FormationUngdomsuddannelse og skoler

Internationale Røde Bog: dyr. Hvem fører Red Book?

. I begyndelsen af det XX århundrede, den engelske videnskabsmand J. Darrell trækker en analogi: verden - wide web, og hvis det er et lille strejf, det er i bedste fald vil skælve, og i værste fald - et hul vises. Og folk med den tekniske udvikling ryster verden, hvilket skaber et hul i det, som ikke kan forventes at blive lukket. Dette påvirker primært den flora og fauna af planeten: falme forskellige arter af dyr, planter, svampe, eksistensen af mange af dem verdenssamfundet nu kender kun for paleontological udgravninger. Og hvad vil vore efterkommere? De bliver nødt til at studere den tidligere mangfoldighed af dyret verden i billeder i opslagsværker og historiske referencer?

Menneskeheden før eller senere måtte komme til at forstå, at det naturlige miljø skal beskyttes og bevogtet. Resultatet af et forsøg på at bevare flora og fauna var Internationalt Røde Bog. Historien om skabelsen hun er ganske interessant.

Hvordan gjorde Red Book

Allerede fjernt 1902. Paris kongres biologer fra hele verden, den vitale spørgsmål - beskyttelse af fugle. Efter en masse rapporter for første gang der er truffet afgørelse om beskyttelse af planetens biodiversitet og underskrevet den internationale konvention om beskyttelse af fugle, som var stamfader til den moderne røde bog.

Det tog mere end fyrre år. Hele verden er i bedring efter Anden Verdenskrig. 1948, i regi af UNESCO, skabte ikke-statslig organisation - World Conservation Union - IUCN (IUCN). Allerede i 1949, IUCN etablerer en "tilsynsorgan" - Kommissionen om de overlevende arter.

De vigtigste mål

The World Conservation Union har identificeret den vigtigste opgave for overlevende arter af Kommissionen:

 • studere status for sjældne arter af planter, svampe og dyr;
 • identificere arter med høj risiko for udryddelse;
 • udvikle projekter til internationale traktater, konventioner;
 • opstiller lister over truede arter;
 • at tilbyde løsninger til bevarelse af truede arter.

Vi definerede mål og målsætninger, men hvad bliver det næste? Og, som det normalt er tilfældet, blev deres gennemførelse forsinket ... Det har været næsten 20 år. 1963 byder leder af kommissionen Piter Skott en liste over truede dyr, hvis navn - Internationalt Røde Bog. Underudvalgets medlemmer spurgte: "Hvorfor rød?", Hvortil Scott svarede: "Rød - farven på fare, og det betyder, at vi selv kan miste den lille, vi har."

Snart lyseffekten af den første udgave, i to bind, ligesom et skrivebord kalender. Den omfattede 312 arter af fugle og 211 arter af pattedyr. Bogen blev sendt til bestemte modtagere - til forskere og offentlige personer. Skaberne af tome i forvejen forudsat at dyret kan blive ændret, således at opdatere dataene modtagere sende nye ark i stedet for den gamle.

Ændringer og tilføjelser: en kronologi

Indtil 1980 Red Book genoptrykt tre gange: at ændre formatet, øget antal liter, varieret information om, hvilke typer af (4. udgave dukkede genvundet 13 arter), ændret strukturen.

Fra 1988 til 1998. går Internationale Røde Bog - en liste over dyr, kaldet "røde liste over truede arter." I 5 af de lister, der er offentliggjort i 10 år. De er en lignelse Red Book, men har en helt anden format, forskellige klassifikationssystemer. Så listen består af to enheder, som er opdelt i yderligere taxa. Det er interessant, at en af de taxa er de arter, der overlevede i fangenskab.

