FormationHistorie

Kasimov Khanate historie, territorium, regeringsførelse

Denne offentlige uddannelse, der opstod i det 15. århundrede og varede mere end to hundrede år, er stadig genstand for heftig diskussion, deltagerne af dem er de autoritative historikere. Kasimov Khanate - en virkelig enestående fænomen fra fortiden. Når den opstod? Hvilken status var? Hvad er den rolle, ham i russisk historie? Hvorfor riget "Genghisides" kollapsede? Her er de vigtigste spørgsmål, der er kontroversielle for forskere fra fortiden. Manglen på direkte kilder og mangel på beviser tvinger historikere nominere kun spekulationer om, hvad der var et par århundreder siden Kasimov Khanate. I dag blev dette fænomen ikke undersøgt til det sidste. Lad os prøve at opsummere de vigtigste læringsteorier og analysere, hvad der kunne være historien om Kasimov Khanate.

kernedannelse center

Ovenstående struktur er efterfulgt af attributterne for statehood opstået, ifølge forskerne, i området hvor stammen boede Meshchera. Dens repræsentanter, tale med en af de finsk-ugriske sprog, semi-nomadisk folk. I begyndelsen af det andet årtusinde, det område af stammen invaderet slavisk krivichi. Vi kan ikke sige, at meschertsy var glade for at ubudne gæster, men drive dem fra deres område, de ikke gjorde.

Og krivichi stående på et højere udviklingstrin, så hjælper aboriginal folk til at gøre deres liv mere civiliseret kultur. Men værterne overraskede, da slaverne kan leve længe på ét sted. Meschertsy første gang så hjem oshkurennyh logfiler, hvor man lever var meget mere komfortabel end i stammebåde. Efter et stykke tid, og "indfødte" begyndte at bygge sig selv hytte i lighed Krivichy. Og stadig havde at fodre landbrug, såvel som beskæftiger sig med keramik, og smed. Intet af dette undsluppet opmærksomhed af ejerne. I sidste ende, to familier podruzhatsya og rock sammen. Deres blod er blandet, på Aboriginal træde i baggrunden hedenske skikke, sprog og kultur. De vil omfatte alle de "avancerede" for at nå de slaver og leve af deres eksempel.

Gorodets Meshchersky

År senere meschertsy krivichi og vil blive integreret. Deres landsby er omdannet til en social-territorial samfund med et smukt navn Gorodets Meshchersky. Det var dengang, og der var Kasimov Khanate. Territorial forlig var nær det sted, hvor floden strømmet ind i Oka Babenka.

Ifølge nogle kilder, i midten af det 12. århundrede, Gorodets Meshchersky besøgte Grand Prince Yuri Dolgoruky. Han tog derefter sig af at styrke grænserne i det gamle Rusland, og at sikre, at afviklingen af slaverne Krivichy og en bekvem beliggenhed, Gorodets Meshchersky beordret til at blive til en fæstning.

Det var i 1152, og officielt det menes, at byen blev grundlagt på et tidspunkt. Forliget blev beskyttet af et plankeværk, en voldgrav og en jordovn vold. Så Gorodets Meshchersky blev den vigtigste vogter af Suzdal-Vladimir fyrstedømme. Afregning strengt klare de opgaver, indtil i 1376 kom ikke til Rusland de mongolske-tatarerne. Fjenden har plyndret og sat ild til Gorodets Meshchersky.

ny by

Men efter et stykke tid de overlevende fra invasionen meschertsam formået at genopbygge byen, men i et andet sted. Nu forliget (som senere har fået et andet navn - Ny Nizovoy by) ligger mellem to store kløfter, som var fra den vestlige og østlige sider af uovervindelige hindringer for fjenden. Fra nord blev byen kantede uigennemtrængelige skove, og fra syd - floden med en høj bjergrige kyst. For at styrke beskyttelsen af de voldene blev installeret på alle sider, på toppen af, som stiger en trævæg. Processen med opførelsen af en ny græs-rødder i byen blev gennemført under regeringstid af Prins Dmitry Donskoy af Moskva og Prins Vasili. Begge holdt russisk jordfordeling politik, og snart en ny løsning meschertsev og Krivichy, fastslog, at Alexander Ukovich Prince, blev en del af fyrstendømmet Moskva. Og New Nizovoy byen, som før, udført grænserne for forsvar funktion, fordi nabolaget var en magtfuld Kazan Khanate, som under regeringstid af Ivan IV blev en del af Rusland.

Politik Kazan herskere

Den effekt af Kazan riget skiftevis gik fra hånd til hånd af forskellige klaner. En af de sønner det regerende dynasti hedder Mahmutek for at få tronen tog livet af sin far og bror.

