Kunst og underholdningLitteratur

Andrey Platonov: biografi og kreativitet

Den berømte forfatter Andrei Platonovich Platonov blev født i Voronezh den 20. august 1899 (traditionelt bliver hans fødselsdag fejret den 1. september i henhold til en ny stil). Platonov er et pseudonym dannet på vegne af faderen, og forfatterens reelle navn er Clement.

Tid til prøvelser

Hård barndom og hårdt liv - det er det, der adskiller sig fra andre forfattere i den periode, Andrei Platonov.

Hans biografi kan ikke bestå kun af mange interessante fakta og begivenheder, fordi hans liv ikke var lykkeligt og alt var gennemsyret af problemer og tab. Han var heldig nok til ikke at komme ind i lejrene, men for dette betalte han med sin egen søns liv.

Forældres hus

Andrei Platonovich blev født i familien af en jernbanesmåder og datter af en urmager. Han var det ældste barn, efter ham var ni andre brødre og søstre, som Platonov bevogtet så godt de kunne, optrådt efter ham. Først studerede forfatteren på sognskolen i kirken, men i en alder af 15 forlod han alt og fik arbejde, da der ikke var nok penge i familien, og det var meget svært for forældre at fodre deres børn. Ifølge forfatteren selv ændrede han mange steder, fra en tilhænger til en montør, da hans far ikke havde tilstrækkelig styrke til at støtte et hus, en kone og 10 børn. Platonov anså det for sin pligt at hjælpe sine forældre på enhver mulig måde.

Undersøgelser og borgerkrig

I 1918 gik Platonov for at studere i Polytechnic Polytechnic i Voronezh, hvor han studerer med stor fornøjelse, siden han siden barndom har været på udkig efter mekanismer. På grund af revolutionen tog hans studier dog til 1921. Et år efter hans ankomst frivillede Platonov til en borgerkrig, hvor han kæmper på den røde hærs side.

Selv i en så vanskelig krigstid forlader Platonov ikke den kreative vej og arbejder som en krigskorrespondent. Det var i denne periode, at han begyndte at blive en sand forfatter. De første essays, artikler i lokale aviser og digte vises, hvis forfatter er den fremtidige forfatter Andrei Platonov. Hans biografi som en kreativ person kan starte sikkert fra dette øjeblik.

arbejde

Efter krigen vender Andrei Platonov tilbage til sin hjemby Voronezh og fortsætter med at studere ved Polytechnic Institute, og fungerer derefter med succes som en forbedrer. Han kombinerer sine skrifter med permanent arbejde, som slet ikke byrder ham.

Kone og søn

I 1922 giftede Andrei Platonov en landsbylærer, der bruger to af sine værker - "Epifan Stories" og "Sand Teacher". I samme år har de en søn, Platon. Men skæbnen forberedte en stor ulykke for forfatteren.

Andrei Platonov: Biografi og kreativitet til den yngre generation

Siden 12 år har Andrei Platonovich været aktivt ved at skrive digte, hvilket peger på hans kreative karakter. Når forfatteren bliver 22, udgives hans første bog "Electrification", der består af essays. I den sammenligner han denne proces med revolutionen.

Den anden bog er en poetisk samling "Blå dybde". På trods af de mange dikter skrevet, er navnet Andrei Platonov stadig forbundet mere med prosa værker. En af dem er de indsamlede værker Epiphany Stories, som indeholder alle de avis og bladartikler, der blev offentliggjort tidligere.

Hvem var Andrei Platonov for samtidige? Biografi viser, at holdningen til forfatteren var tvetydig. Først modtog alle skriftlige værker af Platonov godkendelse og støtte. Selv Maxim Gorky bemærkede det store talent af Andrei Platonovich og sammenlignede hans måde at skrive værker med Gogol på. Han anbefalede også Platonov at fokusere på komedie. Men fra forfatterens penn kom der kun et par værker i denne genre.

Senere vender formue skarpt væk fra Platonov. Efter Stalin's negative svar afviser censur alle forfatterens værker. Forfatteren og hans familie lever halvt sultende. Hjælp dem kun nogle få loyale venner.

Nogle af de mest berømte værker skrevet af denne forfatter er romerne "Chevengur" og "Kotlovan", som i skribentens liv ikke blev anerkendt og blev offentliggjort efter hans død.

Den store patriotiske krig

I 1942 går Platonov igen til fronten. Det er den anden krig, som han skal deltage i. Der arbejder han som korrespondent i en militær avis.

Derefter blev han i 1946 demobiliseret og nedsænket sig i sine skrifter. I løbet af denne periode udgiver han tre af hans samlinger og en af hans mest berømte historier - "Return". Men kritikken falder igen på forfatteren, og igen ophører hans værker med at blive trykt.

Platonov tilbragte de sidste år af sit liv i en ekstrem fattigdomstilstand. Fra desperation henviser forfatteren til offentliggørelsen af russiske og baskiske folkesagn. Det hjælper i det mindste på en eller anden måde at få enderne til at mødes.

skæbne

Andrei Platonov, hvis korte biografi - et testamente til de mange forsøg, der er blevet gennemført, ændres alligevel aldrig til sig selv. På trods af myndighedernes vanskelige skæbne og forfølgelse forblev hans holdninger uændret. Den sorte periode for forfatterens liv begyndte fra det øjeblik, hvor han udgav en roman "Vprok" fra under hans pen, hvor han udsatte den kollektive landbrugsbygning. Alexander Fadeev, som er chefredaktør for bladet Krasnaya Nov, tog en risiko og offentliggjorde dette arbejde. Historien faldt i Stalins hænder og forårsagede en negativ reaktion. Fadeev realiserede, hvad han truede, hurtigt ændret sit synspunkt og skrev en eksponeret artikel, hvori Andrei Platonov blev præsenteret som folks fjende. Forfatterens biografi er fyldt med mange hemmeligheder, som begyndte at rydde op efter hans død.

