FinanserValuta

Valuta Tjekkiet: i går, i dag og i morgen.

Tjekkiet - et lille land med en overraskende intens og rig historie, der gennem hele sin eksistens har spillet en vigtig rolle i den politiske og økonomiske scene i Europa. Og sammen med forløbet af historien om denne tilstand, med sine op og nedture, og ændret sin monetære enheder.

Den første valuta i Tjekkiet, der blev kendt for historikere - er dinar. De var i løbet af det område af staten i X-XI århundreder. Men et lille antal møntanstalter i Europa og den manglende konkurrence blandt dem førte efterhånden til et betydeligt fald i kvaliteten af metallet fra hvilken de støbte dinarer. At miste deres kvalitet, har de mistet meget af evnen til at betale, og endda ændret navnet. De nye mønter, kaldet "braktiaty" var meget tynde og af dårlig kvalitet, så kun brugt som en intern valuta. de var ikke vandre i de øvrige europæiske lande.

Denne indenlandske valuta var i omløb indtil 1300, hvor ved dekret fra Wenceslas II blev gennemført en monetær reform. Det resulterede i fagforeningen distribuerede kontante systemer landsdækkende, forbedre kvaliteten af mønterne og deres forening, samt udseendet af Prag øre. Da den nye penge var meget høj kvalitet, har de kørende i alle europæiske lande og den nye tjekkiske valuta har bragt håndgribelige økonomiske stabilitet i staten.

Lidt senere blev øre erstattet af Flora, som senere skiftede dukater. Frigivelse af denne valuta i Tjekkiet fortsætter den dag i dag, men i dag er det ikke længere er gyldig valuta og souvenirs, mindede dem om historien om penge.

Den berømte Maria Theresa lavet en revolution inden for monetære omsætning af staten og i 1762 den valuta Tjekkiets var ikke metallet, og papir. Kaldet sidste dages regninger "bankotsedule" eller "bankotsetle".

I begyndelsen af det XIX århundrede den tjekkiske valuta er igen metallet - næsten et århundrede betalt gylden eller blot guld i landet. Først i slutningen af det XIX århundrede på scenen er der den velkendte tjekkiske koruna, eksisterer den dag i dag.

Den monetære system og valutaen af Tjekkiet i det XX århundrede.

Navnet på den tjekkiske krone er dybt symbolsk i naturen og er ikke valgt tilfældigt. Udtale navnet på sin valuta, mens tjekkerne sige, og et symbol på kongemagten - kronen. Hendes billede er en traditionel mønter og sedler i landet har været mere end et århundrede.

Indtil 1993, hvor Tjekkoslovakiet delt i to selvstændige stater, på sit område handlet tjekkoslovakiske koruna, som i det væsentlige ikke forskellig fra den allerede eksisterende tjekkisk. Men med sammenbruddet i økonomien, har begge lande blevet tvunget til at skabe nye, deres egne uafhængige valutaer.

Tjekkiet, uden at forsøge særligt "være original", er vendt tilbage til de gode gamle kroner. Med dette i pengeseddel design, er der foretaget nogle ændringer, er de blevet mere levende og farverig. Siden 1993, på forsiden af den tjekkiske krone portrætteret prominente politikere fra forskellige tidsaldre, og på bagsiden af papir penge - de berømte tjekkiske seværdigheder, som i landet en enorm mængde.

I midten af det første årti af det XX århundrede, nogle noter lidt ændret udseende og føler, at alene skyldes sikkerhedsforanstaltninger og modvirke falskmøntnere. Den nye valuta Tjekkiets har flere niveauer af beskyttelse, og er næsten umuligt at forfalske.

Når du har oprettet Den Europæiske Union og fremkomsten af en fælles valuta for alle europæiske lande, kronen, synes at gå i glemmebogen. Men for en bred vifte af politiske og økonomiske årsager, Tjekkiet formået at undgå valuta skift. Ifølge de foreløbige skøn, vil kronen være mindst indtil 2014.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.