Nyheder og SamfundNatur

Artikel er for dem, der er interesseret i den forventede levealder muldvarp og andre vigtige fakta i forbindelse med dyret

Alle kender til dyret, som kaldes en muldvarp. I den tidlige barndom børn lære om det fra et eventyr om Tommelise. Men spørgsmålet om, hvad der er den forventede levetid for en muldvarp, forårsager de fleste mennesker forvirring.

Hvor mange år lever muldvarp

Og virkelig, hvad er levetiden af en muldvarp? Det viser sig, at de fleste af disse dyr dør i fire eller endog fem år efter sin fødsel. Med mindre, selvfølgelig, er det stadig ikke havde spist væsel, mår, ræv, musvåge, ugle eller ugle. Og nogle gange bliver det ligesom dette så rolig og selv langsom din lille pattedyr til frokost pårørende.

Hvor mærkeligt det end kan lyde, men de modermærker er ekstremt stridbar og trættekær, de simpelthen hidse op tilfældige "gæster", fik på deres site. Fighting er næsten altid ende med døden af en af de kandidater. Og vinderen som en præmie falder "heldig billet" i form af muligheder for at spise besejret. Det er sådan en grim djævel som kannibalisme, viser det sig, er iboende i mol.

Det afhænger af længden af mol liv og fra forskellige sygdomme. Udover piroplasmose og tularæmi, en trussel mod dem er indvoldsorm, tæger, lopper.

Ugunstige vejrforhold og deres indvirkning på den forventede levetid for en muldvarp

Den sværeste tid på året for de fleste dyr er vinter. Muldvarpe i denne forstand er ingen undtagelse. Og i de sneklædte kolde vinter, når jorden er frosset dybt, en masse af dem dør. Så at vejret kan have en indvirkning på, hvor mange liv muldvarp.

Tørke disse dyr lider også stærkt. Men vand er ikke bange, og nogle gange endda krydse små vandløb. på bredden af reservoirer, folk ofte finde otnorki - fra landet med de udgange, der er afskåret fra kysten, og derefter fortsætte på den anden side.

Sultestrejke til dødelig muldvarp

På hvor mange liv muldvarp påvirker foderstoffer. Det viser sig, maden er fordøjet det i fire timer, så det er ofte nødvendigt at "podzapravlyatsya". Selv korte fastende fra fjorten til sytten tidspunkter, kan resultere i dødsfald.

Og hvem ved hvad de skal spise muldvarp i naturen? Mange tror, at denne lille dyr elsker rødder, så det er et skadedyr af haver, ødelægger afgrøder. Faktisk, modermærker - rovdyr. Deres kost består hovedsageligt af hvirvelløse dyr: orme, snegle, snegle, larver og pupper af insekter, bænkebidere, tusindben. Kormozhku per mol kan spise toogtyve gram mad om dagen samt - op til tres gram.

At fange regnorme mol bryde gennem de underjordiske tunneler fodring specielle, de er tilfredse med de fælder. Regnorme, som tiltrækker en særlig moskus disse insektædende "jægere" - lugtende lokkemad, kravle til duften og blive byttet af mol.

Det sker, at en muldvarp kan spise musen, firben eller frø. Men det kan kun ske, hvis den fine lille dyr, uanset grunden, er immobiliseret.

Så du skal ikke argumentere for, at de mol spiste hele afgrøden i haven eller i sommerhuset. Snarere, skadevirkningerne af dem på grund af underjordiske passager gravet, hvilket naturligvis, ødelægger mange af de planter, og på grund af jordskred, der vises i færd med at grave.

Som vinter mol

Det viser sig, at disse dyr ikke dvale. Selv de koldeste vintre i karakter af en muldvarp er i vågen tilstand - sult er ikke min tante, som de siger. Gravende i sneen, ser det for klynger af overvintrende insekter, som udgør hans aftensmad. Udkig efter bytte og en muldvarp under jorden, grave i jorden til en dybde, hvor det er i nepromorzshem tilstand.

Også gøre disse gnavere selv og reserver. Indsamling regnorme, som han ikke var i stand til at spise i et møde, muldvarpen bider igennem deres hoveder, og dermed lamme hvirvelløse. Som krævet sparsommeligt udlejeren fylder maven med fødevarer fra deres placeringer.

Udseende og den fysiologiske struktur af mol

Interessante funktioner i disse underjordiske dyr, de er:

  • øjne;
  • uld;
  • forben;
  • skelet.

øjne

Det menes, at modermærker er ingen organer syne. Faktisk øjne dyrene er kun på det europæiske muldvarp, for eksempel, de er ekstremt lille. Størrelsen af et knappenålshoved, de er skjult i pelsen. Desuden øjet selv er kun hak fra en halv millimeter til en millimeter i længden. Dyret kan kun se lys, næsten uden at skelne objekter.

Og kaukasisk muldvarp øjne er lukkede, og alle læderagtig film. Underground i mørket virkelig noget, og der er intet at se på, men jorden ikke falder ind i øjet.

Kropsbehåring dæksel

Hele lille dyr dækket med bløde fløjlsagtig sort shorstkoy der på maven lidt lysere. Lejlighedsvis findes i naturen modermærker Hvid med fløde markeringer, grå eller brune med forskellige nuancer af denne farve.

pels lur i en muldvarp er rettet opad og er let at ændre retningen af fremad eller bagud. Dette gør det muligt for lille dyr til at bevæge sig i alle retninger. Hertil kommer, at dyrets hale hår er organ for berøring, takket være ham, bevæger han under jorden, ikke kun fremad, men også bagud.

Strukturen af benene og skelettet i et mol

Forpoter dyr vendte vrangen ud, palmer udad - så det er bedst at grave under jorden. Ligesom en miniature saperskimi skovle, muldvarp baner de underjordiske tunneler, banker tilbage jorden. Fingers dyr dækket med en tyk hud og slutter med enorme kløer flade.

Funktioner af strukturen af skelettet og forpoter er således, at muldvarpen er bekvemt at bevæge sig inden i underjordiske passage. Men på overfladen af dyrene er klodset. Flyt dem meget vanskelig, fordi de kravler og ikke gå ligesom andre dyr.

reproduktion af mol

dyr Parringen sker i marts og april. Den kvindelige bærer eftertiden fra 35 til 40 dage, hvorefter lyset vises fra tre til ni nøgne, blinde, helt hjælpeløse babyer, der vejer ikke mere end tre gram!

Oftest i hunnerne er kun én kuld i løbet af året. Men 25 procent af voksne kvinder kan producere afkom og den anden sommer.

Småbørn vokser meget hurtigt, indhente med en sats på voksne skal måneders alderen. Og efter en måned og et halvt efter fødslen af unge dyr adskilt fra deres forældre, at finde et sted fri for muldvarpe. Normalt teenagere er på vej væk fra moderen til stedet, som ligger i en radius af to meter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.