FormationGymnasier og universiteter

Alle bør vide, hvad lydens hastighed

Hvis du nogensinde spekuleret over, hvorfor den lynhurtige torden, er det tid til at lære om vigtigheden af lydens hastighed. Det faktum, at denne mulighed ikke er konstant, da det afhænger af de udbredelsesforholdene. Men for at finde ud af, hvad lydens hastighed, er ikke så svært.

Alle ved, at vi hører vibrationerne i luften. Sidstnævnte henviser til en blanding af forbindelser, hvori oxygen er fremherskende. Der er særlige tabeller, der viser værdierne af de ukendte mængder. For eksempel, er svaret på spørgsmålet "hvad lydens hastighed i luften" er næsten altid den samme. Denne værdi er i intervallet 320 plus eller minus 5 meter i sekundet. De gassvingninger udbrede langsommere end i faste stoffer og væsker. Dette skyldes udelukkende til afstanden mellem hosliggende elementer. Det forstås, at molekyler, der danner flygtigt stof placeret i relativt store afstande mellem dem. For at sende vibrationer, skal du komme i kontakt med en række stoffer per kubikmeter. Den større tæthed af kroppen, er nødvendig mindre energi til transmission af information fra en partikel til en anden. Nu kan du forstå, at svaret på spørgsmålet om, hvad lydens hastighed, er ikke på overfladen.

De hurtigste luft leverandør signaler er carbon. Atten kilometer i sekundet kan passere udsving i dette miljø. Det er dog stadig langsommere end lysets udbredelse. Det er grunden til, at torden høres efter lynnedslag. Af den måde, hvad de skal vide, hvad lydens hastighed? For eksempel, på en overskyet dag, kan du se den karakteristiske lysglimt. For at beregne hvor langt lynet slog, finde tid nok efter udbruddet. Konventionel lang vej at ørerne kan beregnes ved formlen l = 300 * t, hvor l - afstanden. Men det er nødvendigt at forstå, at først og fremmest, at lyden kommer ud af skyerne. Derfor er relativt set, bølgerne nå hypotenusen i en retvinklet trekant. For det andet, i sådanne tilfælde, i kraftig vind kan forekomme som interferens og støtte betingelserne for spredning af oscillerende processer. Derfor er denne formel er meget generaliseret, men relativt nyttigt for fans af eventuelle beregninger.

Ikke mindre interessant er spørgsmålet om, hvad lydens hastighed i vandet? Som det allerede er blevet behandlet, er det højere end i nogle gasser. I almindeligt havsalt, denne værdi når en værdi på 1500 m / c. Hvis vi tager det destillerede produkt, som har en lavere vægtfylde, får vi en lavere værdi. Som lydhastigheden i vandet kan bestemme afstanden til en nærmer skib. Under krigen blev ubåde styret af forskellige lydbølger i havmiljøet. Søfolk var i stand til at beregne, for eksempel nedsænkning dybde, og andre parametre.

Så du fik svaret på spørgsmålet, hvad lydens hastighed. I den mest almindelige liv, denne værdi når ca. 300 m / c. Men i forskningsaktivitet, for eksempel af fysisk kemi, under opfindelsen forskellige indretninger til at øge deres interne lydhastighed, under anvendelse af forskellige gasser. Derfor er viden om denne indstilling er nyttig, ikke kun for at løse problemerne med skolen, men også i mere vigtige spørgsmål.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.