FormationSprog

Fuldstændige oplysninger - det er hvad betyder?

Et af de grundlæggende begreber i datalogi - information. Til dato er der ingen enkelt definition af begrebet. Men klart identificeret de vigtigste egenskaber af information - nøjagtigheden, fuldstændigheden, aktualiteten, nytte, objektivitet og andre. De bestemme kvaliteten af information og karakterisere det. Alle ejendomme vi har opført er rent subjektive og afhænger af kravene i den person eller andre oplysninger.

Hvad er Information

Resumé - temmelig abstrakt begreb, som ikke har en præcis, fast definition. Udtrykket stammer fra det latinske informationsaktiver, der er oversat i russisk som de oplysninger eller afklaring.

Udtrykket "computer" er et sæt af værdier, der opstår i sammenhæng. Til dato har forskerne ikke udviklet en enkelt definition af begrebet. Så ved W. Schneider påpeger, at der er mere end 400 definitioner af der opererer i forskellige områder af viden.

Begrebet datalogi kan indsnævres ved at give følgende definition - oplysninger eller data leveres i nogen form - mundtlig, skriftlig, elektronisk, vartegn; en flerhed af data registreret på et fysisk medie; bevaring og formidling af data.

Begrebet information operere på en bred vifte af videnskab, såsom information teori, kybernetik, semiotik, teori om massekommunikation, datalogi og økonomi. Hver af dem vælger det sprog, mest præcist beskriver anvendelse af oplysninger i dette område af ekspertise.

Dernæst anser vi ikke kun de typer oplysninger og operationer på det, men dens vigtigste kvalitetsegenskaber. Meget ejendom oplysninger, vil fuldstændigheden blive diskuteret. Eksempler på hver af de karakteristika vil være meget enkel og klar, det vil hjælpe til at forstå essensen af hver af dem.

typer af information

Afhængigt af kriterierne, kan de oplysninger klassificeres i henhold til processen med opfattelsen, felt fremkomsten og præsentationsform formål.

Afhængigt af tilstanden oplysninger opfattelsen isoleret visuelle, auditive, taktile, olfaktoriske og smag.

I regionen forekomst - det elementære, biologiske og sociale.

Ifølge den form for præsentation og fastsættelse - tekst, numerisk, grafisk, lyd, bil.

Som hensigten - en massiv, specielle, personlige, sociale, statistisk.

Dette er ikke en komplet liste over klassifikationer, de i virkeligheden er meget mere. Vi har givet kun de vigtigste.

drift over de oplysninger

I løbet af de oplysninger, uanset sin art, er det muligt at udføre forskellige operationer. Overvej de vigtigste:

  1. Indsamling eller akkumulering af oplysninger med henblik på at sikre dens fuldstændighed, nøjagtighed og aktualitet.
  2. Filtrering - sigtning unødvendige oplysninger. For eksempel nøjagtige og fuldstændige oplysninger - dette er en af de grundlæggende egenskaber. Hvis den modtagne oplysninger ikke svarer til dem, kan det betragtes som overflødig og slettet.
  3. Databeskyttelse - at forhindre tab, ændring, uautoriseret brug af data.
  4. Transformationen - ændring i den måde af data. For eksempel er teksten repræsenteret som en tabel eller diagram, lyder.

Grundlæggende ejendomsoplysninger

Som med enhver anden genstand, oplysningerne har sine egne karakteristika og egenskaber. Så de vigtigste funktioner - er den nøjagtighed, tilstrækkelighed, objektivitet, tilgængelighed, nøjagtighed, fuldstændighed af oplysningerne. De peger på kvaliteten af de data, omfanget af deres overensstemmelse med de behov, som en bestemt gruppe af mennesker.

Næste vi analyserer hver af dem mere detaljeret og giver tilgængelige og forståelige eksempler.

objektivitet

Objektivitet af oplysninger - data uafhængig af nogens mening eller bevidsthed, fremstillingsmetoder. End det er objektiv, jo mere pålidelig.

For eksempel, grafisk information, der er optaget med billedet er mere objektiv end tegnet af en kunstner. Eller forfining af vejret udenfor. Så de oplysninger, som varmt udenfor - er subjektive, men detaljerne i, hvad termometeret viser 24 grader Celsius, har objektiv.

På ejendommen er påvirket af, om de data, passeret gennem subjektive opfattelse af den person eller ej, uanset om de er fakta eller antagelser var.

fylde

Fuldstændige oplysninger - en foranstaltning, der angiver omfanget af tilstrækkeligheden af oplysningerne til løsning af et problem. Han er meget relativ, som målt ved hvordan disse oplysninger kan hjælpe med at løse et bestemt problem. Hvis nok information til at træffe den rigtige beslutning - det er komplet. Hvis ikke, så dens anvendelse vil ikke bringe den ønskede effekt.

Jo mere komplet data, jo mere personen er tilgængelige teknik til at løse problemet, jo før han vil være i stand til at vælge den rigtige og løse dit problem. Ufuldstændige oplysninger kan også føre til forkerte beslutninger, konklusioner.

Tænk, kan være vigtigt fuldstændigheden af de oplysninger i enhver situation. Eksempler kan være som følger. På TV viser vejrudsigten, men kun sagt, at udetemperaturen vil blive +25 om eftermiddagen. I denne sag har speakeren ikke sige, om det solrige eller uklar, hvad enten regn. Sådanne oplysninger er upålidelige. På grundlag heraf seeren kan beslutte ikke at tage en paraply og til sidst fanget i regnen.

