SundhedMedicin

Decifrere den generelle analyse: normer i hvide blodlegemer i et barn, og erytrocytsænkningshastighed

Etableringen af næsten enhver diagnose begynder med en generel analyse af bloddonation. Især nyttigt er dens informationer til diagnosticering af sygdomme hos børn. Således afkodning af den generelle analyse hjælper med at etablere en overtrædelse af reglerne i leukocytter i blodet af barnet, i overensstemmelse med antallet af røde blodlegemer, blodpladetallet, ESR hæmoglobin.

erythrocytter

For at besvare spørgsmålet, hvordan at dechifrere blodprøve er ikke så svært. Den første ting, der normalt falder læges udtalelse, - er det niveau af røde blodlegemer. Disse komponenter spiller en vigtig rolle, fordi det er takket være dem er leveret af processen med åndedræt. De bærer oxygen til hvert organ og hver celle i kroppen, og med en pick up carbondioxid. Røde blodlegemer indeholder hæmoglobin. Norm af de røde blodlegemer, afhænger af alder. Således bør børn fra år være mere end 3,6-4,9 × 10¹² røde blodlegemer med en sats på en liter blod. Reduktionen af blodceller indikerer en mangel på jern, protein eller B12. En stor mængde af røde blodlegemer kan signalere dehydrering, kroniske sygdomme i hjertet eller utilstrækkelige antal ture i gaden.

blodplader

Blodstørkning leveres af blodplader. Disse komponenter eliminere forlænget blødning. Deres sats af børn under et år 100-420 × 10 9 per liter. Forøgelse af antallet af blodplader er sædvanligvis forbigående og det indikerer af infektionssygdomme, anvendelsen af visse lægemidler eller jernmangel. Hvis indikatoren klart forøget over tid, kan det indikere trombocytose. Utilstrækkeligt antal af disse partikler er en meget farligt fænomen, fordi selv en mindre sår kan føre til et stort tab af blod. Trombocytopeni kan indikere en historie af infektionssygdomme eller forgiftning.

leukocytter

Den vigtigste funktion af hvide blodlegemer - beskyttelse. Det er disse elementer, der reagerer meget hurtigt på hypotermi, infektion, træthed, allergiske og inflammatoriske processer. Fra en alder af afhængige leukocyt normen i blodet hos børn. Så den første dag i fødsel til 6 måneder, er antallet varierer fra 8 til 25, fra 6 måneder til et år - 6-12, og et år - 5-12. Raising standarder for leukocytter i blodet hos barnet kaldes leukocytose. Årsagen til dette fænomen, primært, er en inflammatorisk proces, selv om en lille stigning i antallet af sager og efter træning, og endda en solid frokost. Sænkning standarderne for leukocytter i blodet hos barnet blev kaldt leukopeni. Milt forekommer i sygdomme, endokrine system, langvarig brug af narkotika og så videre. N. For at etablere en præcis diagnose læge vurderer ikke kun niveauet af hvide blodlegemer, men forholdet mellem deres hovedkomponenter (lymfocytter, neutrofiler, monocytter, basofiler, eosinofiler, basofiler).

ESR

For at finde ud af, hvor alvorlig er den inflammatoriske proces, vil analysere ESR (blodsænkning). Dens hastighed på 4-12 mm / h. Stor indikator kan indikere beruselse eller nyresygdom.

hæmoglobin

Generel blod analyse tyder barnet og identificere niveauet af hæmoglobin, som er ansvarlig for opretholdelse af de enkelte celler. Normalt er det 110-135 g / l. Mindre af det i blodet indikerer blødning eller anæmi. Overdreven - på fortykkelse af blodet, som igen forårsager opkastning, dehydrering, ileus, etc ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.