HjemlighedKonstruktion

Bygningsløsninger: generelle tekniske forhold, sammensætning, anvendelse, GOST

Til området for tekniske installationer er typisk og velkendt et begreb som morterer. GOST 28013 (godkendt og sat i kraft af staten stroykomiteta №7 USSR i 1989;. Det blev erstattet af den samme standard, der er godkendt af staten Bygge Udvalget af Rusland №30 1998 og trådte i kraft i juli 1999) tolker som et sæt af termer "mørtel mix", "tør mørtel", "løsning" og bestemmer de standardkrav til fælles specifikationer med hensyn til deres forberedelse, transport og modtagelse og kvalitetsindikatorer.

Som en side bemærkning: disse standarder ikke gælder varme- og kemikaliebestandige mørtler.

Hvad er mørtel?

Sammensætningen af løsningen er at komponere og bland grundigt indtil glat komponenter: bindemiddel, fint aggregat og en blanding. Hvis det er nødvendigt, kan specielle additiver der tilsættes til opløsningen. Konventionelt et bindemiddel, hvilket giver en opløsning af elasticitet, virker som cement, gips eller kalk. Filler er typisk sand, en blanding - vand.

Kræver ikke kurere, helt klar til brug efter tilslutning af de nødvendige komponenter er kendt mørtel mørtel. Mørtel blanding kan bestå af de tørre ingredienser, blandet på fabrikken. Denne såkaldte tør mørtel. Hun lukker vand før brug.

Den hærdede masse ligner kunststen, hvor bindemidlet binder sandpartiklerne, hvilket reducerer friktion, omtales som opløsning.

morterer: Generelle specifikationer

Mørtler klassificeres som følger.

Afhængig af bindemidlet i sammensætningen udmærker:

1. Simpel enkelt komponent - cement, kalk eller gips. Som regel angivet ved et forhold på 1: 2, 1: 3, hvor 1 - en del (fraktion) af bindemidlet, det andet nummer - hvor mange stykker af fyldstof tilsættes til en portion af bindemidlet.

2. Kompleks, blandet, multi-komponent. Dette for eksempel cement, kalksten, kalksten, gips, ler og halm, kalk og aske, og andre. Er angivet med tre figurer: den vigtigste bindemiddel, bindemidlet tilsættes et fyldstof.

På andelen af bindemiddel og sand så meget afhænger af. Der mørtel:

1. Normal. Kendetegnet ved et optimalt forhold af bindemiddel og fyldstof.

2. Fatty. Kendetegnet ved et overskud af bindemiddel giver større krympning under installationen, revner (med et tykt lag deposition). Bestemmes ved at nedsænke en pind i en opløsning - fedtblanding indkapsler det med et tykt lag.

3. Lean. Kendetegnet ved en mangel, en lille mængde bindemiddel, næsten ingen krympning, optimalt for foring. Er defineret som følger: ved at nedsænke pinden i en opløsningsblanding ikke klæber til det.

Af egenskaberne af mørtel bindemidler er opdelt i:

- luft - deres størkning forekommer til luft tørre forhold (gips);

- hydrauliske - størkningsstationer processer begynde og fortsætte i luft i et fugtigt miljø, for eksempel i vand (cement).

Afhængig af det anvendte sand, hvad enten konventionel naturlig, bjerg, flod eller letvægts porøs (ekspanderet ler, pimpsten, tuf), der er tunge (fra 1.500 kg / m3 densitet i tør tilstand) og let (op til 1500 kg / m3) mørtler. Kvalitet aggregat direkte indflydelse på stigningen i styrken af det endelige produkt. Sammenlignet med slaggen, blanding af bindemiddel med sand konstruktion uden urenheder (mineralsalte, ler sten indeslutninger) forøger styrken af opløsningen til 40%.

Mængdeforholdet mellem vandet spiller også en væsentlig rolle i fremstillingen af opløsninger: manglen på dets løsning er kendetegnet ved stivhed, et overskud - delaminering, hvorved kvalitative styrkeegenskaber reduceres.

Bekræftelse af, at mørtlen (GOST 28.013-98) fremstillet korrekt i overensstemmelse med de kvalitetsstandarder og det korrekte forhold mellem de ønskede komponenter er dens bearbejdelighed. Bevægelig, plastsammensætning er i stand til at udfylde alle hullerne, komprimeres godt, komprimeret, ikke smuldrer, ikke overvældet, ikke glider langs væggene. Med lave en blanding og tilsætning bindemiddelopløsningen bliver mere sejt, men dette fører til høj krympning under størkningen af byggematerialet og dermed dannelsen af revner.

Komme ind på de tekniske funktioner i mørtel blandinger og opløsninger, er alle parametre styres af de nuværende standarder.

