Selv-dyrkningPsykologi

Grundlæggende menneskelige motiver. klassifikation af motiver

Motiver, motiver klassificering tilhører kategorien af basale menneskelige behov. menneskeliv er tæt knyttet til behovet for forskellige aktiviteter og er med forbehold for opfyldelse af grundlæggende ting. Den første til at tale om de behov, var William McDougall. Han fremhævet den biologiske, sociale og åndelige blandt de basale behov hos den enkelte. En anden forsker, der blev interesseret i teorien om menneskelige behov, er Abraham Maslow.

Han har udviklet en semantisk pyramide repræsenterer de naturlige behov hos den enkelte. Klassificering af aktiviteter motiver indebærer et stykke struktur. Alle komponenterne i den er tæt forbundet.

Motiver: koncept, klassifikation

Før vi taler om menneskelige behov, er det nødvendigt at give følgende definition. Motive - er noget, som udføres nogen handling. Det er kendt, at for hver handling er sine egne interne grunde, som ikke altid er klart for andre. I hvert tilfælde er der motivation til at ændre sig, for at sikre, at en eller anden måde omdanne sin indre verden og den omgivende virkelighed. Det er, hvad motiverne er. Klassifikation motiver er vist nedenfor. For nemheds skyld kalder vi disse behov.

fysiologiske behov

De er velkendte for hver enkelt af os. Behov fysiske egenskaber omfatter spise, sove, avl instinkt. De opstår i tillæg til vores ønsker og overbevisninger. Med andre ord er det de behov, den fysiske krop, at ingen kan ignorere. Hvis en person berøvet søvn eller mad, så vil det dø snart. Det vigtigste træk ved den fysiske natur ligger i det faktum, at det dirigerer alle de vitale processer. Mens basale behov ikke bliver opfyldt, kan ikke gå til spørgsmålet om, hvordan man kan tænke på de højere ambitioner.

Personlig udvikling er kun mulig, når en person har et tag over hovedet, en sund kost og god søvn. Ellers er det nødvendigt blot at overleve. På baggrund af nogen problemer vil ikke ønsker at læse bøger og tage aktive skridt for at opnå det ønskede.

Behovet for sikkerhed

Motiver, klassificering motiver dannet efter, om en person lider af en form for behov. Livet i fuld komfort tyder på, at behovet for sikkerhed er fuldt ud tilfreds. Hvad omfatter det? Behovet for sikkerhed - det er først og fremmest tillid til fremtiden, i mangel af en række ubehagelige overraskelser. Hvis personen ikke har sin lejlighed, eller bare en enkelt vinkel, kan det næppe anses for tilfredsstillende. En sådan person vil ikke være i stand til at opfylde behovene i et højere niveau, det er simpelthen ingen motivation til at handle.

Behovet for kærlighed og respekt

Vi ønsker alle at føle sig ligegyldig til deres kære. Behovet for kærlighed - en af de stærkeste, som er i stand til at indtaste en person i en tilstand af langvarig frustration eller gøre glad. Ofte er årsagen til den utilstrækkelige adfærd hos den enkelte er sådanne udækkede behov. Motiver, deres klassificering viser, hvor vigtigt for en person at føle sig ønsket, forlangte, accepteret af de indfødte folk.

Der er ikke noget mere trist situation, hvor vokset, holdt en person kan ikke opbygge et harmonisk og tillidsfuldt forhold. Hvis behovet for kærlighed og respekt ikke opfyldes inden for en bestemt tid, en mand ophører med at tro på muligheden for at finde lykken i fremtiden.

sociale kontakter

Dette omfatter behovet for at vurdere offentligheden. Mennesket er således opbygget, at han ikke kan leve alene. Sociale relationer er nødvendige for at opretholde en optimistisk stemning, har en frisk syn på livet. Samfundet hjælper os til at forstå, at vi bevæger os i den rigtige retning, erfaring lærer os taknemmelighed og tilfredshed.

Berøvet social interaktion en person bliver sløv, tilbøjelige til melankoli og alt for modtagelige for fornærmelser. Motiverne for virkningen af en sådan person er helt forståeligt, men handlinger kan betydelig skade sig selv.

Behovet for selvrealisering

Dette er det højeste trin i menneskets udvikling. Behovet for selvrealisering normalt vises i ungdomsårene, i det tilfælde, hvor den foregående etape bestået. Motivationen for personlig vækst er forbedret hvis den finder basale behov for fysiske egenskaber, såvel som behovet for anerkendelse og respekt fra de mennesker omkring dem. Efter dette, begynder personen at stræbe efter mere, nemlig det nu inspirerer personlig udvikling, evnen til fuldt ud at udøve deres talenter og evner.

Således motiverne, den klassificering af motiverne - det er et emne, der fortjener en særskilt bog. menneskeliv er styret af hans behov og har opbygget et konkret kæde af handlinger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.