Nyheder og SamfundNatur

Soludbrud: fordele og ulemper ved optisk naturfænomen

"sol blænding, solopgange og tåge ..." - disse smukke tekster bære tanker om sommer eng, hvor det spiller en rosenrødt dug gnistre på søen sollys. Morgen vågner naturen og tak for lys og varme af den vigtigste kilde til liv - solen. Vi accepterer dens lys og varme for givet fænomen, og solstråler på vandet i puljer kan løfte dit humør. Hvordan er et soludbrud? Ved du, hvad nyttige sol "kaniner", og hvor farligt? Spørg eksperten.

Soludbrud fra rummet

Det optiske fænomen, hvor sollyset, der reflekteres fra vandoverfladen i den samme vinkel, hvorunder ser på den samme overflade af sensoren kammer af satellit eller rumfartøj, fører til det faktum, at sol flare farver dam i usædvanlige glødende nuancer. Strøm og bølger reservoirer, der er konstant i bevægelse, at spreder lysstråler i forskellige retninger, og fotografier af vandoverfladen er sløret kaotiske lyse striber. For nogle dette fænomen bringer kompleksitet, såsom oceanografi, som frække solstråler forstyrre gennemgang på satellitbilleder til at finde den planteplankton og den faktiske farve af havet. Og der er forskere, der "spiller" med blænding fra solen med glæde.

Solstrålerne i Tjenesten of Man

Forskere atmosfæriske fænomener og vejrforhold blive venner med fænomenet solens genskin. Foto reservoirer med til at "lege" solen, gør det muligt at detektere gravitationsbølger, og atmosfæriske cirkulation af luften over oceanerne, som normalt skjult. Sløret sted på fotos af kosmos, der skabte en blænding, lade dig vide om de steder af oprindelsen af de vinde og deres retninger. En anden fordel ved dette fænomen, har forskerne lært. Sun blænding reflekteres fra spildt olie på vand pletter og hjælper til at bestemme deres position. Dette giver dig mulighed for at opdage dem, uanset deres oprindelse: naturlige og menneskeskabte.

Med solen forsigtigt!

Udbud og god solen kan være onde og farligt, hvis uartig med ham. Meget er blevet sagt om, hvordan man kan beskytte huden mod ultraviolet stråling, og alligevel lattervækkende soludbrud kan være farligt for øjnene. Akutte hornhinde brænde øjne bliver ofte når Skiløb, drageflyvning over dammen, med surfing og bare badet i skarpt sollys. Hvis man ser på solen, som er placeret i zenit, kan du få nethinden brænde. Refleksion stråler fra vand eller sne-hvid overflade har en dobbelt effekt, hvilket resulterer i øje vanding kraftigt, der er en skarp smerte, er, at mens det er simpelthen umuligt at se. Pass det hurtigt og lige så hurtigt glemt. Det er farligt og solskoldning. Konstant udsættelse for sådan gradvist dræber væv skader nethinden og hornhinden, hvilket fører til udviklingen af grå stær.

Indbyggerne i de ækvatoriale lande, især dem, der bor tæt ved havet, er særligt tilbøjelige til dette fænomen, øjenskader er deres kroniske natur. "Nedslidt" øjne her finde sted så tidligt som 30-35 år. Øjnene skal beskyttes mod blænding af en størrelse solbriller.

Se solen er skadeligt? Nyttige!

Men øjenlæger aktivt bruges til at puste nyt liv øje photostimulation metode. Den er baseret på den kendsgerning, at virkningen af en rettet lysstråle på øjet. De samme handlinger og sollys, men lyse og ikke for stærk. Det bedste tidspunkt at overveje solen blænding - solopgange og solnedgange, når lyset er stadig ikke lyse. En anden måde - at se på solen lukkede øjne. Hvordan virker det? Under indflydelse af lys og animeret accelereret alle processer i nethinden og i hele organismen: accelererende stofskifte, udvide blodkarrene, aktiverer nerve og hjerne.

Folk ofte lide at se på bålet - dette show er fascinerende og beroligende. En anden fordel med denne lektion er, at flimrende og pulserende lys i øjnene, da den terapeutiske Touch.

Det er nødvendigt at kende

Et par videnskabeligt bevist fakta vil hjælpe med at opretholde et godt syn:

  • De fleste bivirkninger i øjet har ingen sol blænding i sommer, forår og efterår.
  • Den mest ugunstige tidspunkt for øjnene - fra 10 til 16 timer.
  • Specielt farligt er det lyse flimmer for børn, og alligevel deres øjne er i nærheden af vand, få beskyttet. Den knægt er ikke altid glade punkter, det beskytter en bred Panama. Solbade og svømme det bedre i morgen og aften.
  • Du kan beundre blænding på vandet i glassene.
  • Den højere sted over havets overflade, er risikoen for udsættelse for stærkt sollys på øjnene.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.