Kvalitative karakteristika for mørtel

Vigtige kvalitetsparametre mørtel rage gennemsnitlig tæthed, evne til at holde vand, mobilitet og aftrækkelighed. Den mindre bindemiddel forbrug på kravene til blandingen, jo bedre. Hvis blandingen har haft tid til at få fat i det eller frigive, er det strengt forbudt at tilføje en blanding. For at opnå de ønskede egenskaber er det vigtigt at korrekt forberede mørtel mix, dispensere, justere materialet i dem. Det bør være cykliske blandere (kontinuerlig-type), tyngdekraft (kraft) handling. I denne tilladelige fejl på op til 2% i forhold til binding, en blanding, tørre additiver, op til 2,5 - i forhold til fyldstoffet. Til vinterforhold, skal opløsningen temperaturen være lig med eller større end 5 ° C Den optimale vandtemperatur sporvidde - 80 ° C.

Afhængig af reglerne for mobilitet identificeret en række mærker af mørtel:

1. PC4 - kendetegnet ved normal mobilitet 1-4 cm påføres vibrere murbrokker ..

2. PK8 - stik mobilitet bygger variationer i intervallet fra 4 til 8 cm relevans for almindelig murbrokker (Hollow sten og mursten) murværk, fliser, installation vægge (stor-blok og stor-panel) ..

3. Pk12 -. Mobilitet for mere end 8 og op til 12 cm anvendes til udlægning af konventionel mursten, puds, vægbeklædning, påfyldning hulrum.

Evnen af frisklavet mørtel til at holde vand - er også en af de vigtigste indikatorer. Kvalitetsresultat in vitro tjener mark på 90% om vinteren, den 95% - om sommeren. På produktionsstedet skal det overstiger 75% af vandbindingskapacitet som bestemt ved laboratoriedata. Jo større tæthed, jo højere vandbestandighed. For fabrikken tørmørtel blander acceptabel fugtindholdet til 0,1% efter vægt.

Med hensyn til aftrækkelighed og medium densitet i forhold til begge indeks kan være nøjagtig til inden for 10%, ikke er højere. Hvis mørtel blanding sattes luftindblandingsmidler additiver i forhold til gennemsnittet falder densitet sats til 6% af den angivne projekt.

Kvalitetsstandarder for løsninger

Den gennemsnitlige tæthed, frostbestandighed, trykstyrke - basiske kvalitetsindikatorer løsninger. Så der er flere mærker, der bestemmer en styrke på aksial kompression: M4, M10, M25, M50, M75, M100, M150, M200.

F10, F15, F25, F35, F50, F75, F100 - mark karakteriserer frost indikatoropløsning som underkastes skiftevis frysning - optøning. Frost indikator har en af største betydning for beton, murværk, puds, i tilfældet med den ydre gips. Alle mærkevarer løsninger overvåges.

Densitet mørtel (GOST 28013) er opdelt i tunge og lette gaffel afvigelser i ydeevne kan ikke være højere end 10% af den angivne projekt. Den sværeste anses den betonblanding. Det bruges, når at lægge fundamentet, opførelsen af stueetagen. Jo højere tæthed, jo stærkere, fastere løsning.

Kvalitetsstandarder stoffer i de løsninger

Da de anvendte stoffer til fremstilling af opløsninger, anvendt cement, kalk, gips råsand, herunder termisk effekt fra slagger, højovnsslagge. Alle disse komponenter, såvel som vand til mørtel, skal opfylde visse krav som data GOST 28013 og kvalitetskrav for hver komponent.

fyldstof

For hver mørtel afhængig af den påtænkte anvendelse kræver en vis fyldstof kræves fugtighed. Således, egnet til efterbehandling mørtel sandkorn med en størrelse på op til 1,25 mm, Soil - 2,5 mm, kan pudsning sandkorn nå 1-2 mm, afsluttende pudsning lag - ikke mere end 1,25 mm (mulig afvigelse til 0,5 vægt-%, men opløsningen bør ikke indeholde mere end 2,5 mm sandkorn). Hvis sand anvendes med aske, bør vægten ikke være is, frosne klumper. I varm tilstand kan bygning sand temperatur ikke overstige 60 ° C. Letvægts mørtel involvere blanding af et bindemiddel med et porøst sand (shungite, vermiculit, ekspanderet ler, perlit, slagger pimpsten, aglonirit, flyveaske og andre). Dekorative mytyh opløsninger fremstillet ud fra kvartssand, krummer rock-korn med en størrelse på op til 2,5 mm (granit, marmor, keramik, carbon, plast). Farve gips facader involverer anvendelse af 2-5 mm granit, glas, keramik, kul, skifer, plast krumme. Farvet cement-mørtel pudsning udføres ved tilsætning til præparatet farvet cement opløsning, naturlige eller syntetiske pigmenter relevante standarder.

kemiske tilsætningsstoffer

Fremstilling af mørtlen ofte involverer tilsætning til deres sammensætning af forskellige forbedrende produktkvalitet kemiske tilsætningsstoffer, der forhindrer delaminering, bidrager til større mobilitet, styrke, forbedre frostbestandighed af blandingen. Denne såkaldte Superplasticizing, blødgørere, stabilisatorer, vand-tilbageholdende, poredannende, accelererer hærdning, retardere, frostvæske, pakninger, gidrofobiliziruyuschie, bakteriedræbende, blæser systemer. De sidste fire er til brug i særlige tilfælde.

