Nyheder og SamfundNatur

Cryptocoryne aponogetifolia: beskrivelse, oprindelse, indhold

En af de smukke akvarium er Cryptocoryne aponogetifolia afgrøder tilhører familien Araceae. Denne fordringsløs plante med held kan dyrkes selv en nybegynder. Det er nok til at vide nogle af funktionerne i pleje.

beskrivelse

Der er flere arter af Cryptocoryne. Aponogetenolistnaya - den mest fremtrædende repræsentant for denne art. På en lige stilk anbragt lange, smalle blade med spids, med en tydelig central vene. Bølgeplader overflade relief, ru, grøn. Den øverste del af det mørkere, og bunden - er lysere. Bredden af bladet ikke overstiger 4 cm, kan længden være 50-70 cm, og i det naturlige miljø - 1 meter. Rødbrune stilke er omtrent halvdelen af længden af pladen.

Det ser helt usædvanligt blomst af denne plante. Cryptocoryne aponogetifolia under blomstring udstøder rørlængde fra 7 til 17 cm med en smal tilspidsning plade magenta. En plante kan dannes af hunblomster 6-8 og 70 mænd. Men i fangenskab det sker sjældent.

levested

Homeland af anlægget - Filippinerne, hvor vandet i hurtigt strømmende floder det vokser i en dybde af to meter, men foretrækker skygge områder. I sådanne steder, dannede hele krat krypter. Jeg fandt det på godt solbeskinnede rum. Anlægget er vidt udbredt i farvande af øen Sri Lanka, Sydøstasien og det indiske subkontinent.

pleje Egenskaber

Til dyrkning i kunstig lukket vandsystem fuldstændigt indrettet cryptocoryne aponogetifolia. Især planter kræver blot, at de almindelige betingelser for frihedsberøvelse, som bør være maksimalt tæt på naturlig.

I betragtning af, at den voksne planten når en højde på 50 cm eller mere, skal det plantes i et stort volumen, store og høje akvarium, er det bedst alene. Cryptocoryne vokser hurtigt, og det kræver en masse plads. Anbefalet landing sted langs de bageste eller sidevæggene af tanken. Af stor betydning er at opretholde stabiliteten af det vandige medium, dvs.. A. Til eventuelle pludselige ændringer i planten reagerer meget følsomt.

krav Vand

Cryptocoryne aponogetifolia (usteriana eller, som det kaldes) i naturen vokser i tropiske farvande, derfor har særlige krav til vandet. Dens temperatur skal være mindst 24 ⁰S. Ellers kan det medføre løvfald og deformation af unge planter. Særlig opmærksomhed skal rettes mod surhedsgrad vand. Den anbefalede pH er 6,8 enheder, og den foretrukne stivhed - fra 8 til 16. Anlægget i sig selv har evnen til at øge surhedsgraden i vandet, så du har brug for en ansvarlig tilgang til spørgsmålet om naboskab - nogle typer af akvarieplanter kan ikke tåle sure miljø og dø.

Vant til noget Vand indikatorer Cryptocoryne aponogetifolia meget smertefulde overfører det gynger. Derfor er du nødt til at udskifte vandet for en tilsvarende i alle henseender, ikke mere end en fjerdedel af den samlede mængde, og gøre det så lidt som muligt (ikke mere end to gange om måneden). For at sikre akkumulering af kuldioxid i vand er sat vasketøj blæse det med luft.

jorden

Givet den stærke rodsystem krypter, er det vigtigt at basisovertræk er mindst 8 cm. Dens sammensætning er også værd at overveje at plante følte positivt og fuldt ud at udvikle. Det er bedst egnet til det grundlæggende i jord blanding af floden sand og småsten. Ved plantning planterne ved rødderne kan sætte stykker af ler, tørv eller kul.

Ganske krævende temperatur cryptocoryne aponogetifolia jord, oprindelsen som er knyttet til troperne. Dette indeks skal falde sammen med vandets temperatur. For at sikre disse forhold, bruger en række forskellige foranstaltninger. Udligne temperaturen af substratet og det flydende medium i akvariet hjælp bottom varmeapparater, som er installeret på bunden af beholderen. Det er ønskeligt at anbringe beholderen under det isolerende materiale for at undgå varmetab.

fodring

På trods af den oversøisk oprindelse, som har Cryptocoryne aponogetifolia, dens indhold er ikke meget anderledes fra andre medlemmer af akvariet flora. Den reagerer også godt til befrugtning, så en høj koncentration af organiske forbindelser er meget positiv effekt på plantens udvikling. Men kompleks gødning nødt til at gøre omhyggeligt. Dette gøres bedst én gang om ugen i minimum dosering - ikke mere end 1 gram pr 100 liter vand.

belysning

Cryptocoryne afregner godt i akvarier, der er helt dårlig belysning. Men langvarig skygge bringer meget dårlig. Meget bedre ville det føles at godt oplyst rum, så det anbefales til dyrkning brug lamper, der kombinerer glødelamper og lysstofrør. De er valgt i overensstemmelse med størrelsen af reservoiret. Således på én liter volumen af fluorescerende lamper monteret i en andel på 0,4 W, og pæren - 1,2 watt.

