Mad og drikkevarerHovedret

Tamarind - hvad er det? Nyttige egenskaber tamarind

Blandt mangfoldigheden af de forskellige gaver af naturen skiller sig ud usædvanlige og eksotiske tamarind. Hvad er det? Hvordan til at lave mad? Hvad skal man spise? Al denne snak artikel!

botanik bit

Så mystisk tamarind ... Hvad er det? Det er frugten af bælgplanter familien, som også kaldes tamarind. Tamarind vokser i lande med varmt klima og findes både i Australien og i Sydamerika. For eksport indiske figner dyrkes i Tanzania, Oman, Cameroun, Sudan og Nigeria.

Det ligner tamarind? Hvad er det med hensyn til botanik? På latin, det lyder som Tamarindus indica. Denne stedsegrønne, temmelig stort træ, der til tider når op på 30 meter i højden, med en kuffert diameter på op til 9 meter! Dens sprede krone under blomstringen, der varer fra oktober til februar, er fyldt med en bred vifte af lyserøde og hvide blomster. På dette tidspunkt, tamarind er noget der minder om det velkendte akacie. Efterfølgende blomsterne bliver til store bælg fløjlsagtig at røre ved. De er brune og ganske lang - omkring 15 centimeter. Det er inden for hver pod, en hvid skal (pulp) er tamarind - blødt brunt sursød frugt med frø indeni.

forrådskammer af vitaminer

Nu, at læseren ved, hvad det ligner tamarind, hvad det er, og hvor den vokser, vi vil fortælle om sine værdifulde egenskaber. Denne oversøisk frugt yderst nyttig og rig på vitaminer, mikroelementer. I 100 g indeholdt tamarind 239 kcal, 2,8 g protein, 0,6 g fedt og 57,4 g kulhydrater.

Tamarind, nyttige egenskaber, som er uvurderlig med et rigt indhold af kemiske forbindelser i sammensætningen har vitaminerne A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, K, PP, samt beta-caroten. Af makronæringsstoffer i denne frugt er calcium, selen, magnesium, kobber, natrium, zink, kalium, jern og fosfor. Her er en han - Tamarind! Dens nyttige egenskaber sammenlignelige med dem, der har farmaceutiske multivitamin komplekser.

Og frugt og krydderi

Tamarind frugter er meget udbredt i udarbejdelsen af de nationale retter i Indien og Mexico, og de grønne tamarind indsamle at tilføje til retter, der kræver bitterhed, såsom akut ragout af linser og grøntsager og retter baseret på ris. Kødet er grøn tamarind er meget sur smag, så er ideel til madlavning en række saucer og pastaer, der passer perfekt med grillet kød: lam, kalvekød og kylling.

Modne frugter har en behagelig sød smag og anvendes hovedsageligt i slik og desserter, samt retter, der kræver en pikant tone. I Mexico, tamarind gør slik, syltetøj og sirup.

Separat, er det værd at bemærke, at peretortaya pulveriseret tamarind pulp bruges i køkkener over hele verden i form af den oprindelige krydderi, der giver de enkelte retter læskende smag.

I de europæiske køkkener indiske jujube er ikke så populære, og er en slags eksotisk. Men der er et uundværligt produkt, uden hvilken det er umuligt at forestille sig nogle signatur restaurant retter - er Worcestershire sauce, som også kaldes indisk. Basis vidunderlig sauce - selvfølgelig, tamarind!

eksotisk medicin

Hvad mere nyttigt det indeholder tamarind? Egenskaberne for denne frugt er ofte brugt i medicin, især i de lande, hvor den tamarind rådighed så bredt som vi har tomater og æbler. Frugterne er blevet brugt i ayurvedisk medicin til behandling af en række lidelser i mave-tarmkanalen. Mousse af sarte pulp har en afførende virkning.

Brygget tamarind (te eller infusion af bark) hjælper i behandlingen af feber og astma. Udover bouillon forbedrer appetit, reducerer kolesterol, øger immunitet og normaliserer blodtrykket. Desuden medicinsk te tamarind vasket med andre øjne conjunctivitis og gurgle med angina. En anden pikant tamarind ejendom manifesteret i det faktum, at det betragtes som et elskovsmiddel for kvinder.

medicinkiste

Hvordan forbereder medicin fra tamarind frugt? Opskriften er simpel!

