ModeTøj

Spansk nationaldragt: beskrivelse, typer og fotos

Spanien, som vi ser det? Passionate, livsbekræftende, lyse, excentrisk, sensuel og meget musikalsk, med kærtegne sjælen melodier og ukontrolleret dans. Og stadig er forbundet med sigøjner Carmen, at erobre verden for sin skønhed og tøj. Spansk kostume til dans (se foto. I gennemgangen) har en rig historie og er meget varieret, afhængigt af ikke så meget på området, og selv fra byen. Og det er altid en fest af farver, rigdom af dekoration og tekstiler.

Begrebet "spansk kostume" er forbundet med en bestemt historisk periode - 15-19 århundrede. Faktisk er det svært skelet outfits, som blev vedtaget på retten i de habsburgske konger af Spanien (de var indflydelsesrige i mode af mange hoffer i Europa). I tøj, nogle gange i harmoni og andre gange ikke, fusioneret de traditionelle standarder for aristokratiet, den askese af den katolske tro og den tidligere herlighed ridderlighed.

Spanske kvinders kostume

I den form, som nu alle kender den spanske nationale kostume til film, bøger, illustrationer og middelalderlige malerier (dvs. et billede dannet inden for faget), er det endelig dannet i 18-19 århundrede. En vigtig rolle blev spillet her ved kulturen i magiske. Dette er en særlig socialt lag af befolkningen, de spanske dandies, der kommer fra de mennesker, og understreger sin oprindelse elementer af tøj.

Skønhed kvindelig borger og hendes image som helhed er især rost i malerier af Goya. Det menes, at han har udviklet sig i Andalusien, og allerede dengang blev betragtet som en model og et visitkort, hvorpå der kan denne dag lære spansk folkedragt.

På billedet ovenfor - kvinderne i regionen Sardinien. Der er kvinders og mænds tøj indeholdt næsten identiske elementer. Mahi kostume bestod af følgende dele:

 • Den udstyret jakke med brede revers, blev et korset anvendes.
 • Mantilla - den mest genkendelige element. Det er en blonde eller silke lange slør, dressing, generelt øverste højderyg (peyneta) der slagtes i håret i en ret vinkel (tilt i begge retninger betragtes vulgære) og gratis rådnende bølger på skuldrene og bagsiden af kvinden. I en tid hvor spansk kostume blev lavet med deres egne hænder, i stedet for symaskiner, blev hver dame forsøger at gøre en Mantille unikt, med karakteristiske mønstre. Moderne repræsentanter for landet og stadig bære det, men kun lejlighedsvis.
 • Comb. Historisk korrekt ville være en, der har en højde på 20 cm og en rektangulær form, med 4-5 tænder. For pigerne fik lov hvid og creme, for gifte kvinder - sort og brun, den samme regel gælder i forhold til Mantille. I denne henseende, den spanske folkedragt synes slags dyster.
 • Nederdel - fri snit.
 • Sjal.
 • Veer - det vigtigste tilbehør af tiden.

I denne form er det nu umuligt at finde tøj, men dens moderne inkarnation kan delvis betragtes som spansk flamenco kostume til dans.

Mand spansk kostume

På baggrund af de sorte kvinders mantiller, gemmer sig ikke kun hovedet, men også skuldrene (antage, at historisk set dette element kom fra øst) mandlige påklædning er mere end bare lys. Liste det obligatoriske elementer:

 • Meget kortere jakke, ligner mere en jakke. Han var ikke knappet, kom jeg til en ende i taljen, og senere den franske kaldte ham "Le Figaro".
 • En kort vest, altid lyse farver.
 • Stramme bukser knælange og rigt dekoreret.
 • Sash - et bredt bælte, ofte farvet.
 • Cloak kuvertering fra top til tå, og med en lys foret.
 • Montera eller Tricorne og hårnet.
 • Strømper.
 • Low Cut sko med metal spænder.

En anden usædvanlig tilbehør, som havde både kvindelige og mandlige spansk kostume (se billedet ovenfor.) - en Navajo. Stor foldekniv blev kun båret af almindelige mennesker, det er forbundet med forbuddet mod at bære en stor kold våben.

I moderne Spanien fleste af elementerne i en sådan en dragt har passeret tyrefægteren i tøjet.

Ligesom mode mahos migreret til de aristokratiske hjem ...

Som du ved, alt det forbudte tiltrækker en person med endnu større kraft end tilgængelig - det er vores natur. Umoral mahos liv og adfærd af showet, støjende dans med kastagnetter og tamburiner, sange - alt dette tiltrukket det højeste lys. Derfor har året 1770 som en livsstil og tøj af almue blive tosset af aristokratiet.

Men bortset fra noget andet, var der på dette fænomen, og et andet meget interessant aspekt. Bestemt periode af spansk historie er kendetegnet ved dominans af afransesado (fans Gabbsburgov dynasti). Derfor er den spanske kostume magiske i dette tilfælde fungerede også som et symbol på national identitet, identitet. Selv de mest højtstående embedsmænd, tøv ikke med at bære bestemte beklædningsgenstande. Hele Europa blev erobret af empirestil, og i Spanien, i mellemtiden, i denne magiske tid kom til det kongelige hof.

