Hjem og familieHelligdage

Dag Hviderussisk Science - en lejlighed til at minde om forskningens rolle i den sociale udvikling

Videnskabelig viden er vigtigt ikke kun at udvide repræsentationer af verden af menneskeheden. Resultater af arbejde af forskere, der anvendes i fabrikker, landbrug, medicin, uddannelse og andre områder af menneskelig aktivitet. For at understrege vigtigheden af de videnskabelige fremskridt for samfundet i Belarus blev etableret af Dag belarussiske Science.

historie

I Hviderusland opstod videnskab i VII-VIII århundrede e.Kr.. Der aktivt udviklet støberi, keramik, smedning, vævning håndværk. En vellykket gennemførelse af arbejdet afhang af, hvor godt han kendte master fysik og kemi.

Med udbredelsen af kristendommen centre for videnskabelig tænkning var kirker og klostre. Her kopierede bøger var krøniker, organiseret bibliotek. De mest berømte pædagoger fra den tid - Evfrosiniya Polotskaya og Kirill Turovsky.

I renæssancen videnskab og uddannelse efterhånden sekulær. Vigtig rolle i dette blev spillet af trykpressen. Den første printer var Frantsisk Skorina. Printed Book producerer og sælger hurtigere end håndskrevet derfor var til rådighed for flere læsere.

I moderne og moderne tider, belarussiske forskere arbejder aktivt inden for naturvidenskab og teknik. I 1929, det åbnede i Minsk Hviderussisk Kultur Institut, senere omdannet til Academy of Sciences.

I 30'erne, har mange repræsentanter for de belarussiske intelligentsia blevet ofre for undertrykkelse. Under krigen, forskerne arbejdede i evakueringen. Efter krigen, forskningsinstitutioner tilbage ind i landet og fortsatte med at studere.

Dannelsen af informationsstrategier samfundets bidrage til en revision af udviklingen af videnskab, så i 2005 skabte High-Tech Park.

fest syndere

For at udskyde arbejdet og for at dække den festlige bordet på dagen for belarussiske Science (sidste søndag i januar) har de rigtige læger og kandidater af videnskaber, videnskabelige forskningsinstitut medarbejdere, lærere, studerende, undergraduates, medlemmer af de studerendes videnskabelige selskaber.

Flagskibet af de videnskabelige resultater af republikken er National Academy of Sciences, som har foretaget den forskning inden for fysik, kemi, matematik, biokemi, materialevidenskab, og så videre. D. Også arbejder i Hviderusland Minsk Research Institute of Instrument Engineering, National Institute of Education, og andre videnskabelige organisationer. Forskning udført på institutterne og universiteter, naturreservater og helligdomme, hospitaler, museer. Derfor Dag belarussiske Science - en ferie for mange borgere i republikken.

ferie begivenheder

Ved den dato festlige lukkede konferencer, seminarer, udstillinger, tematiske publikationer i videnskabelige tidsskrifter. Således i foyeren af National Academy of Sciences arbejder konstant udstillingen "Resultater af hjemkundskab - produktion". I 2012, på den ceremonielle møde i det videnskabelige samfund har vist resultaterne af de Tekniske Videnskaber, og to år senere de videnskabelige spørgsmål, der drøftes på pressemødet afholdes af staten Udvalget for Videnskab og Teknologi.

På dagen for belarussiske Science før forskerne favorisere landets præsident, den stedfortrædende leder af præsidentens administration og andre embedsmænd. Udestående videnskabelige værker er mærket priser.

videnskabelige resultater

Hviderusland forskere forske i alle områder af menneskelig viden. Således ved Institut for Fysik, National Academy of Sciences skabt en ny generation af lasere. Enheder betydeligt mindre end deres forgængere, og ikke skader øjnene.

Støbejern dele vil være meget stærkere takket være opfindelsen af Institute of Metal Technology, og med hjælp af fiberoptiske endoskoper, industrielle (udvikling af hviderussisk-russiske Universitet Mogilev) diagnose af svært tilgængelige steder enheder og maskiner vil være mere rettidig og nøjagtig. Behandlingen af åreforkalkning er planlagt til at anvende en ultralyds enhed skabt BNTU specialister.

Også i landet studerer DNA vokset smaragder, skabe nye sorter af afgrøder, genoplive kulturelle artefakter (Slutsk bælter), til at udforske det ydre rum, udvikling af nye metoder til behandling af sygdomme, træning og uddannelse af den yngre generation. Derfor, når dagen for belarussiske Science kommer igen, forskerne har noget at vise til ferien.

Problemer og perspektiver for udvikling af videnskab i Belarus

I de seneste år har regeringen i stigende grad finansieret anvendt forskning. Faktiske problemer med oprettelsen af organisationer, der samler videnskabelige og industrielle personale. Det er et spørgsmål om eksamensresultater af forskningsinvesteringerne. Disse og andre spørgsmål drøftes i dag af belarussiske Science.

Når ferien fejres, forskere og ledere taler om deres daglige bekymringer. Således, formanden for præsidiet for National Academy of Sciences bekymret over den aldrende personale og modvilje mod unge til at studere videnskab. Årsagerne til dette - lave lønninger og tab af prestige forskerkarriere. Mange fagfolk forlader at arbejde i udlandet. Løsningen af disse problemer, formanden ser nedskæringer og søger extrabudgetary finansieringskilder. Dag hviderussisk videnskab og dens resultater - genstand for en særlig præsident pleje.

Udviklingen af humaniora er defineret som udviklingen af det videnskabelige grundlag for juridiske dokumenter og løse problemet med at styrke familiens institution. Baseret på resultaterne opnået ved de humaniora, dannede ideologi staten. Så går Dag belarussiske Science. Hvor der er en lignende fest uden for Hviderusland?

Science Day i andre lande

Traditionen med at ære videnskabsmænd i det tidligere sovjetiske rum har sine rødder i Sovjetunionen. I april 1918 kom "Skitse Plan for videnskabelig og teknisk arbejde" fra pennen af Lenin. Siden da, akademikere accepterede tillykke med den tredje søndag i april.

Efter Sovjetunionens sammenbrud, Rusland og Ukraine ferie datoer (8. februar og den tredje lørdag i maj) er begrænset til bunden af det russiske videnskabsakademi og National Academy of Sciences i Ukraine.

På internationalt plan mark verden Videnskabsdag for Fred og Udvikling årligt. Med et sådant initiativ i 2001 udstedt af UNESCO. Fans af evolutionsteorien 12. februar fejre Darwin.

Der er også videnskab festivaler, professionelle helligdage specialister: .. Fysikere, kemikere osv Derfor lykønske russiske og udenlandske forskere kan næsten hver måned i året.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.