Den krævede mængde af kemiske additiver bestemmes af bundterne i laboratoriet. Produceret i overensstemmelse med de standarder, de ikke forårsage ødelæggelse af materialer, korrosive virkninger på de opererede strukturer og bygninger. Klassificeret af type, mærke, de alle har legenden, samt standard betegnelser og specifikationer. Således er en hærdning accelererende additiver indbefatter sulfat natrium (CH GOST 6318, TU 38-10.742) til frostvæske - urinstof (carbamid) (M GOST 2081) i The væskeophobning - carboxymethylcellulose (CMC TU 6-05-386) . En komplet liste over tilsætningsstoffer med de i bilaget til 28013. Standard cementmørtel fremstilles med tilsætning af organiske (mikropenoobrazovateli) og uorganiske (lerarter, kalk, cementovnsstøv, flyveaske osv) blødgørere.

Teknisk kvalitetskontrol

Enterprise, der fremstiller mørtel, der er obligatorisk teknisk kontrol udført ved at dispensere de nødvendige komponenter og den rigtige forberedelse af mørtel. Kontrol udføres en gang pr skift. Mørtel blanding med den samme sammensætning produceret pr skift, skal inddrages. I kontrolgruppen prøver sendes til et laboratorium (valgt i overensstemmelse med GOST 5802) for at bestemme alle de tekniske karakteristika.

Hvis forbrugerne får andre end de i IEC 28013 ydeevne, kvaliteten af produkterne er underlagt kontrol efter aftale mellem producent og forbruger.

Test mørtler udført under laboratorieforhold af producenten, ved hvilken en forbruger kan anmode kontrolprøver mørtel og mørtel. Mørtelblanding frigives efter volumen, tør mørtel - vægt.

Vedrørende egenskaberne af mørtlen evne til delaminering og fastholde væske, og opløsning - ved frost, kontrolleres det i udvælgelsen eller ændring af sammensætning eller karakteristika for løsningskomponenter. Flere produkter er underlagt gennemgang hvert halve år. Hvis i tilfælde af manglende overholdelse checks vil dukke op til den nuværende standard, er hele partiet afvist.

Hvad skal være indeholdt i de dokumenter til varen?

De dokumenter, der tjener som bevis for kvaliteten af produkter og bemyndigede repræsentant på fremstilleren ansvarlig for den tekniske kontrol, skal følgende oplysninger præciseres:

- navn og adresse på fabrikanten, den nøjagtige dato og klokkeslæt for fremstilling af blandingen;

- mærket af opløsning;

- slags et bindemiddel;

- mængden af mobilitet varer;

- navn og mængden af kemiske tilsætningsstoffer;

- en henvisning til standarden, som er en garanti for overholdelse af klar-til-spise produkt tekniske data.

Hvis der anvendes porøse aggregater, yderligere fastsat ved den gennemsnitlige densitet i tør tilstand. Til den tørre blanding en blanding foreskrevne mængde, således at blandingen har erhvervet den ønskede mobilitet. Også dokumenter bør garantere holdbarheden af blandingen i tør tilstand, som beregnes fra datoen for forberedelse forud for udløbet seks måneder.

Transport af mørtel blandinger

Ved transport af mørtel er vigtigt at undgå tab af cement mælk. Tilladte transport gods ad vej, samt spande (tragte) maskiner og på jernbane platforme. I dette tilfælde bør temperaturen kontrolleres transporteret mørtel, som er fastgjort ved at nedsænke teknisk termometer til en dybde på 5 cm.

De tørre mørtel blandinger transporteres til cement lastbil, container eller Pakket til 40 kg (indpakningspapir) og op til 8 kg (plastemballage). I papiret transporterer sække transporteres på træpaller, i polyethylen - ved stabling af poser med en blanding i passende beholdere. Butik blanding i sække er tilladt ved en temperatur på 5 ° C i lukket tørt rum. Efter transport mørtel blanding udledes i blanderen eller et andet fartøj.

Anvendelsen af mørtel

Anvendelsesområde mørtel varieret. Byggeri beton og mørtler til cement bindemiddel som et strukturelt materiale er meget populære i den private og i byggeindustrien i opbygningen af fast bærer baser, horisontale, vertikale, skrå strukturer, konstruktioner, overlapninger, når overhale, reparation, genopbygning og restaurering .

Det menes, at i opførelsen af stenbygninger flow morterer når en fjerdedel af den samlede volumen af strukturen. Mange af os nogensinde har købt kalk, gips, blandede mørtel til pudsning af vægge i lejligheder eller private husholdninger (såkaldt efterbehandling kompositioner). Også, nogen havde til at købe murværk løsninger til montagearbejde, beklædning, sten murværk, ildfast. Nu kan finde på mørtlen byggemarkedet (GOST 28013), besidder overlegne termiske isoleringsegenskaber, lydabsorption, varme og brand modstand.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.