsen af revner, mens de kunstige revner kan være forårsaget af intensiv oppumpning af grundvand for at beskytte landbruget i efterforskningsboringer og udgravning. Det vil sige, en person ikke forbliver på sidelinjen på grund af sin aktivitet kunne nemt ske fejl i den amerikanske ørken af Sonora, fandt 16 kilometer fra staten Arizona Pikachskogo Park. Det er i dette område blev udført omfattende ekstraktion af grundvand i ørkenen.

De første sprækker dukkede op i det område af Sonoran ørken i 1929. En masse af dem på dette tidspunkt i ørkenen. I 2013 har Arizona Geologiske Undersøgelser indspillet anden crack længde på 5 km, der adskiller ørkenen overflade nær Tatorey bakker. I 2014 revnen voksede på grund af stærke efterårsregn. Geologer mener, at den sydlige del af revnen er nyere, og det menes, at det kunne være en underjordisk tomrum, som har nået overfladen efter monsunen i 2016.

Sådanne fejl er farlige for mennesker og SUV'er, så i tilfælde af fejl Arizona Geological Service har altid advaret lokale i fare.

Hus i ørkenen

Det ser ud til, at nogen ønsker at leve i ørkenen? Men er villige til at bygge selv et åbent og tørt, med mystiske landskaber plads hjem i Sonoran ørkenen. Rocky Mountains og kæmpe kaktusser, hvilket skaber en fremmed art, give mulighed for at tage en pause fra travlhed af de byer, til at forlade den konkrete jungle, tabt i ørkenen dyreliv.

STØV arkitektvirksomhed med til at gennemføre de mest ambitiøse ønsker deres kunder. Den specifikke krav projekt af huset bygningsejere var at minimere den fysiske påvirkning af husets omgivelser. Samtidig var det nødvendigt at skabe et rum, der vil tjene som baggrund for liv og styrke båndene af lejere med spektakulære mystiske landskab. Derfor arkitekterne valgte et websted, der er væk fra trækruter af dyr, hvilket er mindre sandsynligt vil det være blæsende. At give beboere med drikkevand installeret regnvand filter og indsamling og opbevaring.

Bil parkering er placeret 120 meter fra huset, hvilket gør det muligt at videregive en sti gennem en gruppe af høj kaktus, et hus lukning. Den interne layout af huset gør det muligt at kommunikere på et fælles familieværelser, huset giver også individuel en privat plads til hvert familiemedlem. Nogle gange er det nødvendigt at være alene ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.