SundhedMedicin

Sambucus racemosa: farmakologiske egenskaber og anvendelse i folkemedicinen,

På nuværende tidspunkt er der mere end 40 arter af hyldebær. Sambucus racemosa (buchkan, buzinnik, tsevochnik, Kalinka, Pishalnik) - denne uhøjtidelige busk op til tre meter i højden, der vokser godt i solen og i skyggen, er resistent over for røg og gas forurening. Dette anlæg er kendetegnet ved høj modstandsdygtighed over for frost. Elder Blomsterne er små, gul-hvid farve. Hyldebær blomstre i anden halvdel af maj, og dens røde bær modnes i juli.

Denne busk bruges til landskabspleje parker, gader, parker, styrkelse af skråninger, kløfter mod udtørring, og det er meget ofte findes i forladte områder og skovbryn. Dens frugter er ikke giftige. Sambucus racemosa er meget sjældent brugt som et lægemiddel. I folkemedicinen, er saften fra bær af hyldebær almindeligt anvendt som en diaphoretic og anti-inflammatorisk middel. Barken og frugterne heraf en effektiv brækmiddel og afføringsmiddel. Til behandling af gigt, catarrhs undertiden bruges blomsterstand og tørrede frugter af hyldebær.

Frøene af den røde hyldebær, i nogle europæiske lande bruges til at producere olie, som bruges til tekniske formål. Fra bladene er grøn maling, og af frugterne - alkohol. Det træ, der anvendes i produktionen af drejebænk, unge kviste producere en række legetøj, spoler, diskanter, spoler, rør, spoler.

På grund af sin biokemiske sammensætning, ældre hvid, sort og rød er effektive repellanter. Dette anlæg er godt frastøder insekter, mider, rotter, mus, etc. Derfor ældre ofte plantet i nærheden af de skure, lader og andre landbrugsstrukturer. Hyldebær fra den røde kan skelnes ikke kun af dens frugter, men også på blomsterstanden. Sambucus racemosa har blomster med en grønlig skær og en ubehagelig lugt, og den sorte - hvide blomster og duften af mandler.

Sambucus racemosa brugt i folkemedicinen har en bred, det er fundet frugt, bark, rødder og blomster af planten. Blade, grene og knopper indeholder tanniner, lavmolekylære carboxylsyrer (æblesyre, eddikesyre, valerianesyre), monosaccharider (fruktose, glucose), vitaminer (ascorbinsyre, caroten, rutin) parafinopodobnye forbindelser, terpenoider, betulin-, cholin, cerylalkohol, ursolic syre. Umodne frugter indeholder giftige stoffer: sambunigrin, blåsyre, aldehyd benzelny aldehyd.

Takket være dets unikke sammensætning, hyld manifesterer antiinflammatorisk, analgetisk og desinficerende effekt. Det bruges til forkølelse, hovedpine, stomatitis, ascites, bronkial astma, angina, neuralgi, osteochondrose, psoriasis, overgangsalderen. Specifikke kontraindikationer for driften, er blevet identificeret. Som præparater på basis af Sambucus racemosa ikke er blevet undersøgt for at anvende dem skal være med ekstrem forsigtighed.

Til behandling af sygdomme healere bruger afkog og ekstrakter af de rødder, grene og blomster. Til fremstilling af bouillon fra rødderne tage teskefuld knuste tørrede rødder rød hyldebær og hæld et glas vand, derefter kogt i 5 minutter. Yderligere skubbe på en time, filtreret, fyldt op til sit oprindelige volumen med vand og tages tre gange om dagen i 1 m. skeen postprandiale. Denne løsning har antipyretisk, afførende og vanddrivende egenskaber. Bouillon fra ældre grene bruges som et diuretikum og diaphoretic. Til behandling af gigt, astma ordineret infusions hyldeblomster, der tager på 2 spsk. ske tre gange om dagen efter måltider.

Da Sambucus racemosa ikke er officielt anerkendt som lægeplante, behøver eksperter anbefaler ikke dets anvendelse til behandling af forskellige sygdomme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.