BilerKlassisk

Stempel - er en del af bilens motor. Enhed udskiftning, installation af stemplet

Stemplet er en del af en krumtapmekanisme, som er baseret på princippet om driften af mange forbrændingsmotorer. I ovenstående artikel design og funktioner i disse dele.

definition

Stempel - dette objekt, drive cylinderen reciprokerer og tilvejebringer omdannelse til mekanisk arbejde af gas trykændringer.

tid

Da deltagelse af disse dele er realiseret termodynamisk proces motorgang. Da stemplet - er et af elementerne i krumtapmekanisme, det tager presset produceret af gasser, og overfører kraften til stangen. Udover det tætner forbrændingskammeret og varmefjernelse fra det.

design

Stempel - et tre søjler del, det vil sige, dets struktur består af tre komponenter, der udfører forskellige funktioner, og to dele: hoved, hvori den kombinerede bund og en tætningsdel, og en styredel leveret af et skørt.

bund

Det kan antage forskellige former, afhængigt af mange faktorer. For eksempel udformningen af bunden af forbrændingsmotor stempler bestemt af placeringen af andre strukturelle elementer, såsom dyser, propper, ventiler, forbrændingskammer form, træk processer, der forekommer i det, den samlede motor konstruktion og t. D. Under alle omstændigheder er det bestemmer egenskaber funktionsområder.

Der er to hovedtyper af konfigurationen af stempelkrone: konvekse og konkave. Førstnævnte giver en stor styrke, men forringer forbrændingskammeret konfiguration. Med konkav form af bunden af forbrændingskammeret, tværtimod, det har en optimal form, men mere intensivt deponeret sod. Mindre hyppigt (i to-takts motorer) mødes med bunden af stemplerne, reflektoren vist fremspring. Dette er nødvendigt, når blæser til føring forbrændingsprodukterne. Nærmere oplysninger om benzinmotorer har typisk en bund flad eller næsten flad form. Undertiden indeholde rillen for fuldstændig åbning af ventilen. I motorer med direkte indsprøjtning stempler er kendetegnet ved en mere kompleks konfiguration. I dieselmotorer adskiller sig ved tilstedeværelsen i bunden af forbrændingskammeret, hvilket giver en god turbulens og forbedrer blanding dannelse.

De fleste stempler ensidig, selv om der er bilaterale muligheder, der har to bunde.

Afstanden mellem den første kompression ringrillen og bunden af stemplet kaldes brandzone. Det er meget vigtigt værdi af sin højde, som er forskellig for dele af forskellige materialer. Under alle omstændigheder kan outputtet af ringhøjden af branden ud minimumsværdien forårsage udbrænding af stemplet og deformation af sædet af den øvre kompressionsring.

tætningsdelen

Der er olie skraber og kompression ring. I dele af den første type kanaler er gennemgående huller til modtagelse inde fjernt fra overfladen af olien cylinder stempel, hvorfra det kommer ind i sumpen. Nogle af dem har en ring af korrosionsbestandigt støbejern med en rille til den øverste kompressionsring.

Stempelring bestående af jern, anvendes til at skabe en pasform af stemplet til cylinderen. Derfor er de kilden til de fleste friktion i motoren, de tab, som tegner sig for 25% af mekanisk tab i motoren. Antallet og placeringen af ringene er bestemt af typen og formålet med motoren. Den hyppigst anvendte 2 1 kompression og Olieskraberingen.

Kompressionsringe udføre opgaven med at forhindre optagelse af gasser ind i krumtaphuset fra forbrændingskammeret. Den største byrde falder på den første af dem, så i nogle af sine motorer groove styrke stålindlæg. Kompressionsringe kan være trapezformet, konisk, tøndeformet. Nogle af dem er skåret.

Skraberingen tjener til at fjerne overskydende olie fra cylinderen og forhindre det i at komme ind i forbrændingskammeret. Til dette formål har den et hul. Nogle muligheder har foråret expander.

Føringsdelen (skørt)

Det har en cylinder (buet) eller en kegleform at kompensere for termisk ekspansion. På det er to tidevand til stemplet pin. På disse steder nederdelen har den største vægt. Desuden er der observeret den største termiske deformation ved opvarmning. For at reducere dem ved hjælp af forskellige foranstaltninger. I den nedre del af skørtet kan være i olieringen.

Til transmission kraft fra stemplet, eller det bruges oftere eller krumtapaksel. Stemplet pin tjener til at forbinde denne del med dem. Det består af stål og har en rørformet form og kan installeres på flere måder. De fleste bruger en flydende pin der kan drejes under drift. For at forhindre forskydning af sine faste låseringe. Stiv fiksering anvendes meget mindre hyppigt. Stang i nogle tilfælde tjener som en føringsindretning, der erstatter stempelskørtet.

materialer

Stemplet kan bestå af forskellige materialer. Under alle omstændigheder skal de besidder egenskaber som høj styrke, god varmeledningsevne, friktionsegenskaber, korrosionsbestandighed og lav koefficient for lineær ekspansion, og densitet. At fremstille stemplerne anvendes aluminiumlegeringer og støbejern.