Hvis vi taler om den spanske kostume i forbindelse med historien, er det nødvendigt at identificere de perioder af dens udvikling.

Kostume aristokrat æra af Reconquista

I gennemsnit historisk periode varede i omkring 600-700 år. Alt dette tidspunkt den pyrenæiske kristne (for det meste portugisiske og spanske) alle de kræfter, der forsøger at generobre territorium på sin halvø, der var besat af de mauriske emirater. Fantastiske og unikke situation, når i en "gryde" var blandede traditioner nationale kostume-Visigoth Spansk, arabisk indflydelse, samt enkelte poster fra hele Europa (i kampagner aktivt involveret riddere fra andre lande). Fra gotiske periode i spansk kostume (foto) migrerede sko lang tå, genkendelig hovedbeklædning (herunder capirote - .. Lang hætte), en lang surcot (jord-skulderblad) ærmeløs, der var monteret på toppen af rustning, især for at beskytte metallet fra nedbør. Udelukkende var nationale billedelementer såsom sobreropa (en slags dæksel), Abrigo, hubon (type jakke), frakke med gardiner på den ene skulder, og Kasaka ropilya.

Kvindelige Spansk kostume funktioner i deres identitet til køber, der begynder i midten af det 15. århundrede. Det har klart defineret talje, hvorfra op og ned udstråle væv folder, er det ofte brugt Drape. De frisurer domineret tendensen til glatte skilt i midten og flettet fletning. Traditionelle hatte er:

 • kofya de papos - en kompleks struktur af en metalramme og en tynd hvid klud;
 • vespayo - en tynd gennemsigtig væv , der dækker panden og hoved, falder tilbage på sine skuldre, og top klædt den metalliske tynd ring, indlagt med ædelstene;
 • trensado - ind i stoffet, der dækker toppen af hans hoved indpakket fletning perevivaya øverste sorte bånd.

Sidste hovedklæde blev anvendt indtil 1520 's, og blev tilpasset af italienske kvinder. Trensado undertiden kombineret med en turban (Oriental trend mavritasnkih motiver).

renæssance kostume

En periode, hvor alt kunst oplevede en stormfuld daggry, ikke kunne påvirke dragten. I den gotiske trop 16. århundrede med bløde strømmende stoffer begynder at forvandle sig til en form for rustning på en stiv ramme. I modsætning til den italienske renæssance Baskerlandet tilbyder din ideelle figur i en ånd af Manierismen.

Stærk indflydelse på den spanske nationaldragt har andre faktorer - især den katolske kirke med dens nøjsomhed, den stramning af det kongelige hof etikette og ridderlighed alle de samme. Fashion historikere siger, at den spanske mode, i forhold til en harmonisk italiensk, hvor "respekteret" den menneskelige krop, erhvervede funktioner i stivhed, er blevet påvirket af den strenge geometri, der ændrede den naturlige linje silhuet og deforme form.

Men de almindelige mennesker, denne tilstand blev ikke understøttet. Tøj er stadig minder om moderne spansk kostume til dans (første foto) med en kort introduktion - et korset blonde lyse farve.

kulør

I renæssancen suit undergår en væsentlig ændring, bliver det en konisk form, og nåede en maksimal bredde i området ved hofterne. På det tidspunkt, billedet af adelen var utænkelig uden følgende elementer garderobe.

 • Qamees - shirt eller skjorte. Det gemte helt overtøj fra hvorunder syntes kun en linned eller cambric krave og høj krave med blondekant.
 • Kalses - bukser, strømper, som alt efter udviklingen i mode, ændrer sin bredde fra tønde formularer med rammen til en gratis klip. I denne spanske kostume til drenge eller mænd har absolut lighed.
 • Hubon - en slags tunika jakke. Blad med høj krave tætsluttende form. Buckle var en hemmelighed. Ud over dette smalle ærmer, havde også hængslet falsk. Jakke omhyggeligt med polstring, formes til rustning.
 • Bragett - hans korte bukser med Codpiece proppet med vat for lydstyrken.
 • Krave fungerede som et separat element. Stærkt stivet ved kanten, han havde flæser. Med sin højde ændret sig over tid - op til 20 cm ved udgangen af dette århundrede. Berømte bølgede grangola eller gorgera, der er kendt over hele verden.
 • Roponen (yderbeklædning mellemlange eller korte krave med pels eller broderet) og har erstattet hans eller Kapita fieltro, burls (regnfrakker anden typografi).
 • Hatte: blød baret med en fast kant trimmet med pels og hård hat med små felter i en kegleform (i første og anden halvdel af dette århundrede, henholdsvis)
 • Fodtøj: støvler i krigstid og i fredstid - stram fløjl eller satin sko med nedskæringer.

Den hoi polloi spansk nationaldragt renæssance havde meget forskellige funktioner og var mere levende. I stedet for en smal stramning hubona kapingot var frie til f.eks.

Kvinders kostume

Han gennemgik også væsentlige ændringer og på samme måde som mænd, mistede flydeevne og feminine linjer, men i stedet erhvervet stringens og ramme. Silhuet som den består af to trekanter sammenstillede (skirt og overdelen) toppe af som skærer i taljen. Kostumet bestod af følgende elementer.

