SundhedMedicin

Fistula: hvad er det? Beskrivelse, fordele og ulemper. pulmonal fistel

Tidligere nyresvigt er en fatal sygdom. Nu er hun behandlede ved proceduren for rydning af blod, kaldet hæmodialyse. Denne fremgangsmåde anvendes i tilfælde af akutte og kroniske stadier af sygdommen. Proceduren udføres med enheden under navnet "kunstig nyre". I processen det udføres fjernelse af toksiske metaboliske komponenter, såsom urinstof, creatin og andre. Også normaliserer vand og elektrolytbalancen.

Senere i artiklen anser vi, hvordan proceduren udføres. Fra det materiale, vil du lære, hvad der er behov for fistel, hvad er det, hvilken værdi det har i forbindelse med gennemførelsen af manipulation.

procedure

Så fistel - hvad er det? Apparat "kunstig nyre" er forbundet til patientens blodstrøm gennem det vaskulære adgang, som er skabt af kirurgen. Det kaldes sådan her: arteriovenøs fistel (AVF). Til at forbinde enheden gør særlige punktur nåle forbundet med dialysatoren ved hjælp af et rørsystem. Minimal hæmodialyse udpeges for 12 timer om ugen, dvs. 3 x 4 timer. Denne procedure kan vare i årtier. Det giver dig mulighed for delvis at erstatte nyrefunktion og giver en person til at fortsætte med at drive og vedligeholde et fuldt liv.

skæbne

Med venøs adgang kan gøres kronisk dialyse. Takket være ham, for at gøre plads til infusion og inddragelse af en stor mængde blod. Under operationen for at skabe en enkelt beholder med tykke vægge er hæftet vene og arterie. Endvidere er der dannet en god blodgennemstrømning, som er et overfladeaktivt middel, som er bekvem for punkturelementerne og gennemførelsesprocedurer. Oftest er det fistel til hæmodialyse dannet på armen. Dette skyldes det faktum, at der er store fartøjer med god blodgennemstrømning. Men de er placeret dybt, hvilket gør det vanskeligt at punktere. Wien, tværtimod, er på overfladen, men de er for tynde vægge. Det er derfor, den bedste løsning er krydsbinding af disse fartøjer. I dette tilfælde, hæmodialyse giver det bedste resultat. Nåling udføres ved særlige nåle, efterfølgende til blodbanen via den tilsluttede AVF apparat.

fordele

For sin skabelse, kræver ikke kunstige materialer. Efter fistel - hvad er det? Denne formation, der består af humant væv. Den manglende optagelse af kunstig arteriovenøs fistel kan beskytte mod infektion eller thrombose. Det ligger lige under huden. dialyse metode foretrækkes af mange patienter, fordi det giver resultatet i lang tid. Til dato, fistel - hvad er det? For mange fagfolk og patienter er den bedste måde at få adgang til blodbanen. Også i sin skabelse af nye metoder, perfektioneret metoder til punktering og lagring fartøjer.

negative aspekter

Den største ulempe er dets lange fistel modning, som er halvanden måneder eller mere. Nogle gange de mål at opnå, og ikke lykkes. Den såkaldte tidlige fejl opstår seduyuschim grunde:

1. Modtagelse af små blodgennemstrømningen i formationen.

2. Mangel arterialisering blod ved at reducere dens tryk i side vener, der strækker sig fra fistula.

3. Beholderen blev valgt til dannelse af en fistel, er det mindre end 2 mm.

4. Education stenose mellem indgangen til fistel og anastomose.

Lagring af uddannelse

Om fistel pleje anbefales før dens dannelse. For at gøre dette, skal du beskytte fartøjer i underarmen fra unødvendige injektioner. Dette vil give de arterier og vener placeret i den udviklede tilstand, før oprettelsen af fistel.

Dialyse blev udført med den allerede dannede og moden fistel. Dette vil sikre varigheden af dens drift i årtier. Men der er patienter, der har opbrugt den likvide formue i fortiden (efter 2 år).

Når fistlen til hæmodialyse er i den fase af deres modning, skal armen beskyttes mod overdreven belastning. Dette gælder postoperative periode (før fjernelse af suturer). På grund af hævelsen efter operationen vil finde sted meget hurtigere. Det er nødvendigt at fjerne øvelsen (baren, push-ups, etc.). Desuden anbefales det at tørre fistel hver dag. Det anbefales også at lytte til dens støj, skal det være hele tiden den samme. I så fald, hvis der er nogen ændringer, bør du konsultere en læge. Ved levering af blodet på hendes analyse taget fra nefistulnoy hænder. Træk sele uddannelse kan ikke anbefales. Desuden er det umuligt at måle blodtryk på hånden, og skulle forsøge at forhindre en kraftig nedgang.

pulmonal fistel

Det skal siges, at denne uddannelse ikke altid give fordele til kroppen. For eksempel kan tilstedeværelsen af pulmonal fistel i det koronare systemet forårsage alvorlige problemer. Eftersom en vis mængde af blodet fra de kranspulsårerne siv gennem fistel til det pulmonale arterie, det provokerer udtømning af blodstrømmen, således at der er et underskud på næringsstoffer forbindelser og oxygen i hjertemusklen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.