HjemlighedSkadedyrsbekæmpelse

Vine mide - metoder til kamp. Mite følte drue, zuden

Druer, som enhver anden have kultur, er påvirket af parasitter og skadedyr skadedyr. Så på bunkerne, skud og blade af planten kan du finde bladlus, biller, lopper og op til 60 sorter af en række mider. Men oftest i forstæder og haver, hvor vinet vokser, er der en drue-kryds. Metoderne til at bekæmpe denne parasit er meget enkle. Vi vil fortælle om dem i denne artikel.

Mød: en filt eller en tandpine

Tæppet af druen er en skadelig insekt-parasit, der beboer overalt, hvor druerne vokser. Det forekommer i Afrika, Nordamerika og Central- og Sydeuropa. I vinterperioden er det hovedsageligt skjult i cortex (hvis der er revner), i nyrernes skalaer og i det faldne løv. I alt kan en sådan påvirket nyre leve op til 1000 mider (for det meste kvindelige).

Fra det øjeblik, hvor de svulmer og spirer, flytter druer kløen til bladene og begynder at fodre på saften af planterne. Under mad udskiller dette insekt spyt, der indeholder et stof, der hjælper med at accelerere vækst og opdeling af celler. Som følge heraf fører enzymerne, når de er i direkte kontakt med druernes blade, til deformation af løvets struktur. En sådan forstyrrelse af strukturen vises i form af store og små boblformede ovale buler, der vises på ydersiden af bladene.

På indersiden af bladet, der er smittet med et tæppe, vises en ejendommelig hvid belægning, der ligner en fluffy filt. Denne coating har oprindeligt en beige eller hvid farve. Senere bliver de røde og brune på steder.

Hvordan ser det kløende drue ud?

Det er næsten umuligt at undersøge zudnaen med det blotte øje, da filtdruememiten har en meget lille størrelse. Kun med en multipel stigning kan man se, at tarmens krop ligner ormens lys eller gullige larve. Længden af kvinden svarer til 0,16-0,20 mm, og hanen - 0,14 mm. På insektens underliv er der mange små setae foran og ringer med spinuler bagud og midt i kroppen.

Kvindeskytten er i stand til at give op til 7-12 generationer parasitter hele året. Pruritusæg har en gennemsigtig struktur, en oval form og deres størrelse er 0,038 x 0,058 mm. Find æggene af et insekt, som hans eget, du kan under oppustede knopper og under en hvid belægning fra bagsiden af de berørte blade.

Hvad er faren for en kløe til høst af druer?

Det er kendt, at en drue klud fra bladene er i stand til at flytte til en ung ovarie, skud og blomster af druer. Derfor påvirkes andre dele af vinstokken. Hvis de berørte druer ikke behandles rettidigt, er det fyldt med dets død og et fald i udbyttet som helhed.

Derudover kan et tæppe af denne type bære vira, der er farlige for druer, hvilket negativt påvirker frugternes modning, rodsystemets tilstand, blade, som i sidste ende kan føre til druens død.

Hvordan man kommer foran de berørte blade af druer?

For at finde ud af om vinen slog dit drueblad i din have, skal du være opmærksom på bladene. Det er værd at se på bagsiden af løvet, fordi den forreste del af den i den første infektionsfase ikke har en visuel deformation i form af kuperede bakker. Imidlertid er det muligt at lægge mærke til krydset ved sekundærskiltet - ved tilstedeværelsen af hvidt terryplade på undersiden af bladet.

Hvad er det: en kløe eller meldug?

De primære tegn på infektion med mider i druer falder ofte sammen med andre parasitter. For eksempel kan zudna ofte forveksles med meldug. Husk at dette er en meget ubehagelig og farlig for planter svampesygdomme. Ifølge foreløbige oplysninger blev det ved et uheld bragt til Frankrig fra Amerika i begyndelsen af 1878. Derfra spredte det sig gradvist til vinmarker i hele Europa.

Hvis du holder øje med maven, der er smittet med druer, påvirker bladsygdomme i en sådan plan de øverste og nederste dele af dem. På overfladen af løvet kan du se karakteristiske gullige pletter på størrelse med en øre eller mere. På bagsiden af bladene er der en tydeligt fremtrædende hvid fuzz - det er et mycelium. Det er på grund af ham uerfarne gartnere og sætte den "forkerte diagnose". Hvordan kan du vide, om det er en kløe eller en skimmel depositum?

Identificere en række parasitiske virkninger på planten kan være gennem enkle handlinger. Så hvis du holder fingrene over den hvide belægning, der er dannet på den nederste overflade af pladen, og den slettes, så er det højst sandsynligt, at du beskæftiger dig med meldug. Hvis man med en lignende handling ikke slettes, er det en druesorter. Metoder til behandling af denne parasit vil blive diskuteret nedenfor.

Hvordan skelner du drue kløe fra blad phylloxera?

Drue kløe er en parasit, som også let kan forveksles med en phylloxera eller bladbladlus. Tidligere blev han bragt fra Amerika og først optrådte på europæiske vinmarker. I øjeblikket behandler bladlus selektivt deres egen mad og foretrækker at bosætte sig på blade af overvejende asiatiske og europæiske druer. Således påvirker en bladfylloxera sådanne druesorter som Hvidrosa, Altai Hvid , Damaskrose , Dubinushka og andre. Også bladlus kan forekomme på nogle amerikanske druer. Hvad har bladlus og pruritas til fælles?