Hans to yngre brødre (og Qasim Yakub), for at undslippe, blev tvunget til at flygte fra sit hjemland khanatet. Pludselig, de befandt sig i Moskva fyrstendømme, som spurgte prinsen Basil II beskyttelse og asyl. Men den russiske hersker i midten af det 15. århundrede ikke ønsker at gå til en åben konfrontation med herskerne i Kazan. I sommeren 1445 mistede Vasiliy Temny i slag nær Suzdal afkom Khan Ulu-Muhammed. Og prinsen af Moskva, sammen med sin fætter dukkede op, mens i fangenskab. Men efter et par måneder af Vasily II blev frigivet til store løsepenge. Russisk lineal blev tvunget til at slutte af med Ulu-Mohammed kontrakt på tabsgivende vilkår. Prince har lovet at tage en masse tatarer, kom fra en adelig familie, og at bestemme fyrstedømme Moskva "til fodring." Naturligvis det russiske folk er harm over, at de fremmede bliver nødt til at indeholde. Men når sønner Kazan Khan kom til at spørge Basil Mørk protektion, han var glad for den vending, begivenhederne. Og Sønner Ulu-Muhammed virkelig tjent regelmæssigt. Prins Kasim hjulpet i kampen mod Dmitry Shemyaka, han tog også den side af russiske militære kampagner mod Khans af Den Gyldne Horde. For tapperhed, mod og hengivenhed til Basil II gav Qasim arv, som var centrum for Gorodets Meshchersky. Så på grænsen af moskusænder dannede Kasimov Khanate (tid for oprindelse - 1452), til at operere som var en af de yngre sønner Khan Ulu-Muhammed.

Men nogle historikere har tendens til at tro, at tartarerne dukkede op på Mescherskaya jorden, inden det blev givet til forvaltningen af Kashima. Dette, i særdeleshed, taler om repræsentanter for den fyrstelige familie Shira. Ifølge legenden, de forlod denne jord svækket Den Gyldne Horde, og flyttet til en ny bopæl, som er geografisk placeret i nærheden af bredden af floderne Oka og CNA. Og en af de prinser af Shira besluttet at slå sig ned i Mescherskaya jord og endda til kristendommen, fik et nyt navn - Michael. Nogle forskere mener, at han var stamfader til prinserne Meshchersky. Men om det var faktisk ukendt.

Qasim kongerige

Selv under regeringstid af Kashima betroet ham den masse Gorodets Meshchersky blev omdøbt. Han fik navnet på byen Kasimov og Kashima City. Efter søn af Khan Ulu Muhammad døde, blev hovedstaden i den tidligere bosættelse og Meshcherov Krivichy kaldet Kasimov. Men efter et par år med afvikling "forvandlet" af historikere i Kasimov Khanate (rige). Når dannet, denne regering enhed, som var baseret på den gamle Rus, det begyndte at dukke majestætiske bygninger af muslimsk arkitektur.

kultur

Det skal understreges, at det ikke kun den unikke historie Kasimov Khanate, men også dets kultur.

I anden halvdel af det 15. århundrede, har arkitekter bygget et sandt mesterværk af arkitektur - sten moské med en minaret, som er blevet bevaret, hvis ikke i den oprindelige version, til i dag. Og i dag, du kan klatre minareten og se den maleriske karakter af Ryazan regionen fra en fugl flugt. Dome er en massiv struktur med åben balkon og sten vindeltrappe. På balkonen er der en legeplads, klatring, som Mullah opfordrede borgerne til at bede. Men området på balkonen af tårnet fungerede også som et sted, hvor chefer inspicerede tropperne. Ikke langt fra moskeen er mausoleum af Khan Shah Ali (Tekie), bygget af hvide sten.

Tilstrækkeligt bemærkelsesværdige spørgsmål om, hvorvidt slået i arv af den yngste søn af Ulu-Muhammed metal penge. Hvad kunne vel være historie siger eksperter. I hvert fald indtil det 16. århundrede. Men numismatists tvivl om, at mønten Kasimov Khanate eksisteret i princippet. under købmanden N. Shishkin i hans litterære værk, skrev imidlertid han, at han var heldig at holde i hånden metal penge midten af det 16. århundrede. Mønten købmand oplevede arabiske inskriptioner, som kan oversættes som: "Shah Ali / konge Kasimov, året 1553". Men numismatists sikker Shishkin fik en falsk, fordi en sådan form, at de Tatar mønter var uacceptabel. Rigtige Penge pegede herskerens navn, sted og udgivelsesår.

