SundhedMedicin

Hvad er senen: definition, funktion, eksempler

Hvad er en sene? Det er en del af det menneskelige muskler, der er repræsenteret ved bindevæv. På grund af dette kan det være fastgjort til skelettet. De kan være lange eller korte, brede og smalle, har forskellig indviklet form (båndlignende, trådlignende, afrundet).

Strukturen af sener

Kendskab til den definition, kan du prøve at forestille sig udseende af kroppen element. Hvad er en sene? Dette er kompakt anbragt parallelle bundter af kollagen og elastin fibre. Fibrocytter er placeret mellem garnerne. Især i betragtning af, at fiberelementerne dominerer over cellen. Dette sikrer, at hele strukturen styrke og lav forlængelse.

Kar og nerver ind i senen fra musklen eller periosteum på stedet for dets fastgørelse. Med alderen er nogle ubalance bestemmes i forhold til muskler og senen af musklen. En nyfødt sene praktisk udviklet, og før puberteten processen med at øge muskelmasse er parallelt med væksten i kollagenfibre. Derefter op til femogtyve år, aktivt voksende tendinous del. I alderdommen, fibrene mister deres elasticitet og bliver mere skrøbelig.

sener funktion

Hvad er en sene? Det er det element, der holder muskler og lægger det ind til benet portioner. De giver funktionen af muskler og led:

- støtte, dvs. oprette en støtte til organer og bløde væv samt holde de overliggende dele af legemet;
- bevægelse - som en del af de involverede i bevægelsen på den person i rummet muskler;
- beskyttende - på en bestemt måde for at beskytte nerveforgrening og organer mod skader.

Mekaniske egenskaber for sener afhænger af deres størrelse og forholdet mellem kollagen og elastin fibre. Jo bredere flok, og jo mere kollagen i det, så det er stærkere. Omvendt er den tyndere og blødere, jo lettere er det deformeres.

betændelse

Sener person, modtagelige for patologiske processer, såvel som enhver anden struktur i kroppen. Der findes flere typer af inflammatoriske sygdomme forbundet med de sener, som er ledsaget af lidelser i bevægeapparatet.

  1. Senebetændelse. Det skyldes lang konstant sene spænding. Således ændringer i udviklingslandene vævsstruktur, hvilket kan føre til rivning af musklen fragmentet. Denne form for betændelse i sener reducerer styrken og øger sandsynligheden for knoglebrud. Tendinitis kan være af infektiøs oprindelse, hvor infektionen indtastede enten ved skade eller ved væskestrømmen gennem legemet, såsom blod eller lymfe. Fra degenerativ tendinitis tendens til at lide atleter.
  2. Paratenonit. Det er en aseptisk inflammation af vævet, der omgiver senen. Denne patologi er forbundet som regel med tilbagevendende skader leddene. I rummet mellem fascia og senen hældt blod, og ødem. Efter de første symptomer på inflammatoriske centrum omdannes til fibrøst væv. Sene mister mobilitet, og bevægelserne bliver smertefuldt.

udvidelse

Hvad er en sene? Det er en kombination af kollagen og elastin garn i et specifikt forhold. Hvis i forhold til en given anatomiske strukturer anvendt overdreven kraft, så der er spændinger senen. Dette er den hyppigste form for skade til dato. Det normalt sker i knæet og ankelleddet med en skarp bevægelse.

De stærkeste muskler i det menneskelige legeme med fødderne, og derfor senerne har en stærk og i stand til at modstå store belastninger. Men nogle gange er der dårlige efterår, spontane bevægelser, der fremprovokerer spænding senen.

Der er tre grader af strækning af:

1. Først grad - en let smerte, der stiger med bevægelse.
2. Anden grad - stærke smerter fra hævelse af skaden, muskelsvaghed og øget ubehag under træning.
3. Tredje grad - hel eller delvis seneruptur og dermed sammentrækning af musklen.

Sprængning af en pensel og skader på sener

De sener på hånden ganske tynde, men stærke, så skaden kun kan være direkte traumer eller skader, såsom en arbejdsulykke, hårdhændet behandling med entreprenør udstyr og så videre. Dybest set beskadiget sene af hånd og underarm. Oftest en gruppe af flexors.

Senerne på hånden tæt sammenvævet med kar og nerver, så ofte kombineret læsion af anatomiske strukturer. For at genoprette integriteten af væv ty til kirurgisk behandling. Operationen er kompleks og langvarig, så hvordan at sy ikke kun skære senen, men også nerver og blodkar, samt at kontrollere, om du vil gemme efter alle de manipulationer af håndfunktion.

Skader på sener fingre

kan mistænkes Skader på sener fingre, når der ikke er nogen aktiv fleksion af phalanges eller fingerled. Dette viser, at sygdomsprocessen er i den overfladiske og dybe digital flexor. For at kontrollere integriteten af de strukturer, anvendelse af radiografi.

For at behandle sådanne skader behøver kun kirurgisk. Undtagelser er friske brud for det yderste led. I dette tilfælde kan du få op til seks uger immobilisering. I tilfælde af åbne skader skal først stoppe blødningen, dække såret med en steril forbinding og bruge bussen til at løse, og derefter stadig at ty til kirurgiske indgreb.

Brud og skader på sener i foden

Senen på benet er også tre grader af skader:

1. Den første - en let smerte i anklen hævelse. Offeret er i stand til at træde på foden. Ubehag forsvinder flere dage efter initiering af behandling.
2. Den anden - ledhævelse, svære smerter under bevægelse.
3. Den tredje - seneruptur ved foden af et stort ledhævelse, konstante svære smerter.

Bristning af achillessenen, som fastgøres til hælbenet, opstår på grund af voldsomme spændinger. Adskillelse er normalt fuld. Årsagerne kan betragtes som en fuldtræffer med en hård genstand i området, eller et kraftigt fald i de triceps muskler i underbenet. Denne skade er ofte fundet i atleter-atleter og særligt løbere.

Behandling af frisk brud anvender perkutan sutur til senen og sammenlægning af de medvirkende. Bær det skal være i en hel måned. Så det vil blive fjernet for at fjerne sutur, og derefter fastsætte benet igen i yderligere fire uger. Hvis afstanden gamle, så fjernelse af beskadigede væv med efterfølgende podning.

Smerter i sener

seneruptur er ledsaget af svære smerter, men ikke kun denne type skade kan medføre ubehag. Læger dagligt konfronteret med klager over smerter i sener.

Som regel vil de fleste af disse mennesker udvikler tendinitis, tendinosis og seneskedehindebetændelse. De kan opstå på grund af dårlige arbejdsstillinger, der sidder i en ubehagelig position, eller manglen på opvarmning før sportsaktiviteter. Også, ikke rabat, og smitsomme sygdomme som gigt, som også kan forårsage smerter i sener. Tilstedeværelsen af forkortede knoglestrukturer efter brud bidrager også til udseendet af smerte, på grund af asymmetrisk fordeling af belastningen sunde side bliver slidt hurtigere.

Tilstedeværelsen af smerter i sener påvirker de omgivende væv. Uudholdelige smerter opstår, når aflejringer af forkalkninger, overtrædelse af skulderleddet mobilitet, tendinosis. Årsagen kan også være overdreven kraft til at udføre enhver bevægelse, ved grænsen for styrken af senen. Under lange intensive belastninger kan udvikle fiber degeneration og nekrose.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.