FormationSprog

Den leksikale betydning af ordet "sushi". "Sushi": mening og fortolkning af ordet

Mode på det japanske køkken har længe taget hele verden. Vi bruger ruller, sushi, eksotiske supper og salater med stor glæde, egentlig ikke dykke ned i den historiske baggrund for nogen af deres udseende og i deres oprindelige omgivelser. I mellemtiden, kendskab til det leksikale betydning af ordet "sushi" mange fans måske overraske. Bare fordi moderne forstand det erhvervede for nylig.

Sushi: hvad er sushi, mening og fortolkning af ordet

Den meget måde i Japan til behandling har eksisteret siden oldtiden. Og ikke kun i Japan, men også i nabolandene asiatiske lande, selv om der var iført andre navne. Oprindeligt Men den leksikalske betydning af ordet "sushi" blev reduceret til en metode til konservering og bevaring af fisk og skaldyr, hovedsagelig fisk. Den bogstavelige oversættelse af sushi, i virkeligheden, betyder "syltet (eller bevaret) fiskene." Essensen af teknologi var at små skiver af krydret kroppe (generøst!) Salt og kogte ris. Denne blanding blev lagt først under åget, og en måned og et halvt udjævnet. Under inkubationstiden ved mælkesyregæring af udgangsmaterialet blev dåse. Det kan være sikkert at spise i et år.

Lidt historie

Af den måde, i de traditionelle japanske køkken retter oprindeligt udarbejdet på grund af en sådan fisk og ris, har deltaget i udarbejdelsen, kaster han han blev klistret og erhvervet en yderst ubehagelig lugt. Det er bemærkelsesværdigt, at i første omgang sådan konservering blev opfundet i Sydasien, og Japan kom gennem Kina til Thailand om et århundrede i den syvende. Og i Kina senere denne teknologi blev glemt helt.

Tættere på vor tid

Den anden leksikalske betydning af ordet "sushi" dukkede kun i begyndelsen af det XIX århundrede. Tokyo kok Yohei Hanau gjort en reel revolution i madlavning, opgiver på forhånd marinering skaldyr og begyndte æglæggende dem i kurser i deres rå form. Nu er definitionen af jord - "parabol af rå fisk og ris" en Men ikke alle typer af jord forpligtet til at inkludere fisk. Den kan erstatte fisk og skaldyr, grøntsager og ost. Sommetider fad indeholder en kombination af alle de nævnte ingredienser.

På trods af, at udtrykket refererer til de tvetydige ord "sushi" i den moderne verden opfattes kun som navnet på skålen. På den oprindelige betydning af ordet ikke kan huske, måske, selv den japanske selv. Under alle omstændigheder er de fleste af dem.

Lad os undersøge, hvad angår

Selv at kende den leksikalske betydning af ordet "sushi", mange mennesker henvise til dem alt fra snacks japanske køkken. Og ruller og sushi - alle med samme børste (en sådan holdning til den autentiske parabol kan ses i restauranter, hvor det serveres - næsten overalt). Hvilket ofte irriterer eksperter og mediekultur og japanske køkken. I mellemtiden, husk forskellen er ikke svært overhovedet. Sushi - er en lille klump ris, som er placeret på toppen af et stykke fisk, skaldyr eller ost. Roll - Denne rulle, sin skal er alger, men indeni er der også ris, og andre komponenter i fyldet. Forskellen mellem disse måltider og fremstillingsmetoden. Sushi formet i hånden kun, kræver en speciel bambus måtten til at rulle ruller. Af den måde, takket være skruning sorter af ruller på gange mere end den slags sushi.

De, der er nysgerrige omkring det japanske sprog

Den leksikale betydning af ordet "sushi" og kan variere afhængigt af skrift - men kun hieroglyffer. Hvis vi betragter landet som et fad, det er stavet samme fortegn og det semantiske belastning er den samme, gamle - syltede fisk. Dog kan ordet skrives og to figurer. En af dem læses som "Su", den anden - som en "shi"; i udtalen mellem de dele af talen er en lille pause. I dette tilfælde er betydningen af ord ændrer sig dramatisk. Den første del er oversat som "levetid", og det andet middel "forvaltning". Tilsammen japanerne opfatter sådan skrivning som et ønske om alt godt, lang levetid og rimelig. Nu, i mange japanske restauranter ofte parabol er udpeget på denne måde. Som om det er givet definitionen på menuen og samtidig vise respekt for den besøgende.

Men vestlige menneske er usandsynligt, at være i stand til at lægge mærke til og værdsætte sådanne finesser. Men i de respekt for sig selv restauranter, selv placeret langt fra Japan, er i stigende grad vinder popularitet stavning af "sushi" to tegn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.