Selvfølgelig, dannelsen af Kasimov Khanate - en multi-trins proces, hvor interesserede fremtrædende historikere og forfattere. For eksempel historien om den russiske stat arv undersøgt i detaljer i anden halvdel af det 19. århundrede videnskabsmand B. Velyaminov - korn. Resultatet af hans forskning var de fire-volumen "Undersøgelse af Kasimov konger og fyrster." Writer Vladimir Soloviev i samme 19. århundrede, udgivet en roman, "Kasimov brud." Nå, et par år senere købmanden N. Shishkin, der boede på det område af Mescherskaya jord, skrev en bog, hvor detaljerne og detaljerne beskrev, hvordan det var Kasimov Khanate uddannelse.

Rolle i Ruslands historie

En eller anden måde, men det område, som i oldtiden var der en løsning Krivichy og Meshcherov blev for russisk strategisk stater masse endnu under regeringstid Yuriya Dolgorukova. Et århundrede senere, har det udviklet sig til en kulturel og politisk henseende Kasimov Khanate. 1445-1552 år var den mest betydningsfulde i historien for ham. Det hele begyndte med Ulu-Muhammed, som hjalp Basil Mørk genvinde tronen, gået tabt som følge af opstanden. Dmitry Shemyaka blev væltet. Og i taknemmelighed for den hjælp fyrste Moskva giver Meshcherskaya jord besiddelse Qasim.

Og han tjente Vasily Mørk trofast deltager i militære slag på siden af den russiske stat. Så Kasimov Khanate, hvis herskere fortsatte politik hans yngste søn Ulu-Muhammed efter hans død, var en reel højborg i det gamle Rusland.

Shahghali

Især i denne forbindelse skal det bemærkes, berettigelsen af Khan Shah Ali. Allerede som dreng blev han involveret i en indviklet politisk spil, hvor Kazan tager skiftevis den side af storhertugdømmet Moskva, den Krim-khanatet. Shahghali gentagne gange blev hersker over kongeriget Kazan, men hver gang blev styrtet (i et tilfælde, på initiativ af Ivan IV). Til sidst vil han få Kasimov Khanate (hovedstaden - byen Qasim).

I 1552-m-Ali Shah sammen med sin hær hjalp han Ivanu Groznomu at erobre Kazan.

Bemærkelsesværdig forhold af den fremtidige hersker over Qasim Khanate og Suimbeki skønhed, der var enke efter den afdøde khan of Kazan. Pigen kunne ikke lide den korte og stout Shahghali, men Ivan IV havde til hensigt at gifte sig med et par i at uanset omkostningerne, og realisere deres drømme. Men den lykke af ægteskabet eller Suimbeki eller Shah-Ali bragte ikke. Smukke enke levede hele sit liv, som en fugl i et bur, uden at forlade Kasimov Palace og Khan altid tynget af, at hans kone var væmmes.

Kunststykke af våben Kasimov Khan beundret af mange russiske mænd. Shahghali hjulpet undertrykke opstanden i Kazan i 1554, og derefter deltog i slaget ved Vyborg med svenskerne, og derefter gik til den militære kampagne mod Livonia. Og i 1562 kæmpede han på den russiske side mod den polske kong Sigismund, i denne militære operation Shah erobrede Polotsk. Et år senere, kongen befalet at gå til Khan Litauen. I denne kampagne ledsaget Shah-Ali herre Ivan Wolski.

En eller anden måde, men det Tatar krigsherre hjulpet betydeligt udvide grænserne for den russiske stat. En stor, om det var Kasimov Khanate? Det besatte område af arven bestod af, ud over hovedstaden, flere len fra den formelle autonomi, som omfatter: Temnikov, ENKA, Shack, Kadom.

Med hensyn til etnicitet, var "rige", repræsenteret ved tre grupper: Mordovians, Kasimovskoye tatarer og tatarer-Mishars. Så siger etnografer, historikere, der længe har studeret fænomenet kaldes Kasimov Khanate. Det sprog de taler dens indbyggere? På en af Tandsten dialekter med elementer Mishar adverbier.

Ali Shah døde i 1567, og det hersker krop blev begravet i mausoleum Kasimov.

Adskillige århundreder senere historikeren V. Velyaminov - Zernov skrev, at der ud over Khan, ligene er Tekie hans ægtefælle Bulak-Shal og Suimbek og flere slægtninge.

Efterfølgeren til Shah-Ali

Hvem så kom ind i besiddelse af Kasimov Khanate? Historiske beskrivelser viser, at denne skæbne blev tildelt en fjern slægtning til Shah-Ali, og på samme tid oldebarn af Akhmat Khan af den Gyldne Horde. Han blev kaldt Sain-Bulat. Ledelse Mescherskaya jord han betroet sig Ivan Grozny. Og den nye ejer af Kasimov Khanate begyndte at hjælpe den russiske zar at erobre nyt territorium.

