FinanserValuta

Valuta Indien - rupees og paise

I det sidste halvandet år jeg bor i nok den mest krydret land i verden - Indien. Det første indtryk af verden husket som nu kom ned straks ved ankomsten i New Delhi varme, tærte tyk luft, slutter den berusende aroma af mango, karry, kokos og forskellige krydderier, og selvfølgelig ufattelig melodiøse indiske tale.

Det første spørgsmål, der konfronteret mig i lufthavnen, var udvekslingen af dollars. Intimideret med historier om, at i de butikker, markeder og i hotellet kun accepterer indisk valuta, men euroen og rublen udveksling er kun mulig i lufthavnen, begyndte jeg at febrilsk søge efter et sted, hvor du kan købe den rupee. Dette sted viste sig at være en regelmæssig udveksling kontor, der, som i den verden, kaldet «Valutaveksling». At bemærke, rupee - Indiens nationale valuta. En rupee er lig med 100 paisa. Og paisa er næsten aldrig brugt. Parterne kan mødes kopek 50 paise. Men for det meste alt her afrundes med lovgivningen i matematik.

Nu ser på fortiden med livserfaring på 1,5 år, jeg ville ikke bytte alle de penge i lufthavnen. Udenlandsk valuta i Indien er let omdannes til en hvilken som helst bank. Hertil kommer, at omregningskursen fastsættes af lufthavnen, let underspillet og til tider uforsigtige rejsende kan bedrage. Det er ikke nødvendigt at tro, hvis du vil sige, at på et tidspunkt lovligt udveksles kun $ 300 Dette er en løgn. I dette tilfælde, for valutaomregning på over tilbud om at betale en lille procentdel af det i lovforslaget ikke er angivet, samt en stor mængde. Hun kom på tværs - Jeg ved med sikkerhed.

Rupee - det eneste lovlige betalingsmiddel i Indien. Dollars vil ikke få andre steder: enhver trendy butik eller i leje scootere, eller endda på markedet. Det er lidt en strafbar handling. Mange hinduer, selv meget rig, har aldrig set en dollar, euro eller rubler. Som en souvenir du villig til at tage landets nationale denominationer. Selvfølgelig, som et tip eller tigger du tager selv de belarussiske harer eller MNT, men som betaling for tjenesteydelser eller varer - kun Rs.

Det mest interessante er, at Indiens valuta er stabil. En lille procentdel af inflationen giver mulighed for en lang tid til at holde rupiah stabil: 1 dollar konto for omkring 50 rupees.

Mange rådes til at holde alle kvitteringer, der bekræfter udveksling procedure. Motivationen kan forklares ved at sige, at på vej tilbage uden disse dokumenter vil ikke blive udvekslet rupees tilbage. Jeg vil ikke benægte det. Måske, i nogle enkelte tilfælde, er det påkrævet, men da jeg forlod tre gange vidder Indien, har jeg aldrig bedt om disse papirer: ingen told, ingen valutaveksling.

En anden juridisk faktum er, at Indiens valuta ikke må forlade de åbne rum i fremstillingslandet. Det synes at være i orden. Jeg hørte det, og fra indianerne, og af turister. Men aldrig set en mand på flyet blev kontrolleret, afgår fra Indien, om fjernelsen af Rs. Hvorfor skulle tjekke det på flyet? Dette er min personlige, rent subjektive dom: alle internationale lufthavnsterminal har toldfri, priserne på varer i disse butikker, der er anført både i dollars og i rupees. Så i dette toldfrie område er stadig muligt at bruge den nationale valuta. Eller underforstået, at den rejsende vil tilbringe hver eneste krone i toldfrie butikker? Lad os sige, mange turister gør det. Men indianerne rejser i udlandet, altid bære en national penge. Så også her ikke alt er klar. Jeg kan sige én ting - i dette lidt usædvanligt for et europæisk land er stabilt religion, regntiden og valutaen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.