støbejern

Anderledes høj styrke, slidstyrke og lav koefficient for lineær ekspansion. Sidstnævnte egenskab giver mulighed for at arbejde med sådanne små mellemrum af stemplerne, således at der opnås en god tætning af cylinderen. Men på grund af den betydelige andel af støbejern dele anvendes, kun i de motorer, hvor den frem- og tilbagegående bevægelige masser er inertikræfter på højst sjette del af trykkræfterne på bunden af gassen stemplet. С, что особо нежелательно для карбюраторных вариантов, так как приводит к калильному зажиганию. På grund af den lave varmeledningsevne af bunden opvarmning af støbejern dele under drift af motoren når 350-450 ° C, hvilket er særligt uønsket til karburatoren udførelsesform, da den fører til overflade antændelse.

aluminium

Dette materiale anvendes til stemplerne almindeligt. предоставляет возможность увелич ения степен и сжатия и обеспечивает лучше е наполнени е цилиндро в, и высокими антифрикционны ми свойствами. Dette skyldes den lille egenvægt (aluminiumsdele lettere jern 30%), høj varmeledningsevne (3-4 gange mere end den for jern), tilvejebringelse opvarmning af bunden ikke er mere end 250 ° C, hvilket giver mulighed for at øge eniya grader og kompression og det giver bedre th e cylinder i en fyldning og høje anti- friktionsegenskaber. коэффициент линейного расширения , что вынуждает делать большие промежутки со стенками цилиндров, то есть размеры поршней из алюминия меньше, чем из чугун а, для одинаковых цилиндров . Når denne aluminium har en faktor 2 større end støbejern, koefficienten for lineær ekspansion, hvilke kræfter gør store intervaller med cylindervæggen, dvs. dimensionerne af stemplerne i aluminium er mindre end støbejern og, for den samme cylinder. и меют меньшую прочность, особенно в нагретом состоянии (при 300 °С она снижается на 50-55%, тогда как у чугун ных — на 10%). Udover disse detaljer og hav e en lavere styrke, især i en opvarmet tilstand (ved 300 ° C, er det reduceret med 50-55%, mens jernet STATSLIGE - 10%).

At reducere friktionen af stemplet væg er belagt antifriktion materiale, der anvendes som grafit og molybdændisulfid.

varme

Som nævnt kan under driften af motorens stempler opvarmes til 250-450 ° C Det er derfor nødvendigt at træffe foranstaltninger med henblik på at reducere varme- og fik dem til at kompensere termisk udvidelse af komponenter.

For stempel køleolie anvendes, som tilføres på forskellige måder i dem: generering olietåge i cylinderen, er det sprøjtes gennem en åbning eller dyse i plejlstangen, indsprøjtes i den ringformede kanal, cirkuleres gennem røret spole i bunden af stemplet.

на участках приливов юбки с двух сторон обтачивают металл на 0,5-1,5 мм в глубину в виде П- или Т-образных прорезей . For at kompensere for termiske deformationer i tidevand områder på begge sider af skørtet grind metal i en dybde på 0,5-1,5 mm i en P eller T-formede spalter. ее смазывание и предотвращает появлени е от температурных деформаций задиров, поэтому данны е углубления называют холодильниками. Denne foranstaltning forbedrer smøring og forhindre fremkomsten af e fra termisk deformation scoring, så DATA e uddybning kaldet køleskabe. используют в сочетании с конусо- или бочкообразной формой юбки. De anvendes sammen med konuso- eller tøndeformet skørt. линейное расширение за счет того, что при нагреве юбка принимает цилиндрическую форму. Dette kompenserer for dens lineære ekspansion på grund af det faktum, at under opvarmningen skørtet antager en cylindrisk form. , чтобы диаметр поршня испытывал ограниченное теплово е расширени е в плоскости качания шатуна. Endvidere hjælp af kompensation indsatsen til stemplet diameter oplevet begrænset termisk udvidelse af th e stang svingning plan. Det er også muligt at isolere styredelen af hovedet med den største varme. нанесения косого разреза по всей ее длине. Endelig vægge skirt fastgjort fjederegenskaber ved at anvende en skrå snit langs hele sin længde.

produktionsteknologi

I fremgangsmåden til fremstilling stemplerne er opdelt i støbt og smedet (trykkes). применяют на большинств е автомобилей, а замена поршней на кованые используется при тюнинге. Nærmere oplysninger om den første type, der anvendes på de fleste biler er, og udskiftning af stempler på forfalskede brugt til tuning. Bearbejdede versioner varierer forøget styrke og holdbarhed samt lavere vægt. Installationen af denne slags stempler og øger pålideligheden af motorens ydeevne. Dette er især vigtigt for motorer i drift under høje belastninger, mens til hverdagsbrug nok af støbte dele.

ansøgning

Stempel - er et multifunktionelt stykke. Derfor er det ikke blot anvendes i motorer. так как она функционирует аналогичным образом . For eksempel er der et stempel Saddelbremsesystem, da det fungerer på samme måde. кривошипно-шатунный механизм применяют на некоторых моделях компрессоров, насосов и прочем оборудовании. Også den krumtapmekanisme brugt på visse modeller af kompressorer, pumper og andet udstyr.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.