HjemlighedHavearbejde

Reproduktion arborvitae stiklinger i efteråret. Reproduktion arborvitae stiklinger og frø (Home-tilstand)

Thuja - stedsegrønne nåletræ, hører til familien af cypres. Det er en lys repræsentant for hans art. Thuja træ kan vokse store eller små buske. Det afhænger af den type og omsorg for planter. Det er hjemsted for Nordamerika. Her kaldes det "livets træ". Thuja er værdsat for sine dekorative kvaliteter. Hun er i stand til at dekorere haven eller parken med sin skønhed. Tuya bruges til at skabe en livlig dekorative hegn og landskabelige kompositioner.

Med god pleje, kan denne plante leve i mere end hundrede år. Som har længe været kendt en dyrket plante arborvitae. Først nævnt i 1893, da en mand gjorde opmærksom på sine dekorative egenskaber og ønskede at vokse et træ i sin have.

Beskrivelse af arter

Thuja har vundet kærlighed til gartnere og elskere af eksotiske populære for deres dekorative kvaliteter. Crohn træ kan være konisk, pyramideformet eller sfærisk form. Det er nemt at konfigurere, hvilket er nok til at forskyde træet efter eget skøn. Nålene af forskellige former for arborvitae har forskellige nuancer: fra mørkegrøn til smaragd. Unge træer har bløde blade, der ligner nåle. Og voksne er skællet og ligner aflange knopper, der består af et par skalaer. Sådan udbrede nåletræer fra stiklinger og frø, vil du lære mere.

Frø Arborvitae flad i form, har to klap. De modnes i efteråret, og foråret giver en god spiring sats, hvis du lægger dem i en naturlig for kold lagdeling. Formering ved stiklinger arborvitae efteråret styrker planten, så den er modstandsdygtig over for frost og kan nemt håndtere grubegasholdige og luftforurening. Dette træ er en naturlig renere og luftfriskere.

ved stiklinger

Formering ved stiklinger i efteråret arborvitae tager mindre tid. Du kan tage forveddet stilk længde på 30-40 cm af sunde træ i en alder af 2-3 år. Fit og semilignified flugt længde på 10-20 cm, klip i slutningen af juni. Deling nødvendigvis afskåret sammen med en lille stykke træ. Den har brug for at blive behandlet. Deling anbringes i opløsning "IAA" i 3 timer.

Formering ved stiklinger arborvitae business enkel. Mens vi behandler en flugt, er det muligt at gøde jorden. Forholdet mellem 12:59 mix græstørv jorden, flod sand og tørv. Denne blanding er ønskeligt at behandle en svag opløsning af mangan.

Dyrkning arborvitae af stiklinger udføres ved en dybde på 2-3 cm i den forberedte jord. Det anbefales i stedet for vanding at anvende spray. I slutningen af november er det nødvendigt at skjule jorden omkring rødderne af skæringen. Det kan være de blade, grangrene og savsmuld. Et træ i sig selv bør pakkes i film. Så det vil ikke skade den frost, og foråret Thuja hurtigt begynde at vokse.

frøformering

Reproduktion arborvitae stiklinger og frø er ikke altid lige stor succes. Frøformering metode er ikke velkommen af gartnere. Det er mere velegnet til de eksperimentatorer, der ikke er ked af at tilbringe et par år til at vokse en femtedel. Til udsæd brug kun friske frø, der er blevet stratificeret, er der overvintrede under sne.

Med debut af foråret, når sneen ophører frøene sået på senge til en dybde på en halv centimeter. Drys savsmuld. Først efter 3-4 år sætteplante transplanteres til en permanent plads i vækst. Vi bør ikke glemme at beskytte mod solen rostochku, der dækker deres skjolde. Jorden omkring rødderne har brug for at løsne og fugter. Med god pleje af kimplanter vil blive stærkere hurtigere.

