BilerKlassisk

Akselafstand - hvad er det i bilen?

Bilen har en masse tekniske parametre - motorstørrelse, rummelig kuffert, clearance. Også en af de parametre, er akselafstanden. Begyndere ofte spekulerer - hvad er det, og hvorfor der er behov for denne base? I dag vil vi forsøge at besvare dette spørgsmål.

funktion

Lad os starte med definitionen. Akselafstand - afstanden mellem midten af den forreste og bageste aksel på køretøjet. Med andre ord, det interaxle køretøjets længde. Der er en anden bredde af akselafstanden. Skelne lang og korotkobaznym biler. De har forskellige styrekarakteristika, manøvredygtighed, åbenhed osv Nogle nybegyndere bilejere forveksle dette udtryk med clearance. Men sidstnævnte er frihøjde. Denne afstand mellem det laveste punkt af køretøjet og vejbanen. Værdier sjældent overstiger 20 cm (hvis du ikke taler om køretøjer). akselafstand størrelse starter fra to meter. Og jo større bil, jo mere denne parameter.

klasser

Sikkert du har hørt, at hver bil tilhører hans klasse. Sidste er i alfabetisk rækkefølge. Hvad påvirker bilen tilhører et bestemt segment? Det påvirker akselafstanden. Denne maskine kan være af følgende klasser:

  • A - den mindste segment. Afstanden mellem centrene af de forreste og bageste hjul må ikke overstige 2400 mm.
  • B - Akselafstand (mm) er fra 2400 til 2500.
  • C - 2580-2750.
  • D - det er en business class. Akselafstand er 2850 millimeter.
  • E - ikke mindre end D, men ikke over 2950 millimeter.

Afstanden kan afhænge af udførelse af kroppen. Jo længere det er, jo højere kvalitet. I overensstemmelse hermed ændringer og prisen på bilen.

resizable

I de 70-erne af det sidste århundrede, har amerikanske producenter praktiserede variabel parameter database. Digital afhang af chassiset af enheden. Så blev bilens affjedring baseret på afsluttende armen. De er ofte installeret på bagsiden. Forhjulene er blevet rettet i udbygningsplanen. Så afhængig af belastningen, der var en udvidelse akselafstand eller dens begrænsning. Nu et sådant arrangement bruges kun i erhvervskøretøjer.

På nogle biler, den franske produktion var ujævn akselafstand. Det betød, at forsiden allerede var bagud med et par centimeter. I "Reno 16", denne parameter var 6,5 centimeter. Ikke at forveksle med en ujævn bund raznoshirokimi diske. Det sidste sæt med henblik på æstetik. Standarden alle parametre forbliver de samme.

Den lange akselafstand

Dette er repræsentativ for maskinen, samt SUV'er. Hvad er fordelene ved sådanne køretøjer? LWB - et løfte af komfort, især for bagsædepassagererne. Jo højere værdi, jo mere plads i kabinen. På frame SUV'er takket være lang base, kan passe op til syv passagerer (tre rækker). Men rummet - ikke kun fordel af dette design. På grund af længden af kroppen, bilen er bedre at sluge huller og andre uregelmæssigheder. På vejen denne bil er mere stabilt, det har bedre vægtfordeling og nemmere at komme ind i svingene.

For nylig begyndte flere og flere producenter til at udstyre deres lange akselafstand biler forhjulstræk. Og med god grund. Efter en lang lå kardan gennem hele interiøret er ganske vanskeligt. Plus, det skjuler meget plads. Fordi tunnelen er dannet den ujævne gulv.

SWB

Dette segment omfatter alle biler A, B og C-klassen. Overraskende er de mere populære og udbredte end de lange akselafstand modstykker. Hvad er fordelene ved frigivelse? Først og fremmest, er det manøvredygtighed. Korotkobaznym biler mere reagerer på rattet, som giver en sikker håndtering i tæt befolkede byer. Et andet plus - det er permeabilitet. Disse maskiner er karakteriseret ved korte udhæng, og dermed tager en højere elevationsvinkel. Ikke altid SWB - er kun biler. Dette segment omfatter og crossovers (fx "Opel Mokka"). Maskinen har stor frihøjde og håndtering. En firehjulstræk modifikation kan give odds LANG frame SUV'er. Men mange stadig ikke kan vælge, hvad klasse det er bedre at købe en bil.

Hvilket er bedre - en lang eller kort grundlag?

Den entydigt svar på dette spørgsmål er nej. Begge typer af køretøjer er både plusser og minusser. Vi først overveje lang akselafstand bil. Deres største fordel - tilgængeligheden af ledig plads i kabinen. Også ejerne sige rummelig kuffert, især på vognene i segmentet. Bilen holder vejen meget godt på vejen, indgangen til at vende som "handske". Men nogle producenter stadig bruge baghjulstræk layout, hvilket er grunden til, at udgifterne til disse biler på en gang stiger til 30 procent. Dette er en af de største ulemper ved D- og E-klasse.

Også disse maskiner er vanskeligt terræn. På primeren kan nemt sidde ned "på maven". Og hvis det lykkes at overvinde den forhindring, så er der en risiko krog på den forreste eller bageste kofanger på grund af udhæng. Anskaf frame SUV'er med henblik på en gang om måneden for at forlade byen - det giver ingen mening.

Vi går nu over til korotkobaznym maskiner. De er meget billigere end deres lange modstykker. Desuden er disse biler forvaltes bedre. En anden væsentlig fordel - det er kompakt (især for store byer). Find en parkeringsplads i en bil uden problemer. Også nemt kan du køre gennem de smalle gader. Off road vinder var en kort akselafstand. VAZ "Niva", for eksempel, i årtier betragtes som den bedste budget bil til Offroad.

Blandt de mangler - en lille kapacitet og manglende kuffert plads i kabinen. Imidlertid er nogle maskiner indrettet således, at i uden problemer ved en 2-meter passager ( "Mercedes" C-klassen, for eksempel). Men på banen, denne maskine opfører sig "slap" end E- og S-Class. Mere end 150 kilometer i timen på en bil ikke komme til at gå, fordi ubehageligt.

Afhængigheden af sporet og basen

visse standarder Forholdet mellem disse to parametre er vedtaget af fabrikanter i dag. Så ideelt set, dette tal er 1,6-1,8. for eksempel tage den populære japanske sedan "Toyota Camry". Track er 1565 mm akselafstand - 2775. Divide basen på sporet og få et tal på 1,77. Det er denne parameter er nøglen til den rigtige balance mellem ydeevne kørekomfort og håndtering. Som for lastbiler, traktorer altid bruge en kort base. Dette giver den bedste manøvredygtighed og vægtfordeling ved kørsel med sættevogn. Men på hele lastbil base og gauge forholdet også ikke overstiger 1,8. Tipper lastbil, tværtimod, prioriteringen af lange base. Dette gør det muligt at levere høj glathed under indlæsning af kroppen. Også tage hensyn til arbejdsbyrden for hver af akserne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.