Ud over det faktum, at angrebne af begge parasitter er druer, har bladsygdomme af samme type nogle andre ligheder til fælles. For eksempel med nederlag og kløe og bladlus på vinbladene, kan du se deformerede områder, svarende til hævelser eller blærer. Sådanne svulmer kaldes galls. Og det er i dem, at larverne af phylloxera udvikler sig. I fremskredne tilfælde dannes blister ikke kun på bladene, men også på stilke, stiklinger og antenner.

I modsætning til bladlus udgør zuden mindre og mere sjældne blærer. I phylloxera er de hyppigere og store, der minder om blærer eller vorter. Hvis du vil, kan du knuse dem med dine fingre.

Druemid: metoder til kamp

For at slippe af med krydset er det nødvendigt at bekæmpe det i tide. Imidlertid ligger hele vanskeligheden med hounding insekter i det faktum, at det ligger på bagsiden af arket og ikke på dens overflade. Derfor er det nødvendigt at sprøjte løv på bagsiden ved hjælp af specialiserede kemikalier. Erfarne gartnere anbefaler at bruge kolloidalt svovl til dette formål .

For at gøre dette har du brug for ca. 10-50 g svovl. Du kan også bruge sådanne stoffer fra druemider som "Fufanon", "Neoron", "Carbophos", "Tivit-Jet", "Fiori", "Talstar", "Kinmiks", "Omayt", "Vertimek", "Aktellik "Og andre.

Derudover skal nyrerne, der endnu ikke er åbnet, sprøjtes med en opløsning af den fortyndede nitrofen i vand fra kontoen af 200 g kemisk stof pr. Vandkasse. Det anbefales endvidere at behandle blomstrende knopper. Det er bedst at gøre dette på tidspunktet for strækning af nyrerne. På dette tidspunkt når de en længde på ca. 4-6 cm. Det anbefales at behandle dem med en svovlopløsning. Det er udarbejdet ud fra beregningen af 100 g stof pr buket vand.

Hvor mange gange er det nødvendigt at behandle druer?

Behandling af druer fra sygdomme og skadedyr bør udføres afhængigt af graden af infektion af planter såvel som på de forskellige skadedyr og sygdomme selv. Så, for at redde druer fra mitten følger, anvender en to gange behandling med et omtrentligt interval på 10-12 dage.

Og til det bedste resultat, to gange om dagen for at behandle druerbladene på begge sider. Den anbefalede sprøjtetid er 10:00 (den første) og 22:00 (den anden).

Forebyggende foranstaltninger mod kløe i haven

Behandling af druer fra sygdomme og skadedyr er naturligvis et vigtigt punkt i at slippe af med en drue. Imidlertid er rettidig forebyggelse af infektion med denne parasit vigtigere. Derudover er det meget enkelt. For det første er det nødvendigt at overvåge ødelæggelsen af efterårsløv og beskæring af vinstokke og vinstokke. For det andet anbefales det i forebyggende forhold at behandle druer i varme sommerdage med sådanne præparater som BI-58, Neoron eller Akarin.

Hvilke skadedyr er farlige for druer?

Ud over en sådan parasit som en druesorter (metoderne til bekæmpelse af det vi beskrev ovenfor), i haven kan du møde andre skadedyr. Et af de mest afstødende og upartiske insekter er en bille eller en drue loppe. Han er farlig fordi han, ud over druer, kan lide at vinde fra andre planter.

Visuelt svarer det til en miniature kakerlak i sort farve og med en kropslængde på ikke mere end 3-4,4 mm. Oviparous. Æggene lægges af den kvindelige bille og retter dem på 10-30 stykker på indersiden af bladet.

Bekæmpelse af leafhopper, såvel som bekæmpelse af druemuk, er forbundet med behandling af plantenyrer med specielle insekticide løsninger. F.eks. Anvendes "Fufanon" og "Iskra" til dette formål.

Den anden ondsindede parasit ligner en sommerfugl - det er en druemostmøllemot. Det kan producere op til to eller tre generationer pr. Sæson. Det fodrer hovedsageligt på blade, der som andre skadedyr lægger æg. Små larver kryber senere ud af æggene, som kryber langs hele omkredsen af pladen og i løbet af deres bevægelse laver de i det aflange kurser kaldet miner. For at fjerne mølle anvendes der som regel systemiske insekticider. For eksempel kan det være "Confidor".

Et andet kendt skadedyr er en druemuske. Dens størrelse er kun 2 mm. I sig selv er myggen ikke skadelig. Stor skade skyldes larverne. En voksen insektprøve kan lægge op til 100 æg ad gangen. Efter ca. 9-10 dage af dem ser larver, der begynder at grådige spise blade af druer. På stederne i larvenes liv er der dannet vorter. Du kan også slippe af med en myg ved hjælp af insekticider.

Derudover kan du på blade, stilke og rødder af druer mødes med andre skadedyr, f.eks. Weevils, zlatku, bladrulle, mider, bælter, chervets og cikader.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.