For mousse har en let afførende virkning, er det nødvendigt tamarind pulp hæld kogende vand, koges og rengør sien igennem. Du kan bruge blenderen. Som et resultat, bør få en tyk saft, som kan tilføje lidt sukker eller honning. Tag denne medicin med forsigtighed, for ikke at forårsage diarré.

Te lavet af tamarind er også meget let at tilberede - bare hælde nogle kogende vand over frugten og lad i 5-10 minutter.

Skønhed komponent

Tamarind - er ikke kun en lækker frugt og eksotiske krydderier! Olien af frugten er meget udbredt i high-end spa-behandlinger. Det høje indhold af næringsstoffer i de unge blade af træet bidrager til, at de er godt fugter epidermis, og med held konkurrere med betændelse. Masker fra tamarind egnet til fedtet hud.

Tricks af handelen

Tamarindo du kan købe frisk, rejser til Thailand, Indien og andre lande med tropisk klima. I de andre stater eksotiske frugter sælges i presset, tørret eller tørret form. Undertiden kan det ses som en del af den koncentrerede saft, sauce eller pasta.

Tamarind derhjemme kan bruges i enhver form: frisk frugt bare for at spise, soltørret - gøre uovertruffen dessert tørret - for at bruge som grundlag for en eksotisk sauce.

Du kan købe tamarind? Opskrifter posteret i denne artikel vil hjælpe til at forberede det i overensstemmelse med reglerne.

Appetitlig kylling i en sauce af tamarind

Til fremstilling af denne velsmagende og krydrede retter, skal du bruge følgende ingredienser:

 • Kyllingefilet - 600 gram.
 • Sojasovs (uden additiver) - 4 spsk. skeen.
 • Hvidløg - 5 fed.
 • Løg - 2 hoveder.
 • Spidskommen pulver - ½ tsk.
 • Kylling bouillon - 2 kopper.
 • Puré eller sovs af tamarind - 2 spsk. skeen.
 • Majsstivelse -. 1 tsk.
 • Vand - 1 spsk. skeen.
 • Salt - efter smag.
 • Sort peber - efter smag.
 • Chili pulver - til at smage.

Fileterne skal skæres i små tern, læg dem i en skål, tilsæt sojasauce, knust hvidløg, finthakket løg, salt og sort peber. Alle mix grundigt, dække og lad det marinere i 50-60 minutter.

Efter denne tid, sætte gryden på komfuret og varme det i vegetabilsk olie. Så, på høj varme steger den marinerede kød til brun.

Derefter skal du føje til gryden af kylling bouillon og tamarind sauce, reducere varme og lad det simre i ca 40-60 minutter, indtil kødet er klar. Væsken i gryden i mellemtiden skulle falde lidt mere end halvdelen.

Yderligere er det nødvendigt at opløse stivelsen i koldt vand, omrøres indtil homogenitet og hæld kødet. Simmer, omrøring forsigtigt, indtil da, indtil saucen tykner.

Japanske krydrede sauce

Det vil være det perfekte supplement til de varme retter, især kød og pandekager med kød eller fisk påfyldning. Til fremstilling skal du bruge:

 • Pasta tamarind - 3 tsk ..
 • Tomatketchup - 2 spsk. skeen.
 • Eddike - Artikel 1.5. skeen.
 • Salt - en stor knivspids.
 • Sojasovs (uden additiver) - 2 spsk. skeen.
 • Sukker - 4 spsk. skeen.

I en lille gryde til opvarmning af eddike, sojasauce og sukker og kog grundigt indtil da, indtil sukkeret er helt opløst. Derefter tilsættes de øvrige ingredienser, bland godt og lad det køle af.

hvad kan erstatte

Hvad kan erstatte tamarind, hvis du køber det for en række grunde til, at det er umuligt? Analog sauce eller pasta fra frugten kan blive et pulver af mango, citronsaft og Worcestershire sauce.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.