 • Vertigado (verdugos) - nedre skørt er syet ind i det med metalliske hoops af et tæt materiale.
 • Baskin - øvre skørt bæres over den foregående, blev det lavet af sort taft.
 • Sayo, vestido - top kjole med V-cut foran og lynlås på buerne og loops. Det var en del af vakero - overdelen med folde eller falske ærmer. Det blev gjort af tynde metalplader på hængsler at bøje og lun fint fløjl eller ruskind. Spansk kostume til piger dette element er udelukket. Brugen af metal til utyagivaniya tal dækker de naturlige linjer, herunder bryst udvækster, ofte traumatisk, at sige noget om ulejligheden.
 • Busk - metal eller træ smalle plader på et korset med henblik på visuelt smal talje og gøre en flad mave.
 • Grangola og skjorte - ligner mænds jakkesæt.
 • Halsudskæring, sædvanligvis kvadratisk form og lukket broderi.
 • Ropa - øverste element i garderoben med lange eller korte ærmer. Sandsynligvis den er vedtaget af maurerne.

Arbejde eller føre et aktivt liv i sådan en dragt var klart umuligt. Derfor er den simple udseende byens kvinder var anderledes. De havde ikke bære nederdele stive ramme verdugos. Kurset var en simpel skjorte med en smal, men ikke sculpting overdelen med aftagelige ærmer. Nederdel indsnævret store folder eller samlet flæser i taljen. Det er nu - det grundlæggende element, der er til stede i den spanske kostume til dans (foto prøve bekræftes), herunder flamenco.

Sko & Smykker

I modsætning til italiensk lysstyrke og rigdom af farver af dekorative elementer, de spanske tøj kiggede grim og mere end asketisk. Farven Ordningen blev begrænset til sort, grå, brun, hvid, og i sjældne tilfælde, rød og grøn. Præference for monokrom glat stof. Blev distribueret og trykt, broderet med blomstermønstre eller religiøse motiver.

Mænd havde bløde sko lavet af fløjl eller farven på huden, uden hæl, med en bred tå, som gradvist blev akut. Ligeledes designet var og kvinder sko, bortset fra at tilføjede broderier, og i slutningen af det 16. århundrede var der en hæl. Var afvises at vise slid sko fra under tøjet, er undtagelsen kun gjort for Chapines (billedet ovenfor) - på en massiv træ skosåler, og jo mere bemærkelsesværdige var en dame, jo tykkere det skal være.

Klager over den nøjsomhed og dysterhed af farver, kan vi ikke sige, at den spanske kostume til piger eller kvinder havde ejendommen suppleret med store, prangende og farverige ornamenter. Landet - ejeren af den nye verden, med alle sine ressourcer, havde råd til det. Både dragten dels handlinger falmet baggrund. Grundlæggende elementer: ventilator, bælter, kæder, halskæder, spænder, clips, hoved ornamenter, broderet med perler, og så videre ..

Mode Golden Age

Suit-rustning koncept fortsatte, og kun i den anden halvdel af det 17. århundrede i Spanien begyndte at trænge tendenserne i fransk mode, for eksempel åbne halsudskæring. Resten FRAMING fortsætter, der er en forlængelse af skørtet. En borger stadig løs linned shirt lyse farvede nederdele og korset snøring. Frisurer beskedne og koncise - håret samlet i en fletning, som var placeret på bagsiden af hovedet "kurv". Øvre Lys og prostolyudinok forenet alle de samme kappe, og tilstedeværelsen af en fan.

Spanske mænds kulør har gennemgået en betydelig forandring. Pants-kegs forsvinder, bliver de mindre fluffy, knælang, hvor en butterfly. Hubon har skulder ruller og ofte hængslede arm, efterhånden forlænget. Skemaet er stærkt forenklet, og de mest progressive mods er begyndt at bære jakkesæt af typen af franske "musketer". Det er bemærkelsesværdigt, at de spanske mænd ikke brugte parykker, klippe deres hår kort, med midten af det 17. århundrede, den maksimale længde frisure - indtil midten af kinderne.

Fashion XVIII-XIX århundrede

På tærsklen til det nye århundrede i 1700 døde den sidste af det habsburgske dynasti på tronen i Spanien. Den nye monark var sønnesøn af Ludvig XIV. På dette tidspunkt, den spanske kostume "Frenchify" og tager den absolutte kursus om mode, der dikterer Versailles. Men historikerne ikke tale om sin genfødsel og forandring, og en fusion med paneuropæisk, men med bevarelse af ekstraordinære nationale karakteristika.

Siden slutningen af det 18. århundrede dominans i de højeste kredse af samfundet tager en magisk kultur, der, som en magnet, der tiltrækker aristokrater. Dette kan spores i en række værker af kunstnere fra de første billeder. I Europa, Empire regerede, men den lokale aristokrati massivt glad for alle de "populære". Ud over den åbne uforskammethed og frihed (uanset om voksen eller barn), spansk kostume åbent understreget national identitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.