Naturlig belysning er også velkommen, så længe anlægget ikke er i direkte sollys. Vær opmærksom på, at et overskud af naturligt lys blade er dækket med alger, hvis tilstedeværelse bringer Cryptocoryne aponogetifolia hårdt nok.

Hvis lyset er for lyst, kan placeres i akvariet på overfladen af vandet, nogle små-leaved arter af flydende alger, som vil udføre rollen som en lysspreder. For at gøre dette godt vil nærme sådanne planter som Azolla Wolf, Salvinia.

Ikke nok god belysning påvirker udseendet af krypter. Blade hendes overfladisk, bliver bleg farve, væksthæmning observeret. At finde disse tegn, bør du tænke på og ændre lysanlægget.

reproduktion

Når man opdrætter denne art i akvariet anvendes hovedsageligt vegetativt. Skyder udformet i krybende stængel af planten uafhængigt, det vigtigste - i tid og korrekt adskille dem. Dette sker typisk, når de når en alder af et år. En gang på skuddet vises rodsystemet og en roset af blade (det er ønskeligt, at der var mindst fem), kan det sikkert adskilt og transplanteres.

I sjældne tilfælde, kun under meget god pleje, det er i stand til at blomstre og producere frø akvarium Cryptocoryne aponogetifolia. Formering via frø bruges med det formål at avl nye sorter af planter. I akvariet betingelser, denne metode er en ganske vanskelig opgave.

Et stort problem - det er den befrugtning af blomsten. Denne procedure udføres under anvendelse sikkert for planter insekter som bestøvere. Ikke helt almindeligt det sker og frø udvikling. Inde i frøskallen dannet op til 40 blade primordier. Når frugten er moden, åbner røret dækker, og frøene falder i vandet. Adskilt fra kimbladene af frøene falder til bunden, og efter et stykke tid vokser. Dette sker uden medvirken af en akvarist. Transplant anlægget vil kun være muligt efter et år.

sygdom

Kritokorinovaya sygdom - er de mest almindelige sygdomme, der påvirker planten. Sheet plade pludselig blødgjort og begynde at nedbrydes. Årsagen til sygdommen er sædvanligvis pludselige ændringer i vand eller belysning parametre, tilsætning af kemikalier eller uprøvet kontaminering fra andre planter overført fra akvariet.

Med rettidig opdagelse af symptomer på næsten alle sygdomme og træffe de nødvendige foranstaltninger restaureret mange planter, herunder Cryptocoryne aponogetifolia. Anbefaling af erfarne akvarister omfatte foranstaltninger såsom fjernelse af berørte blade, jordkvaliteten rengøring og ændre en masse vand. Alt dette er rettet mod, for at spare i første omgang rodsystemet. Som regel er planten efter en sådan handling i bedring.

Cryptocoryne i væksthuse

Dette anlæg er hjemmehørende i sumpe sydasiatisk, så det er egnet til dyrkning i fugtige drivhuse palyudariumov. Tilstrækkeligt at flytte den fra tanken og sænke vandniveauet således at luften forlader dannet. Her Cryptocoryne på en eller anden måde forvandlet - blade knive er lidt kortere end den resterende bølgede, og deres form ændrer sig dramatisk på den ovale.

Det er vigtigt at observere en række krav, at anlægget føle sig godt tilpas. Til denne omgivende temperatur bør holdes inden for 28-30 ⁰S. Jorden skal være overvejende bestå af floden sand. Oplysningerne i drivhuset efter reglerne Cryptocoryne aponogetifolia (foto planter er placeret i denne artikel) kunne meget godt tilfreds med sin blomstring, det er bare ikke meget sandsynligt at få sine frø. Formering sker på samme måde som i et akvarium - vegetativt.

Med den rette pleje Cryptocoryne kan blive en ægte perle af et drivhus eller hjemme mini-dam. Ikke så mærkeligt, det er meget populært hos både erfarne og uerfarne akvarister.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.