Som lister, og Den Internationale Røde Bog er IUCN og overvågningscenter World Conservation (Cambridge, UK). I regi af de IUCN tusinde mænd af Kommissionen om sjældne arter, der er involveret i analysen af oplysninger, under hensyntagen til de data og offentliggørelse af bøger. Det er takket være deres arbejde, vi ved, hvilken slags dyr har behov for beskyttelse, og nogle af dem, desværre, vi har aldrig set på vores planet.

udseende

Hvordan Internationalt Røde Bog? Det er ret interessant værk, hvilket er noget der minder om regnbuen: dækning af lyse skarlagen farve, og dele af forskellige farver (rød, sort, hvid, grøn, gul, grå). For mange er det spørgsmålet om, hvor Red Book er gemt. Heldigvis er det et offentligt anliggende, så det kan findes i enhver god bibliotek. Nogle naturelskere foretrækker at have det i min personlige bog arsenal.

Lad os nu tale mere om de enkelte afsnit. Oplysninger om dyrene i den internationale Red Book er traditionelt opdelt i seks dele:

 • uddøde arter;
 • truede og sjældne dyr;
 • arter, der er hurtige forsvinder;
 • knappe arter;
 • mindre kendte arter;
 • Dyr, der ikke behøver beskyttelse.

På grund af dette er det nemt at finde oplysninger om et bestemt dyr.

kodningstyper

Repræsentanter for hver sektion af Red Book har deres egen kodning.

På den sorte sider i folio placeret uddøde dyr (EX) og uddøde dyr i naturen (EW); rød side - sårbare arter (VU) og kritisk truet (CR); Gule sider - truede arter (VN); hvide sider - arter, der er tæt på den sårbare tilstand (NT); grå side - sjældent undersøgt (CD); Grønne Sider - arter med den laveste risiko for at uddø (LC).

Hvilke andre oplysninger omfatter Internationalt Røde Bog? Billeder af dyr. Naturligvis på siderne i bogen ved siden af biologiske data tilgængelige billede denne art (med undtagelse af en uddød dyr, er forekomsten af hvilken genskabt eller grafik, eller bruge computergrafik).

Her er Internationalt Røde Bog. Dyr, der er præsenteret i det er mangfoldige. I forbindelse med de videnskabelige fremskridt oplysninger er konstant opdateret, tilføje nye arter og nogle dyr ændre deres status på grund af miljøforanstaltninger. Og det kan ikke undgå at behage!

Regionale udgaver af Red Book

Taler om Den Internationale Røde Bog, er det værd at bemærke, at det har analoger: for eksempel, Den Internationale Røde Bog Ukraine og Den Internationale Røde Bog Rusland. Dyr, der indeholder oplysninger sådanne publikationer, bor (eller engang boede) i de angivne områder.

Da det viste sig, den regionale udgave af Red Book indeholder mere detaljerede oplysninger om, hvilke typer af, i modsætning til internationale. Dette faktum skyldes det faktum, at regionerne i første omgang fokus på fauna karakteristisk for dette område, at antallet og arten af som er meget forskelligt fra det globalt plan. Derfor er de data, der analyseres mere grundigt og opdateres regelmæssigt.

Regionale bøger er også forskellig fra den internationale version af design, den forbliver uændret kun rød dækning.

Lad os nu fokusere på de mest fremragende eksemplarer af fauna, som er på randen af udryddelse, og er opført som truede.

Internationale Røde Bog Amur tiger (Panthera tigris altaica)

Amur Tiger (Ussuri) på den Røde indikeres hvordan en lille visning (VU) i det nordlige Rusland. Selv 100 år siden, at antallet af dyr tælles i tusinder, men på grund af jagt begyndte befolkningen at falde kraftigt. I dag Amur tiger befolkning er knap 500 personer.

Denne type - en af de få repræsentanter for katten familien, der har tilpasset det barske klima i taiga. Et karakteristisk træk ved denne sub - fem centimeter lag af fedt på maven, som giver dig mulighed for at bære katten overdrevent lave temperaturer.

Internationale Røde Bog: dyr - sneleopard (Panthera uncia)

Sne leopard (Irbis, sneleopard) - en stor kat, der bor i de bjergrige områder i Centralasien. Indtil begyndelsen af det XX århundrede, sne leoparder er et vigtigt led i pelsen handel. Til dato er den sneleopard jagt forbudt, oplysninger om dyret indeholder Internationalt Røde Bog. Sne leoparder er klassificeret som truede arter (EN).