I 1573, blev Khan døbt i den ortodokse kirke og tog navnet Simeon. Efter at Ivan IV havde taget fra Sain-Bulat Meshchersky kant, men forlod ham titlen. To år senere, den Grusomme uventet erklærede Simeon Bekbulatovich "zar og Grand Prince of All Rusland." Naturligvis alt dette viste sig at være en almindelig rekvisitter: Ivan IV for noget ville ikke give op tronen. Et par måneder senere den Grusomme frataget Khan af den store titel, men i stedet gives til besiddelse af arven af Tver. Men hvad Kasimov Khanate? Besat område af dette, fra synspunkt af repræsentanter for Tatar aristokrati, autonomi, siden det 16. århundrede gradvist aftager. Alle på grund af det faktum, at opgaven med den muslimske vasal Rusland blev gennemført allerede tre fjerdedele, og Ivan Vi er ikke længere ses i riget, baseret yngste søn af Ulu-Muhammed, store perspektiver.

Kongeriget Time of Troubles

Når tronen i Rusland, forsøgte at gribe den False Dmitry II, i Mescherskaya grundregler Khan kasakhiske dynasti Uraz-Mohammed. Det gav ham en len i 1600. Boris Godunov selv. Når i Rusland nastupiliSmutnye gange, Khan indrømmede i "Tushino tyv" af den nuværende regent. Uraz-Mohammed flyttet til Tushino. Til dette handle kongen Vasiliy Shuysky belejret kapital Kasimov Khanate. Den svindler blev tvunget til at flygte, og efterfølgende dukkede op i Kaluga. Snart kasakhiske Khan efterlader også grænserne for deres arv, og er først i lejren af den polske konge, og derefter gik til Kaluga, opholder sig på retten i Sigismund III. Som søn af herskeren af Kasimov rige på det tidspunkt var også i Kaluga. Og efter et stykke tid afkommet Uraz-Muhammed sagde False Dmitry II, som Khan ønsker at forråde ham. Som et resultat, Tushino tyv lokkede Uraz-Mohammed at jage, og derefter dræbt ham. Men snart samme skæbne overgå bedrager, der vil dø i hænderne på den nogai Prins Peter Urusova.

Meschera i det 17. århundrede

I den første halvdel af det 17. århundrede overtog tronen i Kasimov Araslan Aleevich, der først tjente i Anden milits krigsherre og befalede tandsten hær på Vologda-floden. I løbet af sin regeringstid, har Moskva blevet stadig blande sig i interne anliggender i khanatet. Russiske guvernører konge begyndte snart at afgøre tvister mellem repræsentanter for Tatar adel. Gunstige forudgående tandem (Kasimov Khanate og Rusland) under regeringstid af Mikhail Romanov er forældet næsten et hundrede procent.

Men det skal understreges, at indtil 20'erne i det 17. århundrede tatarerne fortsatte med at deltage aktivt på siden af det moskovitiske suveræne i militære kampagner mod litauere, polakker, og "russiske Likhodeev". Så bevogtet grænsen til Rusland fra truslen om angreb fra Krim-tatarer. Efter døden af Meshchersky Araslana jord gik Aleevicha ind på sit kontor unge søn Seyid-Burhan. Men myndighederne i repræsentanten for den sibiriske dynasti var minimal. Kasimov Khanate, hvis økonomi er i virkeligheden viste sig at være i hænderne på Moscow State blev en af de vigtigste kilder genopbygge den russiske statskasse. Men en mindre hersker fik lov til at kommunikere med udenlandske handlende og ambassadører. Som voksen Seid-Burhan vedtaget ortodoksi blive Basil Araslanovichem. Kasimov han forblev guvernør, selv om det vil afhænge meget lidt. Seid-Burhan døde i 1679.

solnedgang kongerige

Den sidste hersker over landet blev Meshcherskys Fatima Sultan (gift med Khan Araslana Aleevicha). At være en midaldrende, hun var på tronen kun 2 år, og dens guvernør også var en formel. Dens omtrentlige berøvet livet. Årsagen til mordet var, at linealen ønskede at konvertere til ortodoksi.

Kasimov Khanate, hvis område efter død Fatima Sultan endelig kom under kontrol af Moskva prinser, ophørte med at eksistere i 1681. Så Meshcherskys jord besøgte zar Peter I, som tillod hans "poteshniku" - klovn Balakirev - "kasinovskim Khan" kaldet Senere, kejserinde Catherine Jeg gav Kasimov i forvaltningen en af hans fortrolige.

Det træ Kasimov gentagne gange tilfælde af brand, som påvirker primært den historiske udseende af byen. Kun i slutningen af det 18. århundrede blev det stenen takket være indsatsen fra arkitekt I. Gagina. Moderne Kasimov, der ligger i Ryazan regionen, er et sted for koncentration af turister fra hele Rusland.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.