Hjem og familieHelligdage

En vigtig ferie er World Water Day

Kan du lide usædvanlige ferier? Hvis du noterer dem med venner og familie (og endda gør det til en tradition), kan du lære mange nye ting, føle dig del af universet og få en mere grund til kommunikation, som er kendt for at være den største luksus i vores verden. Forårsferien i skolerne i CIS-landene falder i slutningen af marts. På dette tidspunkt begynder den aktive smeltning af sneen. Langs gaderne og skovstierne, der kører gay prangende vandløb, virker solen vasket og elegant ...

Det var i denne periode - 22. marts - fejre mange lande i verden en vidunderlig ferie - World Water Day. Faktisk på russisk hedder det World Water Day. Men du ser, den bogstavelige oversættelse fra den engelske sætning "World Day for Water" - World Water Day - lyder meget mere interessant, romantisk eller noget.

Denne ferie blev indledt af FN med ret seriøse mål: At gøre offentligheden opmærksom på vigtigheden af ferskvand, tilstanden af vandlegemer og behovet for deres beskyttelse.

To tredjedele af overfladen af vores blå planet er dækket af vand, men det overvældende flertal er saltreservaterne i havet og oceanerne. Kun omkring 2,5% falder på ferskvand. Og en tredjedel af dem er skjult under jorden, og to tredjedele er begravet i isfjeldens isfange. Det er svært at tro, men hvis du tilføjer vandet i alle floder, vandløb, søer og myrer, vil det ikke være mere end hundrede procent af verdens reserver af livgivende ferskvand.

Derudover er det ligesom alle naturlige ressourcer fordelt over hele Jorden ekstremt ujævnt. Ørkenes og halvøkenes regioner tegner sig for den mindste del af verdens vandforsyning. Så, i de mennesker, der elsker CIS, Egypten, ifølge lokale beboere regner det hvert fjerde år. Hvis du tilfældigvis ser ham i dette afrikanske land, er dette et godt tegn.

Det er interessant, at befolkningen på vores planet tredoblet i sidste århundrede, men vandforbruget steg 7 gange! I mellemtiden lider over 2 mia. Mennesker af mangel på drikkevand, og i 2025 vil forskerne ifølge denne viden stige til 3,2 mia.

Som du kan se, er problemet ekstremt akut. Og fordi World Water Day siden 1993 fejres i mange lande i verden. Årlig ferie er dedikeret til et bestemt aspekt. Så i 1995 blev temaet "Vand og kvinder" anset for at analysere naturkatastrofer forbundet med vand, og i 2011 afspejlede den rolle, det spiller i byernes liv.

World Water Day 2013 var dedikeret til internationalt samarbejde på dette område. Faktisk har de fornuftige mennesker på planeten længe forstået, at det kun er muligt at klare problemet gennem fælles indsats. Hvilke aktiviteter er typiske for ferien af vandressourcer? Videnskabelige konferencer, screening af film, vigtige dokumenter accepteres, udstillinger af tematiske plakater og tegninger, timetimer, udflugter til profilvirksomheder (vandkanal, spildevandsrensningsanlæg mv.) Er organiseret i skolerne. I Holland gik skolebørn i 2013 f.eks. På en vandretur (6 kilometer) og satte en rygsæk i 6 liter vand. Og i Storbritannien blev beboere bedt om at samle små genstande i plastflasker. Provenuet går til velgørende behov i forbindelse med det eksisterende problem.

Organiser og du Water Day til dine venner, familie og børn. Du kan komme med en masse underholdning. Gå til poolen, udfør eksperimenter med forskellige væsker, lav en tematisk quiz og "våd" konkurrencer. Glem ikke at minde hinanden om behovet for at spare vand. Meget afhænger af os alle!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.