Visayas vortelignende gris (Sus cebifrons)

Visayas vortelignende gris bor i verden, kun på to øer - Panay og Negro (Den filippinske øgruppe). På grund af vilkårlige jagt befolkningstal antal svin til 60 år blev reduceret med så meget som 80%! Siden 1998 Visayas vortelignende gris bevogtning Internationalt Røde Bog. Dyr betragtes truede arter (EN).

Tiger quoll (Dasyurus maculatus)

Quoll (tiger kat) fik sit navn på grund af sin lighed med mår og kat. I dag er denne form for mår bor i to isolerede populationer af den australske kyst (nordlige - Queensland, østlige - fra det sydlige Queensland til Tasmanien). Oplysninger om pungdyr mår indeholder Internationalt Røde Bog. Dyr af denne art har en status tæt på den sårbare situation (NT).

Ferskvandssavfisk (Pristis microdon)

Ferskvandssavfisk (rampe-pristiophorus) - indbygger i kystnære farvande i Stillehavet og Det Indiske Ocean. Den forventede levealder i fangenskab er ikke mere end 7 år. The Red Book pylori har status som "kritisk truet» (CR).

Burmeser nosed Monkey (Rhinopithecus strykeri)

Burmesiske irettesættelse-næse abe (irettesættelse-næse abe Stryker) som en art blev kendt for lærde kun i 2010. Lever denne art af aber udelukkende i det nordlige Burma. Dens navn var på grund af den forrang sin opdager og den usædvanlige struktur i næsen - næseborene af irettesættelse-næse abe dukkede op. På grund af denne anatomiske træk af de burmesiske abe nyser i regn - dråber af vand falder i hendes næse. Allerede i 2012 blev det burmesiske abe opført som truede status - kritisk truet (CR). I dag er der omkring 300 individer Myanmar irettesættelse-næse abe.

Vores nærmeste slægtning - orangutang (Pongo)

Orangutang - store abe træ, strukturen af dens DNA nærmest menneskelige DNA. Afsætte Sumatra og Kalimantan orangutanger (forskellen i størrelse - større Kalimantan). Årsagen til reduktionen af befolkningen - fældning af regnskov (levested for orangutanger) og krybskytteri.

Sumatra orangutang opført som truede status - kritisk truet (CR); Bornean orangutang præsenteret med status "sårbare arter» (VU). Håbet er, at denne type vil fortsætte gennem zoologiske haver og naturreservater.

Caspian (Phoca caspica)

Seal Caspian (Kaspiske Seal) migrere mellem den nordlige del af Det Kaspiske Hav og Uralbjergene. Selv 100 år siden, at antallet af sæler var mere end en million individer, de i dag nummer når knap 100 tusind. Årsager: masse krybskytteri, vandforurening, klimaændringer. Kaspiske sæl er opført i røde bog som en art, der er på randen af udryddelse (EN).

Som konklusion

Manden syntes at være en rimelig skabning, men ikke desto mindre er det tankeløst ødelægger marker, skove, "turn floderne tilbage", at gentage gennem jagt, krybskytteri. Undersøgelsen af en sådan useriøst adfærd - forsvinden arter af flora og fauna.

Rød bog, der kommer ud i lyset, trak offentligheden opmærksom på, hvor meget skade har allerede bragt mennesker det naturlige miljø. Selvfølgelig, nogle former for desværre vil forblive i historiebøgerne, men der er dem, der kan gemmes til fremtidige generationer.

Tak til alle zoologiske parker og reserver, som gør et uvurderligt bidrag til bevarelsen af arter! Men stadig meget at hvert menneske på jorden har bidraget til bevarelse af miljøet, og Red Book regelmæssigt genopfyldes grønne sider.

Jordboerne! Husk, at vi afgørende nødt til at tage sig af planeten, som stadig lider vi endnu værdsætte og holde den natur, der omgiver os, og aldrig et øjeblik glemme, at hver skabning i verden er nødvendigt og vigtigt! Dyr - vores naboer i hele verden, ikke tøj og mad!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.