Nyheder og SamfundFilosofi

Subjektivistiske skole i sociologi: Lavrov metode

Med hensyn til den subjektive tilgang i sociologi for den enkelte er den eneste sande målestok for historiske udvikling, fremskridt i samfundet, og det er linket til hele det sociale proces. Disse ideer blev først fremsat af P. L. Lavrovym, der udviklede teorien om samfundet som helhed, retning af dens udvikling og lovene i funktion. Lavrov metode er at overveje alle disse fænomener fra perspektivet af den enkelte. Emnet - det er hvad der er vigtigst at forstå verden. Sidstnævnte er repræsenteret som følge af menneskelige måder at vide, der bærer emnet selv.

fundamentals

Subjektiv metode blev udviklet primært Lavrovym P. L. og Mihaylovskim N. K. Denne teori indeholder flere komponenter:

  • subjektive metode i sociologi, dens begrundelse, dens definition på grundlag af et naturvidenskabeligt fag;
  • identificere determinanter for udviklingen af samfundet;
  • form for se på årsagerne og kriterier for sociale fremskridt;
  • personlighed, sin rolle i historien.

Begrundelse subjektive metode

Objektive metoder til viden iboende i naturvidenskab, mens sociologien skal bruge den subjektive tilgang. Fra dette perspektiv, Lavrov metode bestemmes i forgrunden en person, ikke en gruppe eller klasse. At det fungerer i et samfund præget af subjektive determinanter, snarere end eksterne faktorer. Således kan identiteten ikke erkendes af andre end et emne ved hjælp princip empati. Det betyder, at observatøren kan sætte dig selv i position den observerede, at identificere sig med ham, og dermed til at forstå og lære.

Udviklingen af samfundet og kriterierne for sociale fremskridt

Subjektiv metode i sociologi Lavrov og Mihajlovskij sætter personen i centrum af samfundet. Derfor den nyeste forløber som det udvikler personligheden i de moralske, mentale og fysiske plan. offentlige mål kan kun nås gennem den enkelte, som under alle omstændigheder ikke bør blive absorberet af samfundet. Således metoden i sociologi Lavrov sætter i forgrunden studiet af relationer mellem mennesker, søgen efter årsagerne til et sådant samarbejde som den eneste metode til at studere historie menneskeheden.

Personlighed som den drivende kraft i historien

Hvordan en person bliver en motor for sociale fremskridt og den dommer over menneskehedens historie? Kritisk tænkning - dette svar giver en subjektiv metode Lavrov. Personlighed, i stand til kritisk tænkning, er de motorer af civilisation. De er en minoritet i samfundet, mens andre mennesker er nødt til at skabe betingelser for deres eksistens. Kritisk tænkning mindretal definerer den moralske retning af samfundet. Disse personer må ikke bringes til tavshed og undertrykt, ellers samfundet simpelthen omkomme. Således bør de vigtigste mål for den sociale udvikling bliver selvrealiseret personen, udvikling af individualitet og kritisk tænkning. Derfor er udviklingen af samfund er præget af etableringen af relationer mellem mennesker, der bidrager til udviklingen af personligheden i alle dens manifestationer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.