Fra åbenbaringer af samtidige er det klart, at det var Fadeyev, som var den, der sprængte Platonovs hele liv. Det var han, der savnede artiklen med et sådant kompromitterende indhold på print. Desuden stressede Fadeev alle de steder, der senere kunne føre til Stalin's vrede, angiveligt at blive fjernet fra trykkeriet. Men alt viste sig tværtimod. Ved udskrivning af tidsskriftet blev alle stressede tanker fremhævet med fed skrift og i denne form blev sat på bordet af Stalin. Reaktionen var øjeblikkelig. Fadeev formåede at blive på plads, men for udskrifter ophørte forfatteren Andrei Platonov til at eksistere. En kort biografi fortæller, at forfatteren selv ikke blev rørt, men han blev sendt til sin eneste og elskede søns lejre for anti-sovjetisk agitation. Freed kun med hjælp fra nogle indflydelsesrige venner af familien, Plato endelig vendte hjem, desværre allerede dødbringende tuberkulose. Han døde i sin fars arme.

Det antages, at det var fra hans søn, at Platonov kontraherede en dødelig lungesygdom. Dette skete, fordi forfatteren, som i nogle delirier, kyssede drengen på læberne.

I 1951 døde Andrei Platonov i Moskva. I lang tid efter forfatterens død gjorde sin elskede kone sit bedste for at bevare arven, som han forlod under hans levetid. Det er takket hende, at vi er blevet tilgængelige for nogle af værkerne. Efter ægtefællens død faldt alle bekymringer på skuldrene af Marias datter Platonov. Hun overholdt tilstrækkeligt den hårde opgave, der var indstillet for hende, og reddet alle forfatterens uvurderlige værker.

Forfatteren, hans kone, søn og datter, der døde i 2005, ligger meget tæt under et monument.

Andrei Platonov: biografi (kort indhold) og stilfunktioner

Ved litteraturundervisningen i en moderne skole er en lektion dedikeret til at studere en forfatters biografi. Ikke desto mindre vil der ikke være nok i en uge for at fange og føle alt materiale om Platonovs liv. På den ene side en uendelig kærlig far og mand, og på den anden side - en mand der er ned til jorden og virkelig ser hele livets sandhed - det var forfatteren Andrey Platonov. Hans biografi fortjener særlig opmærksomhed, det er vigtigt for en mere detaljeret forståelse og gennemtrængning i selve essensen i hans værker. Den platoniske stil karakteriserer godt ordforrådets iboende ruhed, den særlige atmosfære i det daglige, undertiden udmattende, men nødvendige arbejde, arbejdsmandens liv i kontinuerlig samspil med teknologi og natur.

Interessant fra en forfatters liv

Platonov, hvis uddannelse var ret langt fra at skrive, kombinerede alligevel aktivt disse to tilbøjeligheder. Han tog stor glæde af at gå på arbejde hver dag, fordi han troede på, at arbejde er vitalt for enhver person, samtidig med at han ikke glemmer sin kreative skæbne.

Hvilken slags person var forfatteren Andrei Platonov, biografi, interessante fakta om sit liv - enhver læser, der virkelig er interesseret i sit arbejde, kan lære alt dette i dag. Det er synd, at situationen var helt anderledes i sovjetiske tider.

Undersøgelsen af forfatterens arbejde i skolen

Kendskab til Andrei Platonovs arbejde begynder i tredje klasse med studiet af sit liv og arbejde. Det er på dette stadium i deres uddannelse, at børnene først hører navnet på denne forfatter. Biografi af Andrei Platonov for lønklasse 3 er vel beskrevet i alle almindelige pædagogiske lærebøger af litteratur, og det er ikke svært for skolebørn at lære det.

I den femte klasse begynder de at læse russiske folkesagn i en fortælling om Platonov. Alle børn elsker denne genre, så de fortsætter med at studere sit arbejde med stor fornøjelse. Før han frigiver sin samling, mødes Platonov personligt med fortællerne selv, som følge heraf fortællingen udføres med særlig kærlighed og opmærksomhed på ordet.

Den næste fase af bekendtskab læser arbejdet "The Magic Ring". Dette er hans forfatters fortælling.

Før discipelernes øjne fremkommer en helt anden Andrei Platonov. En kort biografi for børn er skrevet uden at belyse hele hans livs grusomme sandhed. Han er ikke i form af en anklager af grå virkelighed, men på billedet af en god historiefortæller.

I den sjette klasse lærer børnene historien om Andrei Platonov "The Cow". Han har en dybtgående filosofisk og moralsk betydning, at det er svært at forstå en sjette grader uden hjælp fra en lærer. Derfor foregår lektionen på dette arbejde i flere faser, hvilket gør det muligt for eleverne at opdage nye ukendte facetter af forfatterens arbejde.

Før de syvende klasse studerende er den endnu vanskeligere opgave at forstå og opleve historien om Andrei Platonov "Yushka". I dette arbejde afslører forfatteren sit hjerte og sin sjæl. Historiens hovedide er vigtigheden af kærlighed og menneskelig god.

Kun i begyndelsen af 10. klasse har eleverne mulighed for at evaluere på en voksen måde, som Andrei Platonov er. Biografien for børn i denne alder er angivet præcist i den form, den virkelig eksisterer. Før de ældste elever vises en forfatter-borger. Børn i denne alder er allerede praktisk taget dannede personligheder, så de kan forstå, hvem Andrei Platonov var, hvilken forfølgelse han blev udsat for og af hvilken grund.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.