Nyheder og SamfundNatur

Betydning tømmer, sammensætning, egenskaber, egenskaber og struktur. Træ - hvad er det?

Mennesket bruger træ fra tidernes morgen. Brændstof, byggematerialer, møbler, musikinstrumenter - værker af træ ledsage os for evigt. Hertil kommer, træerne - en naturlig kalendere og levende historiske steder.

Der er en hel gren af videnskaben - dendrokronologi, som lader dig vide en alder af produktet, og hvor området blev fældet et træ, hvorfra det blev gjort. At studere de dele af årringe, kan du lære om naturen og atmosfæren i oldtiden. Fordele og ulemper, strukturen af træ som byggemateriale egenskaber - alle disse spørgsmål fortjener opmærksomhed.

Sådan virker det

Egenskaber og karakteristika af materialet kan ikke forstås uden først at undersøge strukturen og sammensætningen af træet. Selve begrebet afhænger af hvem der bruger det. For den gennemsnitlige person, og bygherren er det eneste stykke træ under barken, som kan bruges i hjemmet eller på arbejdspladsen. For botanik struktur af træ og træ - det er hele komplekset, der indbefatter alle elementerne fra rødderne til kronen.

Crohn anvendes i industrien en smule, og grenene er som råvare til fiberplader og karton. Den vigtigste betydning er stammen. På tværsnitsstruktur af øjnene træet trunk. Det øverste lag - cortex, beskytter levende celler fra ydre påvirkninger. Mellem barken og frempindlegemet er et lag af levende celler - cadmium. I hjertet gennem cylinderen passerer kernen. Løs væv, hvorfra det er, gør det uegnet til utilitaristiske formål.

træ kerne består hovedsagelig af døde celler, harpiks indskud farvning og garvemidler. Kernen er omgivet af den splint - en del af træet, som er ansvarlig for at føre vand til bladene fra rødderne. Derfor er der en masse fugt, er det mere vandtæt og stærkere rådne. Udtalte kerne er ikke på alle træerne. I nogle af dem er der ingen forskel mellem centrum og udkant af tønden. Sådanne sten kaldes splintved.

Mikroskopiske struktur af træ

Ved hjælp af mikroskop, kan vi se dybere ind i strukturen. Træ består af i alt døde hudceller. Unge vegetative celler består af en skal og indre del - cytoplasmaet og kernen. Baseret tynd gennemsigtig membran er cellulose eller cellulose. Med undergår metamorfose og, afhængigt af hvordan det fungerer, bliver omdannet til masse eller til cortex (probkovanie) eller tømmer (lignification) planteceller over tid.

Cellerne er dannet kontinuerligt lignin. Han er årsagen til lignification. Delt af to arter af træagtige celler - prozenhimnye og parenkymalt. Den første type er hovedparten tømmer, afhængigt af racen - fra 85% til 99%. Til gengæld er de delt op i deres funktioner. Ledende celler er ansvarlige for levering af næringsstoffer og fugt fra rødderne til bladene, mekaniske - for styrke og stabilitet af træet. Parenkymceller udfører funktionen af spisekammer for anlægget. De ophobes næringsstoffer (fedt, stivelse) og give dem efter behov i den svære periode.

Blødt træ

Afhængigt af arter af træer og deres struktur er anderledes. Type af træ er opdelt i nåletræer og løvtræer. Strukturen af nåletræer er mere enkel. Udgør hovedparten af traheidnye celler. De særlige træk ved nåletræ omfatter levering af celler, der producerer harpiksen. Forskellige arter kan enten spredt tilfældigt og forenet i harpiks kanaler.

Hårdttræ

Mere komplekse træer af løvfældende racer og deres struktur. Træ er sammensat af vaskulære og parenkymale celler libriform fibre. Da løvtræer mister deres blade i efteråret, vinteren, de har brug for et stort udbud af mad. Derfor, jo større antallet af de parenchymale celler er ansvarlige for akkumulering af næringsstoffer, end i blødt træ. Dette kan ses ved en udtalt kerne.

egenskaber

En række karakteristiske egenskaber har en tømmer. Funktioner af strukturen til årsagen. Holdbarhed i træet er ganske høj, og blandt byggematerialer på denne indikator den indtager en mellemposition. Men i betragtning af den lille andel af det er sammenligneligt i denne henseende til metallet. Det svage punkt i træ er, at det er - anisotropisk materiale. Evnen af resistens over for ødelæggelse afhænger af retningen af kraft i forhold til fiberen arrangement. De bedste indikatorer for styrken synlig, når de udsættes for materialet langs kornet.

Stivheden af træet er lille, er årsagen til dette - den særlige struktur. Træ - et porøst, fleksibelt materiale. Bjælker er i stand til at genoprette deres form efter en kort belastning. Men den resterende deformation som følge af langvarig udsættelse for forblive permanent. Træbjælke vil ikke kunne genvinde deres form efter lang tids brug.

Hårdhed af byggematerialer er bestemt af, hvad belastningen er nødvendig for at trykke en stålkugle med en vis størrelse. For hårdt træ er det kun 1000 N. I dette tilfælde lav hårdhed - det er en af de vigtigste fordele ved materialet. Træ er let at bearbejde, det er fast indehaves af søm, skruer, selvskærende skruer.

Træfugtighed bestemmes af det specifikke indhold af fugt i porerne. På bare et fældet træ, den når 100%. Afhængigt af formålet med at tørre grønne skove udsættes for de nødvendige parametrene fra 40 til 15%.

værdighed

Træ har en lav varmeledningsevne værdi. Den kan med fordel anvendes som et isolerende materiale. Nem forarbejdning gør det muligt at bruge en bred vifte af instrumenter. Det er umuligt at forestille sig noget band uden musikinstrumenter lavet af træ. Bedøvelse violin - resultatet af sådanne egenskaber af træ, som evnen til resonans. Træ er let bøjet, åbner et godt valg for fremstilling af forskellige krumme strukturer. Også træprodukter har gode lydabsorberende egenskaber. Smuk overflade åbner rum for fantasi, når plads design.

mangler

Evnen til at tage en belastning af træprodukter afhænger retningen af kraft ansøgning. Dette skyldes den anisotrope struktur af træ. Desuden styrkeegenskaber afhænger også af nærhed til centrum af stammen, fugtighed, tilstedeværelsen af knaster og revner. Dette gør at bruge en masse tid på udvælgelse af egnet materiale til jobbet.

Som det organiske materiale, træ er sårbar over for insekter, skimmelsvampe, svampe. For langvarig drift er påkrævet at foretage en kostbar kemisk behandling. Det skal bemærkes, at den træstruktur uden forbehandling - et let bytte for brand.

træforarbejdning

Generelt er der tre typer af træ behandling:

  • Den mest almindelige - mekanisk metode. Træ savning, høvling, split.
  • I kemisk-mekanisk behandling af materialet udsættes for en mellemliggende forberedelse. Træflis, spåner blandet med et bindemiddel og opvarmet. En kemisk polymerisationsreaktion og de producerede materialer såsom krydsfiner, spånplader, fiberplader.
  • Når den kemiske behandling til træ syrer, alkalier, salte, udsættes for opvarmning. Det kan kaldes fra en sådan behandling produkter trækul, kolofoniumgummi, tanniner, cellulose.

Træer ældre mand på hundreder af millioner af år. Alt nogensinde har eksisteret en civilisation baseret på brugen af træ. Bøger, møbler, musikinstrumenter - alt dette er muligt takket være dette unikke naturmateriale.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.