Det andet eksempel: de studerende fik at vide, at eksamen vil være på tirsdag, men emnet blev ikke navngivet. Sådanne data er heller ikke nok til at løse problemet.

Med henblik på fuldstændigheden af de oplysninger, du har brug for at samle så meget data og filtrere dem, får i sidste ende den mest komplette oplysninger, der kan bruges til opgaven.

pålidelighed

Nøjagtigheden af oplysningerne - hendes loyalitet, usande fakta.

Pålidelige oplysninger er baseret på faktuelle, objektive oplysninger. Fuldstændigheden og nøjagtigheden af oplysninger er indbyrdes forbundne, da ufuldstændige oplysninger kan være unøjagtige. For eksempel, når nogle fortielse af oplysninger af de faktiske omstændigheder er ikke sandt. Dette skyldes pålideligheden af kriterierne:

- fravær af forvridninger, falske og ufuldstændige data.

- taleforståelse (fikseringsproces).

Årsagerne til den manglende pålidelighed af de oplysninger, der kan identificeres som den hyppigst forekommende: forvrængningen er bevidst (oprindeligt fejlfortolkning, forvrængning på grund af støj), og forsætlige - misinformation, fejl i dataene hold, skjuler vigtige detaljer.

aktualitet

Relevansen af information - i hvilket omfang en given tid til de modtagne oplysninger, på det tidspunkt, de indhentede oplysninger.

For eksempel tager alle de samme vejrudsigt. I morgen eller i næste uge vil det være relevant for os, fordi det vil hjælpe med at vælge det rigtige tøj, måske for at justere deres planer. Samtidig, prognosen for i går eller for en uge siden, er irrelevant for os, da det ikke har nogen værdi, fordi oplysningerne skal modtages for sent, ikke af hensyn til tid, vi har.

Men vi skal huske, at, afhængig af de formål, irrelevant for nogle folks oplysninger kan være relevante for den anden. Således videregivelse af kriminalitet i visse situationer kan vejrforhold på dagen for tyveri eller mord være nøglen.

Således egenskaber information - fuldstændighed, relevans og pålidelighed - væsentlige at løse problemet.

nyhed

Oplysningerne bør bringe noget nyt til forståelsen af naturen eller objekt. Det menes, at i henhold til den kun bør betyde information, der kan komme en person til at give oplysninger om noget nyt.

Generelt er det ikke alle forskere acceptere denne ejendom er et must for information. Ejendommen oplysninger bliver nyhed i dette tilfælde, hvis dataene på eventuelle nye undersøgelser, arrangementer, events i verden. For eksempel, resultaterne af de oplysninger valget har nyhedsværdi, men kun for en kort tid.

anvendelighed

Utility eller værdien af de oplysninger vurderes i forhold til de behov, den ene eller den anden af sine forbrugere, problemer, der kan løses med dens hjælp. Nyttig information - den mest værdifulde.

For eksempel, for folk med allergier værdifulde data om sammensætningen af et produkt. For en mægler eller bankmand - den økonomiens tilstand på et givet tidspunkt. Den nøjagtighed, rettidighed, fuldstændighed af oplysningerne - er nøglen til sin nytte, en garanti for, at det kan hjælpe en person kan løse problemet foran dem så hurtigt som muligt.

tilstrækkelig

Tilstrækkelighed - matcher det ventede informationsindholdet matcher det viste objekt eller fænomen. Samlet tilstrækkelighed - et koncept der ligner objektiviteten af oplysningerne og dens pålidelighed.

Som et eksempel, tilstrækkeligheden af oplysningerne. På spørgsmålet om farven på bladene, den ansvarlige - grøn. Hvis svaret er blå, sorte, runde blade, og så videre. E., kan De indhentede oplysninger ikke anses for tilstrækkelig. , Tilstrækkeligheden af de oplysninger Således - det er korrekt, pålidelig svar på dette spørgsmål.

tilgængelighed

Tilgængelighed - evnen til at modtage visse oplysninger, for at gøre det over en række operationer, som omfatter at læse den, redigere og kopiere den til at bruge for at løse de problemer, de nye data.

Grundlæggende eksempler på tilgængelige oplysninger i fylde sit indhold - monografier, undersøgelser, der er beskrevet i bogen data, oplysninger om miljøet.

Til en vis grad, kan vi tale om tilgængeligheden af politiske og økonomiske oplysninger til den brede offentlighed, men at tale om det med fylde er ikke altid rimeligt.

Et andet slående eksempel på tilgængeligheden af oplysninger kunne være en bog skrevet på modersmålet på den person. Men hvis det er trykt på et fremmed sprog, ukendte person, så tilgængeligheden af oplysningerne heri er ikke længere muligt at tale.

fund

Indtil nu, ingen enkelt definition af begrebet information. Hvert område af viden, hver videnskabsmand udvikler hans koncept for dette udtryk. Generelt informationen - er en indikation, der besidder en række specifikke egenskaber.

En komplet information - dette er en af de grundlæggende egenskaber. Sammen med hende også fremhæve relevansen, pålidelighed, tilgængelighed, objektivitet, nytteværdi. Disse egenskaber er meget subjektivt, i nogle tilfælde endda vilkårlig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.