Reproduktion udføres arborvitae stiklinger og frø. Hjem vej til enkel og pålidelig. For at gøre dette, frøene ekstraheret fra kogler, tørres og sigtes. Så de er pakket ind i gaze og bestemmes på et tørt sted, indtil vinteren. Med den første frost dem begravet under sneen. Spring held overvintret frø er sået i jorden. Anlægget vil vokse ikke mindre end fem år. Denne proces er meget tidskrævende og ikke særlig godt. Reproduktion arborvitae stiklinger falde mere foretrukne.

landing

Før du planter thuja på dit websted, skal du vælge et sted for det. Hun foretrækker solen, men ikke direkte sollys. Derfor er det bedste sted for det voksende Penumbra, hvor der ikke er træk og en kold vind blæser. Arborvitae er uhøjtidelig til jorden. Det vigtigste er, at det er godt at passere luft. Eller tæt lerjord før plantning planterne drænet til en dybde på 15-20 cm Hvis dette ikke sker, nåle bliver gule og tørre op.. Når det øverste lag af mosen lægning af rør i render til vandafledning fra stedet. Formering ved stiklinger arborvitae efteråret ungt træ overførsel bedre end voksne.

Ved plantning er nødvendigt at observere afstanden mellem træerne. Hvis du planlægger at oprette en hæk i træk, nok til 1 meter; i to rækker - 2 meter. Desuden er planten først og andre rækker er anbragt i et skakbrætmønster. Hvis Thuja endvidere anvendes i baner, skal afstanden være større end - 4 meter. Efter opdeling af gravede pit dybde på 70 cm. Til hurtigere træ fast brøndene fyldt halvt næringsblanding, der består af 2 dele humus, 1 del sand og tørv pund NPK.

Dyrkning af arborvitae stiklinger indebærer ikke begrave roden hals. Efter plantning planten rigt vandes og barkflis at bevare fugt. Humus anvendes som barkflis, kompost eller tørv. Om vinteren, kronen af voksne træ bundet med sejlgarn, og et ungt træ ly grangrene, Jute eller spatbondom.

vanding

Inden for to måneder efter plantning tuja skal være godt vandes hver uge i en spand vand under hvert træ. Når vejret er tørt - to gange om ugen, og to spande med vand. Vanding udføres om morgenen eller om aftenen, så indtil solen tørret ud nåle og rødder er grundigt fugtet. Arborvitae elsker sprøjtning, og ikke ved et uheld. Denne procedure styrker planten vasker støv og snavs væk, er det lettere at trække vejret. Alt dette øger den samlede dekorativ effekt. Derfor, hvis du har tid, kan du sprøjte på daglig basis.

top-dressing

Reproduktion af nåletræ stiklinger øger frost arborvitae. Men ikke nok med det. God og rettidig befrugtning styrker planten, og det er i stand til at overføre alvorlige frost, samtidig med at den rige farver af nålene. Når foråret jord gravet rundt om stammen med humus eller tørv. Du kan bruge kalium eller kvælstofgødning. De er avlet og vandes jorden efter at grave. Thuja reagere på dem positivt, men kan ikke lide gødning fra fosfatgødninger.

beskæring

I forsommeren, efter udviklingen af nye skud og knopper begynder beskæring arborvitae. Den er lavet for dannelsen af kronen af træet, for at give det en dekorativ effekt. Gentagen beskæring udføres i sensommeren. Det vigtigste er at gøre det regelmæssigt, og det vil ikke tage meget tid og kræfter. Når grenene vokse sig større og begynder at bøje under sin egen vægt, så er du nødt til at arbejde hårdt for at gøre anlægget i det mindste en eller anden form.

Hvis en eller anden grund SEK har fået kører formularen, og skære spidsen af kviste kan ikke gøre, kan det være dannet ved at skære de tomme felter, hvilket er meget uønsket. Det ødelægger dekoration. Beskæres grene kun ren og skarp haven værktøj. Med denne fremgangsmåde, vil træet lider mindre, og skærer hurtigt strammet. Før starten af dannelsen af kronen er nøje undersøgt. Dette er nødvendigt for at afgøre, hvor der allerede er en sti og hvor det skal blive genereret igen.

Sygdomme og skadedyr

Den mest almindelige sygdom i arborvitae er en svamp. Det kan identificeres ved de brune skud, visne grene og falde af nåle. Sygdommen udvikler sig gradvist. Først begynder at vende gule skæl. Efter et stykke tid, de bliver brune og dø skud. svamp sygdom kan forebygges ved at behandle planten præparat "Fundozol" to gange om måneden fra den første måned af sommeren og i slutningen af oktober.

Gengivelse af nåletræ stiklinger tillader træet at vokse sundere, mere immune over for sygdomme og skadedyr. Hvis du stadig Thuja blev angrebet af skjoldlus og bladlus falske, er det nødvendigt til hurtigst muligt at behandle træ karbofosom.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.