FormationSprog

Chur - hvad er det? Betydning af ordet "chur"

Vi moderne mennesker, ytre visse ord, har ingen idé om, hvor tæt de forbinder os med ånder forfædre. Dette gælder for en lang række ord og ordforbindelser, imprægneret slavisk mytologi og dyb mening. Historikere og lingvister hævder, at gren af slaverne stadig bruge en masse besværgelse eller magiske ord, der har en hellig betydning. Emnet for vores artikel var den mystiske ord "Chur" fast indtastet vores liv. Hvad betyder det? Og i hvilken forstand er anvendt?

Oldtidens slavisk mytologi

Vore forfædre levede på jorden og modtager næsten alle de gode ting i livet. Det er derfor ikke overraskende, at mange naturfænomener, de tilbad og ofrede til dem i de forskellige helligdage. Nød et særlig ære beskyttende indenlandsk spiritus. Den mest berømte er huset. Han fulgte ordren i huset, kørte over tærsklen til fremmede og tog sig af unge børn. Man mente, at i en ren og gæstfri hjem hus vil altid hjælpe ejerne ikke kun beskyttelse, men også handling. Kan bevare mælken fra prokisaniya ting eller finde vejen tabt. Men når alt i huset på hovedet, det er tegn på vrede brownie på uagtsom ejere. Her er alle medlemmer af husstanden forsøgte at formilde ånden, men ellers ro og fred i familien ikke kan se.

Ud over den velkendte hus-var og andre beskyttende ånder, de boede i badet, i Barnyard, og i huset. Desværre, deres navne er ukendte for moderne mennesker. Men vel at mærke, og er nu henvist til ganske ofte. Hvilken slags guddom, der har bevaret sin betydning gennem tiderne?

Mind dig - er, at "dyret"?

Historikere der er mere end ti sikkerheds spiritus, ikke mindst som er det vel at mærke. Denne guddom blev tilbedt af alle kultivatorer, uden undtagelse, fordi det jord var under jurisdiktion af ånden. Den bogstavelige oversættelse af ordet "Chur" - en "grænse", "grænse" eller "helvede". Det adskiller klart mesterens besiddelse fra resten af en fjendtlig verden. Derfor, i slavisk mytologi, vel at mærke - denne guddom, bevogtning grænser værftet. Denne ånd er konstant omfartsveje jordstykke på kanten og beskytter sine master-jord overgreb fra nabolande eller utilsigtet indblanding af fremmede, der kommer.

Cult af Chura i det gamle slaviske mytologi

Selvfølgelig kan vi ikke sige, at tankerne dig - denne guddom af høj rang, men dens betydning i livet for vores forfædre kan ikke overvurderes. Faktisk på grund af denne ånd, vi troede absolut alle slaver uden undtagelse. Man mente, at dem, der overtræder den beskyttede område churom straks modtage straffen. Det kunne udtrykkes i en pludselig sygdom, misvækst, eller store mængder af problemer, bare kommer ned gerningsmanden.

Til alle så, hvor grænsen af beskyttede jord, slaverne gravede på grænsen et par små parceller på bakker, der omgiver tynde pinde. Fra dette øjeblik territoriet anses beskyttet, og hvis nogen fra naboer ved et uheld rørt en bakke, derefter straks forsøgte at vende tilbage alting til sin oprindelige tilstand.

På nogle dage, den ældste mand i familien gik rundt langs kanten af det område, priste Chura og køre foran ham blev dyrene aflivet. Ofte på jorden grænsen etablerede store sten og hugget logfiler. For at installere dem grave dybe huller, blev de fyldt med korn, vin eller honning. Dette offer var ligesom Churu, og kun i dette tilfælde er det hans pligt at beskytte landet.

Chur: som portrætteret guddom

De Slaverne blev ikke taget til udstyre hedenske ånder menneskelige træk. Derfor er deres udseende er meget fjern lighed med mennesker. Statue Chur lavet af lille træ stub tykkelse med en hånd af en voksen. På toppen af snittet noget som en mands ansigtstræk, så idol placeret ved porten, så han var altid i syne af naboer og forbipasserende.

Nogle sprogforskere hævder, at det var fra denne afgud gik ordene "chok" og udtrykket "en ufølsom drønnert", fordi, på trods af sin lille størrelse, ånden var meget hævngerrig og formidabel vogter af mesterens grænser.

"Chur mig!": Hvad betyder dette udtryk?

I hverdagen vi ofte kalder den antikke gud, ikke at indse handlinger. Døm selv. Når vi lærer noget nyt, der kan skade os, vi ofte ubevidst siger, "Chur mig!" Hvad betyder denne sætning betyder? Hvad ønsker vi at sige, og hvorfor gentage det i forskellige situationer?

Den omstændighed, at slaverne troede Chura ikke kun vogter af grænserne for territorier nær huse, men også en ånd, der kan redde dig fra mange problemer. Derfor, i tilfælde af fare, altid kaldet til at beskytte hans navn. Cherished sætning, kalder ånden, var den velkendte udråb af "Chur mig!" Udtale det, spørger du den ånd at beskytte dig mod den truende fare og lad det ikke ind i dit liv.

Det er overraskende, at århundreder senere efterkommere af de gamle slaver ubevidst henvende sig til troen på forfædre i de mest vanskelige situationer. Dette beviser sproglig version af den kollektive hukommelse af de mennesker, som er udstyret med alle os. Det vil sige, den indeholder de vigtigste oplysninger gør det muligt at redde nationen.

Ordet "også": den betydning og historie forekomst

Ofte, når vi ønsker at sige, at noget er for svært eller umuligt for os, bruger vi ordet "også". Hver forstås, at det yderste sværhedsgrad. Vi kan sige, at dette er den linje, der er blevet krydset. Lingvister kan ikke afgøre, hvor det er i vores sprog ordet. I sig selv er det ikke bærer nogen betydning. Men indtil da, indtil du opdele det i to dele. Så alt øjeblikkeligt faldt på plads. Lad os kontrollere.

Hvis vi siger "Chur" i stedet for den sædvanlige "også", hvilket betyder phraseologism bliver det meget tydeligt. Efter alt, vel at mærke, opfattes som en vis grænsevagt tillader ikke nogen at passere igennem det for udenforstående. Uautoriseret indtrængen er noget utroligt skræmmende, er det utænkeligt handling for den gamle slaver. Derfor er ordet "også" henviser til målingen af overtrædelsen eller nogen handling med en stærk negativ konnotation.

Brug af ord i spillet

Har du nogensinde set, hvordan børnenes spil? "Mig, ikke røre!" "Mig, ikke gå bag mig!" - denne sætning ofte hørt i processen. Og spillet kan være en hvilken som helst, men ordene ændres ikke. Hvad betyder de i dette tilfælde?

Når ordene "vel at mærke" anvendes i denne sammenhæng, har det en afskrækkende forstand. Et barn som at sætte en usynlig grænse og repræsenterer det med et helligt ord, konkluderede han en mundtlig aftale med en anden deltager i spillet, og vidnet her usynligt udfører gammel guddom. Efter recitere sætningen grænse bliver uforgængelige, i tilfælde af manglende overholdelse af betingelserne i spillet straks stopper. Dens betydning er helt tabt.

I dag har vi virkelig tror på noget, der er meget forskellig fra vores forfædre. Vi synes at os klogere og mere oplyst, men i svære stunder vi på en måde vågner op noget gammelt, klar til at opfordre alle de hedenske ånder, som kan hjælpe med absolut enhver situation. Så måske skulle du ikke mister kontakten med forfædrene?

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.